Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ανεπιθύμητοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από Ελλάδα στην παρέλαση της Βοστώνης


Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2019

Από την πανομογενειακή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας για την προετοιμασία της παρέλασης. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας.Share
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ανεπιθύμητοι είναι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ελλάδας στην παρέλαση και στις εκδηλώσεις της Βοστώνης, τονίσθηκε στην πανομογενειακή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, που έγινε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο για τις σχετικές προετοιμασίες. Ανακοινώθηκε συγκεκριμένα, πως «δεν θα σταλούν προσκλήσεις, ανεπιθύμητοι».
Η παρέλαση έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου, στη 1 μεταμεσημβρινή, επί της κεντρικής οδού Boylston της Βοστώνης.
Η Μητρόπολη Βοστώνης ήταν απούσα. Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος δεν συμμετέχει ποτέ στις προετοιμασίες της παρέλασης, ενώ μερικές φορές στέλνει τυπικά κάποιον ιερέα να τον αντιπροσωπεύσει.
Τούτη τη φορά δεν ήταν κανείς, πράγμα το οποίο επισημάνθηκε, αλλά και ουδείς άλλος ιερεύς από καμία κοινότητα για να κάνει έστω την προσευχή έναρξης της συνεδρίασης, παρ’ όλο, όπως ελέχθη, που είχαν ενημερωθεί όλες οι κοινότητες για τη συνεδρίαση, και επί πλέον είχαν σταλεί πακέτα με υλικό ταχυδρομικώς. Την προσευχή ανέπεμψαν όλοι μαζί οι σύνεδροι.
Τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος Στράτο Ευθυμίου, ο οποίος απουσίαζε στην Ελλάδα, αντιπροσώπευσε η αξιωματούχος του γενικού προξενείου Αννα Κοσμίδου.
Παρευρέθηκαν αρκετοί αντιπρόσωποι των σωματείων και συλλόγων, καθώς επίσης και αντιπρόσωπος της Ελληνικής Ευαγγελικής Κοινότητας που εδρεύει στην πόλη Νιούτον της Μασαχουσέτης.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλειος Καυκάς, καλωσόρισε τους αντιπροσώπους, ενημέρωσε λεπτομερώς για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε και η εφετινή παρέλαση να στεφτεί με επιτυχία και ζήτησε τη συμπαράσταση όλων για τη διεξαγωγή της παρέλασης.
Εγινε λεπτομερής αναφορά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν και οι οποίες έχουν ως εξής: Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει δεξίωση στο κυβερνείο στις αίθουσες δίπλα από τη Βουλή και στη 1:00 ακριβώς θα γίνει η καθιερωμένη εορτή του Ελληνισμού μέσα στην αίθουσα της Βουλής.
Ο πρόεδρος κ. Καυκάς τόνισε ότι «πρέπει η αίθουσα να είναι γεμάτη διαφορετικά ίσως να είναι η τελευταία μας εκδήλωση στο κυβερνείο».
Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στις 6 το εσπέρας, θα γίνει η καθιερωμένη δεξίωση στο γενικό προξενείο.
Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 6:30 το βράδυ, θα λάβει χώρα το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στην κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού Βοστώνης στη διεύθυνση 162 Goddard Avenue, Brookline, MA.
Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου θα δοθούν έξι υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίες είναι οι εξής: Χάρη Κατή, Κωνσταντίνου Χιονίδη, εις μνήμη Ιωάννη Ράμμου, Αρκάδων, «Εθνικού Κήρυκα», Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.
Να σημειωθεί ότι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην παρέλαση και στις εκδηλώσεις ο Δημήτριος Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, για να παραλάβει βραβείο «μετά θάνατον» της Ομοσπονδίας για τον αδελφό της που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου 2018 στη Βόρειο Ηπειρο.
Το «Βραβείο Ελευθερίας» φέτος θα δοθεί στην Ελληνική Ενωση «ΠΑΙΔΕΙΑ» για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τον Ελληνικό Πολιτισμό, τα Ελληνικά Γράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Κέντρα Ελληνικών Σπουδών που ιδρύει και ανοικοδομεί σε αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως έχει κάνει συγκεκριμένα εντός του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.
Την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 10 π.μ., Θεία λειτουργία και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναός του Ευαγγελισμού Βοστώνης, ενώ θα ακολουθήσει στη 1:00 μ.μ. η παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας. Αμέσως μετά το πέρας γύρω στις 2:30 μ.μ. θα ακολουθήσει το πολιτιστικό πρόγραμμα στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης όπου θα συμμετάσχουν έξι χορευτικά συγκροτήματα τα οποία θα αποδώσουν χορούς από όλη την Ελλάδα.
Υπογραμμίζεται ότι η Ομοσπονδία Σωματείων λαμβάνουσα υπ’ όψιν την επέτειο των εκατό χρόνων από την Ποντιακή Γενοκτονία από τους Τούρκους, ανατέθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες των ελληνικών σχολείων να γράψουν έκθεση, με θέμα «Ποντιακή Γενοκτονία».
Μέσα στη Βουλή της Μασαχουσέτης, στο Κυβερνείο, θα αναγνωσθεί στις 29 Μαρτίου η καλύτερη έκθεση.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου