Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2019

  • Μητροπολίτης Προύσης: Ρεαλιστική η σύντομη επαναλειτουργία της Χάλκης. «Η μη λειτουργία της αποτελεί έναν ιστορικό αναχρονισμό και πηγή ανώφελης απώλειας κύρους για την Τουρκία». .
  • ΟΑΣΑ: Μειώθηκε ο χρόνος έκδοσης των εισιτηρίων. Ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε σημαντική μείωση του χρόνου έκδοσης των εισιτηρίων από τα αυτόματα μηχανήματα, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. .
  • Διάλογοι-σοκ από το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί τους τραγελαφικούς διαλόγους μεταξύ των αρμοδίων, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι.. καίγονταν ζωντανοί. .
  • Εγκαυματίας μιλά στον ΣΚΑΪ για την κόλαση που έζησε στο Μάτι (VIDEO). Η Κάλλι Αναγνώστου, που κατάφερε μαζί με την οικογένεια της να δραπετεύσει από τον εφιάλτη, μιλά στον ΣΚΑΪ για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα στο Μάτι αλλά και πως είναι η ζωή της μετά την φονική πυρκαγιά. .
  • Τσίπρας: Κοινωνικό πρόβλημα ο ενδοσχολικός εκφοβισμός . Διάλογος η λύση. H εκφοβιστική συμπεριφορά μπορεί να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από έναν ενήλικα, όμως όταν την υφίστανται παιδιά και έφηβοι, τότε μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή τους». .
Κόσμος
  • Μητροπολίτης Προύσης: Ρεαλιστική η σύντομη επαναλειτουργία της Χάλκης. «Η μη λειτουργία της αποτελεί έναν ιστορικό αναχρονισμό και πηγή ανώφελης απώλειας κύρους για την Τουρκία». .
  • Νιγηρία: Πέντε αγρότες νεκροί από νάρκη. Πέντε αγρότες σκοτώθηκαν χθες όταν το φορτηγό στο οποίο είχαν επιβιβαστεί χτυπήθηκε από νάρκη κοντά στη Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου δρουν οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ. .
  • Καναδάς: Στην αντεπίθεση το πρώην «δεξί χέρι» του Τριντό . Ο Τζέραλντ Μπατς, ως πρότινος το δεξί χέρι Τζάστιν Τριντό, υπερασπίστηκε χθες με σθένος τον πρωθυπουργό του Καναδά, διαψεύδοντας ότι ασκήθηκε οποιαδήποτε πίεση στην πρώην υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να επέμβει σε μια δικαστική διαδικασία, υπόθεση που προκάλεσε πολιτική κρίση χωρίς προηγούμενο στη χώρα. .
  • Γάζα: Υπέκυψε 15χρονος Παλαιστίνιος που δέχτηκε ισραηλινά πυρά. Υπέκυψε στα τραύματά του ένας 15χρονος Παλαιστίνιος, κατά τη διάρκεια επεισοδίων με ισραηλινούς στρατιώτες ανατολικά της πόλης της Γάζας, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. .
  • Ελεύθερος ο Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Βενεζουέλα. Ο σταθμός, ένα από τα ΜΜΕ για τα οποία εργάζεται ο Γουέντλ, πρόσθεσε ότι ο δημοσιογράφος βρίσκεται σε αεροδρόμιο του Καράκας και περιμένει για να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ. .
Πολιτική
  • Στο Μαυροβούνιο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Μαυροβουνίου Milo Djukanovic. .
  • Στη βουλή η τροπολογία για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Σε ότι αφορά τα μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στις νέες εταιρείες προβλέπεται να παραμείνουν αμετάβλητα στο επίπεδο που βρίσκονταν κατά τους τελευταίους 12 μήνες. .
  • Κάλεσμα 70 μελών του ΚΙΝΑΛ για την ενίσχυση και διεύρυνση του Κινήματος. Υπογραμμίζουν ότι στις συνθήκες ακραίας πόλωσης και διχασμού που διαμορφώνονται, το Κίνημα Αλλαγής είναι η δύναμη σταθερότητας, συνεννόησης και εξόδου της χώρας από την κρίση. .
  • Ερώτηση της ΝΔ σε βουλή και Κομισιόν για το αεροσκάφος της Βενεζουέλας. «Γιατί η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα προσγείωσης του αεροσκάφους ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες απέρριψαν το σχετικό αίτημα;» ρωτάει μεταξύ άλλων η Νέα Δημοκρατία. .
  • Διαγραφή Μπαλτάκου από την «Δύναμη Ελληνισμού». Χώρισαν οι δρόμοι του προέδρου της «Δύναμης Ελληνισμού», Δημήτρη Καμμένου και του Τάκη Μπαλτάκου, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του δεύτερου με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. .
Οικονομία
  • Μέτρα για συντάξεις χηρείας και χρέη προς ταμεία εξήγγειλε ο Πετρόπουλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Πετρόπουλος, με τον νόμο Κατρούγκαλου είχαν αύξηση στη σύνταξη από 10 έως 33% κατά περίπτωση 620.000 δικαιούχοι. .
  • Νέο εξώδικο του προέδρου της Attica Bank Π.Ρουμελιώτη προς την ΤτΕ. Νέο εξώδικο έστειλε ο πρόεδρος της Attica Bank Π. Ρουμελιώτης στο διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τραπέζης της Ελλάδος Σ. Παντελιά, ενώ είχε προηγηθεί νέα επιστολή του τελευταίου. .
  • ΓΣΕΒΕΕ: Πάνω από τα μισά νοικοκυριά δεν έχουν επαρκές εισόδημα για τον μήνα. Την 19η ημέρα του μήνα τα χρήματα τελειώνουν για περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά, σύμφωνα με νέα έρευνα. .
  • ΟΟΣΑ: Γκρεμίζεται η ανάπτυξη στην ευρωζώνη, βαθιά προβλήματα για Ελλάδα. Υψηλότατο χρέος, χαμηλή δυνητική ανάπτυξη και μικρό δημοσιονομικό περιθώριο βλέπει ο ΟΟΣΑ στην χώρα μας, την στιγμή που η παγκόσμια οικονομία και η ευρωζώνη κατεβάζουν ρυθμούς. .
  • SZ: «Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα». Η έκδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου σχολιάζεται και σήμερα εκτενώς σε γερμανικά δημοσιεύματα. .
Αθλητισμός
  • Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Yπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. .
  • Θρυλική φωτογραφία Σόλσκιερ, Καντονά και Σερ Άλεξ. Δύο θρυλικές φιγούρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στις εξέδρες του «Παρκ ντε Πρενς», όπου πανηγύρισαν την επική νίκη-πρόκριση των «κόκκινων διαβόλων» στους «8» του Champions League. .
  • «Τρελάθηκε» ο Λίνγκαρντ στο γκολ του Ράσφορντ κόντρα στη Παρί (video). Ο Τζέσε Λίγκαρντ δεν είναι μόνο παίκτης, αλλά και οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας. .
  • Ch. League: Μίλησε η καρδιά των Δράκων. H Πόρτο απέκλεισε για 3η φορά τους «τζιαλορόσι» στις μεταξύ τους μονομαχίες στα Κύπελλα Ευρώπης και επέστρεψε σε προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2014-2015. .
  • Ch. League: «Κόκκινοι διάβολοι» άλωσαν το Παρίσι και ζουν εποχές '99. Στιγμές Βαρκελώνης ξύπνησαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20 χρόνια μετά τον θρίαμβο απέναντι στην Μπάγερν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου