Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τελετάρχης στην παρέλαση της Βοστώνης

Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2019

 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡHShare
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα είναι ο τελετάρχης της παρέλασης της Βοστώνης, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Απριλίου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.
Ο κ. Καυκάς είπε πως «ο κ. Αβραμόπουλος αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ομοσπονδίας μας με μεγάλη ευχαρίστηση». Συμπλήρωσε πως «είναι συνδεδεμένος με τη Βοστώνη δεδομένου ότι την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές. Οπως θα θυμάστε, όταν ήταν δήμαρχος της Αθήνας έφερε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο το δώρισε στη Βοστώνη και στον αείμνηστο φιλέλληνα δήμαρχο Τόμας Μενίνο. Το άγαλμα έχει τοποθετηθεί σε χώρο του Δήμου της Βοστώνης απέναντι από τον ναό του Αγίου Νεκταρίου στη συνοικία Ρόσλιντεϊλ».
Πρόσθεσε πως «ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας το Σάββατο 6 Απριλίου όπου θα κάνει χαιρετισμό, την Κυριακή στη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό και εν συνεχεία στην παρέλαση ως Μέγας Τελετάρχης (Grand Marshall).
Στην ερώτηση ποιοι λόγοι υπαγόρευσαν την απόφαση στην Ομοσπονδία ότι είναι ανεπιθύμητοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από Ελλάδα και δεν θα σταλούν φέτος προσκλήσεις, ο κ. Καυκάς εξήγησε πως «στείλαμε και πέρυσι προσκλήσεις και δεν ήρθε κανένας. Η απόφαση της Ομοσπονδίας ήταν ομόφωνη και έχει να κάνει με την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης σε θέματα του Απόδημου Ελληνισμού καθότι μας αγνοούν παντελώς. Από την άλλη μεριά, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών και η ‘χλωμή’ αντίδραση στο θέμα της Βορείου Ηπείρου. Παρακολουθούμε τα πράγματα από κοντά. Είμαστε δυσαρεστημένοι σαν Ελληνες ομογενείς. Εμείς βέβαια δεν ψηφίζουμε».
Ο κ. Βασίλης Καυκάς. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.» – Θεόδωρος Καλμούκος.

Αναφορικά με το αν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, είπε: «Από όσο γνωρίζω όχι. Πρέπει να καταλάβουν ότι η Ομογένεια, ο Ελληνισμός σε όλο τον Κόσμο είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας. Αντί να μας πλησιάσουν και να αναπτύξουν δεσμούς και συνεργασία μαζί μας, μας θεωρούν δεδομένους. Εμείς μπορεί να είμαστε δεδομένοι αλλά οι νέες γενιές δεν θα είναι. Είμαστε εθελοντές που αφήνουμε τις εργασίες μας, βάζουμε το χέρι στην τσέπη και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε τους δεσμούς και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά τον Ελληνισμό, τη γλώσσα, την Πίστη. Αναρτούμε την ελληνική σημαία στο Κυβερνείο, στο Δημαρχείο, στην κεντρική λεωφόρο, έξω από τα Ηνωμένα Εθνη. Δεν είμαστε φασίστες όπως πιπιλίζουν».
«Ας υποθέσουμε ότι σας στέλνει μήνυμα ο αρμόδιος υφυπουργός για την Αποδημία Τέρενς Κουίκ ότι θα παραστεί στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις, τι θα κάνει η Ομοσπονδία;» τον ρωτήσαμε. Ο κ. Καυκάς απάντησε πως «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην παρέλαση. Αλλά πρόσκληση να έρθει σαν επίσημος δεν θα στείλουμε ιδιαίτερα στον κ. Κουίκ. Ηρθε στη Βοστώνη και τον συναντήσαμε ανάμεσα στους τάφους στο νεκροταφείο του Mt. Auburn, στο Γουότερτάουν (Watertown). Την άλλη φορά τον συναντήσαμε στο αεροδρόμιο της Βοστώνης όπου σε κάποιο σημείο έχασε τον έλεγχο στη συζήτηση που κάναμε. Πριν λίγο καιρό ήρθε πάλι στη Βοστώνη και πήγε πάλι στο νεκροταφείο όπως μάθαμε. Εάν ήθελε να συνεργαστούμε θα μας έλεγε και θα ενεργούσε ανάλογα. Δυστυχώς δεν το έκανε. Επομένως τι να έρθει να κάνει στην παρέλαση;».
Για τις προετοιμασίες της παρέλασης και των εκδηλώσεων ανέφερε ότι «προχωρούν ικανοποιητικά δόξα τω Θεώ. Ολοι περιμένουμε με λαχτάρα τη μεγάλη ημέρα που η κεντρική λεωφόρος της Βοστώνης θα γεμίσει με Ελληνίδες, Ελληνες και φιλέλληνες όλων των ηλικιών».
Από άποψη συμμετοχής τμημάτων είπε ότι «κάθε μέρα έχουμε τμήματα που στέλνουν αιτήσεις συμμετοχής. Γυρίζουμε τις πόλεις της Νέας Αγγλίας και ενημερώνουμε τους ομογενείς μας. Κάνουμε κάθε προσπάθεια να συνεργαζόμαστε και με τους φορείς για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους. Συνεργασία και συμμετοχή θέλουμε, συμμετοχή όλου του Ελληνισμού».
Είπε ακόμα, πως «την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο θα είναι η τελευταία πανομογενειακή συνεδρίαση και περιμένουμε όλους τους αντιπροσώπους των Σωματείων και Κοινοτήτων-Ενοριών και όποια ή όποιον θέλει να βοηθήσει. Μιλάμε για την παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης που στην ουσία είναι πέντε εκδηλώσεις. Αρχίζοντας από την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, όπου θα γίνει η εκδήλωση στο Κυβερνείο στην αίθουσα της Βουλής. Η δεξίωση στο Προξενείο, που θα γίνει την Παρασκευή 5 Απριλίου. Το επίσημο δείπνο το Σάββατο το βράδυ 9 Απριλίου, όπου θα γίνουν οι χαιρετισμοί, ομιλίες, βραβεύσεις και θα δοθούν έξι υποτροφίες.
Το τμήμα των ομογενών ευζώνων της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας. Διακρίνεται ο αρχηγός τους κ. Δημήτρης Παπασλής, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.

Την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 10:00 θα γίνει η Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό, μετά θα γίνει η δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας και στη 1 μ.μ. η παρέλαση. Αμέσως μετά την παρέλαση θα γίνει το εορταστικό πρόγραμμα στο κεντρικό πάρκο όπου έξι χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές στολές θα χορέψουν ελληνικούς χορούς».
Τόνισε πως «η παρέλαση είναι του Ελληνισμού και πρέπει όλοι να συμβάλλουν. Τα έξοδα είναι πολλά. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πόσο κοστίζει η παρέλαση. Αρχίζοντας από τις σημαίες, το τυπογραφικό υλικό, ασφάλεια, φιλαρμονικές, το τμήμα ευζώνων, διαφήμιση, τουαλέτες, λεωφορεία, σημαίες και τόσα άλλα. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές και εθελόντριες και όλους όσοι συμβάλλουν οικονομικά στην επιτυχία της παρέλασης. Εμείς απλά εργαζόμαστε σαν εθελοντές, δεν είμαστε τέλειοι. Η εποικοδομητική κριτική είναι ευπρόσδεκτη από αυτούς που συμβάλλουν και συμμετέχουν και όχι από αυτούς που λύνουν και δένουν από τον καναπέ τους. Οπως είπα, χρειαζόμαστε βοήθεια σε όλους τους τομείς. Ολοι και όλες μπορούν να βοηθήσουν. Εύχομαι να έχει καλό καιρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου