Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2019


    • Σάμος: Εντοπίστηκε ακυβέρνητη λέμβος με μετανάστες. Εντοπίστηκε βορειοδυτικά της Σάμου το βράδυ της Τρίτης, η λέμβος που αναζητούσαν λιμενικό, Frontex και ελικόπτερο, «χτενίζοντας» τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου, Ικαρίας και Χίου. .
    • Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην Ηλιούπολη . Η ληστεία έγινε το βράδυ της Τρίτης. Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών. .
    • Γκέρα: Ο Μαδούρο χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως ενδιάμεσο για πώληση χρυσού. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας. .
    • Η φέτα στα τρόφιμα που διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της Ευρώπης. Τα συγκεκριμένα προϊόντα κάνουν τον ίδιο αγώνα με το ροκφόρ από τη Γαλλία, το χαμόν από την Ισπανία και το προσούτο από την Ιταλία. .
    • Καταδρομική επίθεση ανηλίκων στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα. Καταδρομική επίθεση ανηλίκων σημειώθηκε νωρίτερα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα. .
    Κόσμος
    • «Η Β.Κορέα φέρεται να ανοικοδόμησε μέρος ενός πεδίου εκτόξευσης πυραύλων». Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Αρχές της Βόρειας Κορέας προχωρούν στην ανακατασκευή μιας εγκατάστασης εκτόξευσης πυραύλων που είχαν καταστρέψει πρόσφατα, μετέδωσε χθες Τρίτη το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο την υπηρεσία πληροφοριών στη Σεούλ. .
    • Εγκώμια Γιούνκερ για τη συμβολή του Μακρόν στη δημόσια ευρωπαϊκή συζήτηση. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χαιρέτισε την Τρίτη «τη σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή δημόσια συζήτηση» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «καθώς και τη σταθερή δέσμευσή του να αναγνωρίσει και να απαντήσει στις ευρωπαϊκές προκλήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπός του. .
    • Μπόλτον: Σκεφτόμαστε νέες κυρώσεις στην κυβέρνηση Μαδούρο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μελετά την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βενεζουέλα, για να κλιμακώσει την πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να εγκαταλείψει την εξουσία, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον την Τρίτη. .
    • Έιμπραμς: Οι ΗΠΑ θα κλιμακώσουν την πίεση στην κυβέρνηση Μαδούρο. Οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα φάσμα διπλωματικών και οικονομικών μέτρων το οποίο σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν για να κλιμακώσουν την πίεση που ασκούν στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, διεμήνυσε ο Aμερικανός ειδικός απεσταλμένος Έλιοτ Έιμπραμς χθες Τρίτη. .
    • Γάζα: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς. Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν μια στρατιωτική εγκατάσταση του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας αργά το βράδυ της Τρίτης, σε αντίποινα για τους εμπρησμούς των τελευταίων ημερών με τη χρήση αυτοσχέδιων μηχανισμών προσαρμοσμένων με μπαλόνια, μετέδωσαν ΜΜΕ. .
    Πολιτική
    • Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαραίτητη η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας. Η ΝΔ έθεσε δημοσίως το θέμα του ουγγρικού κόμματος, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας αλλά μας είναι δύσκολο να δεχθούμε ότι μία άλλη χώρα δεν συμμετέχει στην κοινή ευθύνη για το προσφυγικό πρόβλημα. .
    • Τροπολογία για αναδιάρθρωση Δήμων σε νησιά και Κοζάνη. Έως αύριο Τετάρτη αναμένεται η ψήφιση. .
    • Γεννηματά: Για κάθε νέο παιδί, να δίνονται 200 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια. Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής καταγράφει τις αιτίες ενώ διατυπώνει προτάσεις για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. .
    • Οι 12 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία . Μαζί με τους 15 πρώτους υποψηφίους που έχουν ήδη ανακοινωθεί και τους επτά νυν ευρωβουλευτές και βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη, συμπληρώνονται πλέον 34 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου. Άκης Τσελέντης και Πέγκυ Σταθακοπούλου μεταξύ των υποψηφίων. .
    • Μητσοτάκης: Επαναφορά των ποσών σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. "Έχουμε μιλήσει για ένα σύγχρονο κι αποτελεσματικό Ασφαλιστικό Σύστημα. Ελκυστικό, ώστε να εντάσσονται αμέσως σε αυτό όλοι οι εργαζόμενοι, δίκαιο, ώστε να αποδίδει μετά το τέλος της εργασίας τους κόπους όλων στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου και αποτελεσματικό, ώστε να μην επιβαρύνει, αλλά -αντίθετα- να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας" .
    Οικονομία
    • Αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από την Moody's. Σταθερές και θετικές οι προοπτικές. .
    • Ισχυρή ζήτηση για το 10ετές από ευρωπαίους και αμερικανούς επενδυτές. Σχεδόν τα δύο τρίτα της έκδοσης του ελληνικού 10ετούς καλύφθηκαν από τον οικονομικό πυρήνα της Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία που εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ. .
    • Οι ΗΠΑ «έκοψαν» την Τουρκία από το σύστημα εμπορικών προνομίων. Η Τουρκία είναι ανεπτυγμένη οικονομία και συνεπώς πλέον δεν δικαιούται πρόσβαση στην αμερικανική αγορά χωρίς την πληρωμή δασμών, ανακοίνωσε ο Εμπορικός Εκπρόσωπος των ΗΠΑ. .
    • Επιτυχία: Με απόδοση 3,9% το 10ετές ομόλογο. Στα 11,3 δισ. οι προσφορές . Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συνολικές προσφορές ξεπέρασαν τα 11,8 δισ. ευρώ .
    • Μητσοτάκης: Στάτους επενδυτικής βαθμίδας στην Ελλάδα εντός 18μηνου με ΝΔ. Ενόψει της έκδοσης 10ετούς ομολόγου στην οποία προχρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους .
    Αθλητισμός
    • Ch. League: Στους «8» η Τότεναμ. Σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League η Τότεναμ! .
    • «Ιπτάμενοι Ολλανδοί» διέσυραν τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στιγμές από το ένδοξο παρελθόν θύμισε η σημερινή «παράσταση» τον Άγιαξ μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», που επικράτησε με το επιβλητικό 4-1 της Ρεάλ Μαδρίτης -για την οποία αποβλήθηκε στο 93’ ο Νάτσο με δεύτερη κίτρινη κάρτα- και την πέταξε εκτός συνέχειας, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10! .
    • Τέντογλου στον ΣΚΑΪ: Θέλω και μπορώ να πάω πιο ψηλά από το Ευρωπαϊκό. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να κάνεις την πατρίδα σου περήφανη, δήλωσε ο 20χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος, στον κλειστό στίβο. .
    • Κορυφαίος Ευρωπαίος για το 2018 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το βραβείο Euroscar πήρε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. .
    • Το 3ο Messinia Pro-Am ολοκληρώθηκε με συμμετοχές από 20 χώρες. Ο ηθοποιός Bill Murray, ο πρωταθλητής του ράγκμπι Mike Tindall και ο θρύλος του μπάσκετ Joe Arlauckas μεταξύ των ερασιτεχνών γκολφέρ του διεθνούς τουρνουά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου