Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2019

  • Δικαστικές διαδικασίες κατά του Αραβαντινού προανήγγειλε ο Καλογήρου . Δικαστικές και πειθαρχικές διαδικασίες για το γνωστό στέλεχος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Αντώνη Αραβαντινό για όσα υποστήριξε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, προαναγγέλει με δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. .
  • Κρήτη: Σοκάρει η σύλληψη 74χρονου για παιδική πορνογραφία. Σοκ και ανατριχίλα προκαλούν τα ευρήματα παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκαν στο σπίτι 74χρονου σε χωριό του Λασιθίου μετά από έφοδο αστυνομικών της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου. .
  • Φωτιά σε ΙΧ στην εθνική Αθηνών-Λαμίας. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία (VIDEO). Φωτιά σημειώθηκε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κινούταν νωρίτερα επί της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. .
  • Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Νήσος Μύκονος. Αναχώρησε από τον Πειραιά. Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο επιβατηγό οχηματωγό πλοίο «Nήσος Μύκονος» που παρέμενε δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά. .
  • Αλλάζουν τα πάντα στην ποινική καταστολή και την εκδίκαση ποινικών δικών. Τι προβλέπουν οι νέοι Κώδικες (Ποινικός και Ποινικής Δικονομίας). Όποιος πληρώνει και αποκαθιστά τη ζημιά σε οικονομικά και άλλα εγκλήματα θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση, αθώωση ή δεν θα πηγαίνει φυλακή. Καταργούνται όλα τα πταίσματα και η κατάργηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Νέοι θεσμοί προβλέπονται για να λύνονται οι ποινικές υποθέσεις εκτός δικαστηρίων. Μόνη προϋπόθεση η αποκατάσταση της ζημιάς, η αποζημίωση του θύματος. Εξαιρούνται τα εγκλήματα βίας (βιασμοί, ανθρωποκτονίες, ληστείες και άλλα). .
Κόσμος
  • Στον Λευκό Οίκο στις 19 Μαρτίου ο πρόεδρος της Βραζιλίας . Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο στις 19 Μαρτίου και αναμένεται να συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ άλλων θεμάτων και την κατάσταση στην Βενεζουέλα, ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας. .
  • Διαδηλώσεις στη Γάζα: 1 νεκρός και 45 τραυματίες. Ένας 23χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στις διαδηλώσεις που έγιναν χθες κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ. .
  • Οι Simpsons αποσύρουν επεισόδιο με τον Μάικλ Τζάκσον. Οι παραγωγοί του "The Simpsons" αποφάσισαν να αποσύρουν ένα επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων, στο οποίο ο Μάικλ Τζάκσον είχε δανείσει τη φωνή του σε έναν από τους χαρακτήρες, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, όπου ο εκλιπών τραγουδιστής κατηγορείται για παιδοφιλία. .
  • Νέα αυστηρή προειδοποίηση απηύθυναν οι ΗΠΑ στην Τουρκία για τους S-400. Η Τουρκία κινδυνεύει με «σοβαρές συνέπειες», εάν προχωρήσει, όπως έχει προγραμματίσει, στην αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, προειδοποίησε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, ο Τσαρλς Σάμερς. .
  • Πέθανε το μωρό της «νύφης του ISIS» Σαμίμα Μπεγκούμ . Ο μικρούλης γιος της έφηβης Σαμίμα Μπέγκουμ, η οποία στερήθηκε τη βρετανική της υπηκοότητα μετά την ένταξή της στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, πέθανε, μετέδωσε σήμερα το BBC, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. .
Πολιτική
  • ΝΔ: Η Δικαιοσύνη καταρρίπτει την προπαγάνδα της κυβέρνησης για Μάτι (vid). Η ΝΔ δημοσιοποίησε ένα βίντεο, στο οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες σχετικά με την εθνική τραγωδία στο Μάτι. .
  • Η Νίκη Τζαβέλα και πάλι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στελέχη με πείρα στα ευρωπαϊκά θέματα, την αυτοδιοίκηση, και το επιχειρείν, πολιτικούς που έχουν θητεύσει στη Βουλή και την Ευρωβουλή και ανθρώπους που έχουν διακριθεί στον τομέα τους ανακοίνωσε η ΝΔ. .
  • Χαμόγελα, σέλφι και «άρωμα» γυναίκας στο Μέγαρο Μαξίμου (VIDEO-ΦΩΤΟ). Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφος του, Μπέττυ Μπαζιάνα υποδέχθηκαν γυναίκες από διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες και εργασιακές ομάδες για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. .
  • Η άγνωστη επιστολή Πικραμμένου στον πρόεδρο Ομπάμα για την ελληνική κρίση. Ο Π. Πικραμμένος αναφέρθηκε σε ενημέρωση που είχε από τον τότε κεντρικό τραπεζίτη Γιώργο Προβόπουλο, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει απορρίψει την περαιτέρω αύξηση του ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες .
  • Συνάντηση Ζάεφ- Θεοχαρόπουλου, στα Σκόπια. Η συνάντησή του με τον Ζάεφ, έρχεται μετά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Βόρεια Μακεδονία, με επικεφαλής την υφυπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα .
Οικονομία
  • ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τα ανασφάλιστα οχήματα. Σε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες η ΑΑΔΕ σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών. .
  • ΔΕΗ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες. Ανακοινώθηκε και επίσημα απόψε η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της. .
  • Τι προβλέπουν οι Πρέσπες για εμπορικά σήματα και ονομασίες προϊόντων. Η συμφωνία δίνει χρονικό πλαίσιο και ουσιαστικά αναθέτει την διαβούλευση στις επιχειρηματικές κοινότητες. .
  • Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα παρεκκλίνει από την αναπτυξιακή πορεία. Η Handelsblatt για τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Σχόλια για την αγορά των ρωσικών S-400 αλλά και για το Brexit. .
  • Σταϊκούρας: Ασφυξία στην οικονομία από ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου . Ο βουλευτής της ΝΔ υπενθυμίζει μάλιστα ότι πρόκειται για υποχρεώσεις που θα έπρεπε να είχαν εκκαθαριστεί, δηλαδή μηδενιστεί, τον Αύγουστο του 2018, όταν και ολοκληρώθηκε το δήθεν επιτυχημένο πρόγραμμα. .
Αθλητισμός
  • Euroleague: «Ανάσταση» για τον Ολυμπιακό στο Μαυροβούνιο!. Με… πύργους τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη, αλλά και γενικά καλή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο σερί των πέντε ηττών, επικρατώντας 89-76 της Μπουντούτσνοστ! .
  • Αποφεύχθηκε το ντέρμπι Δικεφάλων στα ημιτελικά. Μόνο στον τελικό μπορούν να συναντηθούν στο Κύπελλο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η κλήρωση έφερε τον πρώτο αντιμέτωπο με τον Αστέρα Τρίπολης και τη δεύτερη με τη Λαμία. .
  • Europa League: «Καθάρισαν» Νάπολι και Τσέλσι. Γκέλα Σωκράτη-ήττα για Άρσεναλ. Φαβορί και "outsider" στη μάχη των «16» του Europa League. .
  • Euroleague: Πέρασε και από την Πόλη ο ΠΑΟ με ρεκόρ Παπαγιάννη . Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του, ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Νταρουσάφακα (67-91) και είναι ακόμα ζωντανός στο κυνήγι της οκτάδας! .
  • Συνάντηση Βασιλειάδη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ . Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αρη Ανδρικόπουλο, συναντήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου