Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Βυθισμένη στο σκοτάδι η Βενεζουέλα - Ταλαιπωρία για τους πολίτες

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν να πετούν το «μπαλάκι» ο ένας στον άλλο για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης
Βυθισμένη στο σκοτάδι η Βενεζουέλα - Ταλαιπωρία για τους πολίτες | tanea.gr
Μια από τις χειρότερες ημέρες ζει η Βενεζουέλα, καθώς μεγάλο μέρος της χώρας έχει παραλύσει λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης σε πολλές επαρχίες.
Το «blackout» ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, κατά τις ώρες αιχμής, ενώ συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα με αποτέλεσμα να έχουν νεκρώσει τα πάντα και εκατομμύρια πολίτες να βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στο απόλυτο σκοτάδι.
Μπορεί το κρατικό κανάλι να μετέδωσε πως η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά, ωστόσο το πρόβλημα για τον ήδη ταλαιπωρημένο λαό της Βενεζουέλας το τελευταίο διάστημα δημιούργησε σκηνές χάους.
Όλα τα σχολεία και οι υπηρεσίες στην πρωτεύουσα, το Καράκας, παραμένουν κλειστά, τα τηλεφωνικά δίκτυα σταμάτησαν να λειτουργούν, ενώ το απόλυτο χάος επικράτησε σε δρόμους όπου χιλιάδες πολίτες επιχείρησαν να μετακινηθούν.
Την ίδια ώρα, έχει ανασταλεί η λειτουργία απαραίτητων μηχανημάτων σε νοσοκομεία, ενώ μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από πρατήρια βενζίνης.
Υπό τις συνθήκες αυτές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν να πετούν το «μπαλάκι» ο ένας στον άλλο για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης. «Ο πόλεμος της ηλεκτροδότησης που ανακοινώθηκε και διευθύνεται από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό εναντίον του λαού μας θα αποτύχει» τόνισε ο Μαδούρο μέσω Twitter, ενώ ο Χουάν Γκουαϊδό απέδωσε την διακοπή στην κυβέρνηση του Μαδούρο, τον οποίο χαρακτηρίζει «άρπαγα» της εξουσίας.
«Χάος, ανησυχία, αγανάκτηση. Αυτή η βλάβη μαρτυρά την αναποτελεσματικότητα του άρπαγα. Η αναγέννηση του δικτύου ηλεκτροδότησης και της χώρας περνά από το τέλος της αρπαγής» υποστήριξε μέσω Twitter, επίσης.
Οι διακοπές ρεύματος στη χώρα, όπου οι υποδομές ηλεκτροδότησης δεν συντηρούνται επαρκώς, δεν είναι σπάνιες. Ωστόσο, η μαζική αυτή διακοπή δεν έχει προηγούμενο και απομένει να δούμε πόσο θα κρατήσει ακόμη, εις βάρος πάντα του πολυπαθούς λαού της Βενεζουέλας.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου