Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Απάντηση σε υψηλούς τόνους από το ΥΠΕΞ στις προκλήσεις Ερντογάν

 Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2019
«Είναι μια ενέργεια απαράδεκτη που στρέφεται εναντίον της ίδιας της έννοιας δημοκρατίας», δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης.

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στη Μικρασιατική Καταστροφή χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες γκιαούρηδες, έδωσε το ελληνικό υπουργείου Εξωτερικών.
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και συνεχίζει:
«Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει».
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε μια προεκλογική ομιλία στη Σμύρνη, σε ιδιαίτερα υψηλούς εθνικιστικούς τόνους.
«Σμύρνη! Που οι στρατοί του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ  σε απελευθέρωσε ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις  τους γκιαούρηδες στη θάλασσα (…) Σμύρνη, που ανακούφισες τον πόνο της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων και άλλων βαλκανικών πόλεων», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου