Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2019

  • Σύλληψη 28χρονου μέλους σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα. Οι αρχές συνέλαβαν έναν 28χρονο στο Γαλάτσι, μέλος της σπείρας που έχει κλέψει πολυτελή αυτοκίνητα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ. .
  • Λέσβος: Στον εισαγγελέα ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησε δύο μετανάστες. Οι δυο αλλοδαποί που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για απόπειρα ζωοκλοπής, καταγγέλλουν ότι ο 56χρονος δεν πυροβόλησε στον αέρα όπως υποστηρίζει, αλλά εναντίον τους, χωρίς να τους τραυματίσει .
  • Πτήση-μυστήριο αεροσκάφους από την Βενεζουέλα στην Αθήνα. Υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486 προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. .
  • Φεμινιστική απεργία την Παρασκευή 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας. Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί και στην Ελλάδα, την Παρασκευή 8 Μάρτη, η Φεμινιστική Απεργία. .
  • Προφυλακίστηκε η μητέρα του βρέφους που κάηκε ζωντανό-Τι υποστήριξε . Προφυλακίστηκε η 30χρονη μητέρα από την Βάρκιζα, που κατηγορείται ότι άφησε μόνο το 18 μηνών βρέφος στο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό. .
Κόσμος
  • Καναδάς: Νέα παραίτηση υπουργού του Τριντό. Η πολιτική κρίση στην καναδική κυβέρνηση υπό τον Τζάστιν Τριντό εντάθηκε τη Δευτέρα, με την απροσδόκητη παραίτηση μιας από τις πιο διαπρεπείς υπουργούς του, εν μέσω των καταγγελιών περί παρέμβασης του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του σε μια δικαστική διαδικασία. .
  • ΗΠΑ: Η Γερουσία λέει «όχι» στην «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» του Τραμπ. Ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, αναγνώρισε χθες πως η άνω Βουλή κατά πάσα πιθανότητα θα απορρίψει με τη σειρά της την «εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» που κήρυξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να εξασφαλιστούν κονδύλια για την ανέγερση του τείχους που θέλει να υψωθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. .
  • Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την επιστροφή του Χουάν Γκουαϊδό στην Βενεζουέλα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο καλωσόρισε την επιστροφή νωρίτερα σήμερα στο Καράκας του Χουάν Γκουαϊδό, του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και αναγνωρισμένου ως μεταβατικού προέδρου της χώρας από σχεδόν 50 χώρες. .
  • Το σχέδιο Μακρόν για μια ευρωπαϊκή αναγέννηση. Με άρθρο του που δημοσιεύεται σε εφημερίδες καθενός από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μια παθιασμένη υπεράσπιση μιας νέας Ευρώπης παρουσίασε τις ιδέες του για μια «ευρωπαϊκή αναγέννηση» ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. .
  • Ισπανία: Μαίνονται οι πυρκαγιές από τις υψηλές θερμοκρασίες στον βορρά. Τις δασικές πυρκαγιές, στις οποίες δεν έχει τραυματιστεί κανένας άνθρωπος, αναζωπύρωσαν οι νότιοι άνεμοι με ριπές έως τα 100 χλμ/ώρα και οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σε μια περιοχή με υγρό κλίμα συνήθως τον χειμώνα, επισημαίνουν οι τοπικές αρχές. .
Πολιτική
  • Γερουλάνος: Να στοχεύσουμε στο «μαύρο» χρήμα που κρύβεται στα Εξάρχεια. «Συνάνθρωποί μας έχουν υποστεί από τους συλληφθέντες υλικές απώλειες, άσκηση ψυχολογικής βίας αλλά και σωματικής με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής στο κέντρο της πόλης», γράφει στην ανακοίνωσή του. .
  • Θεοχαρόπουλος: Προοδευτικές λύσεις απέναντι στον εθνικολαϊκισμό. Υπέρ του διαλόγου και της σύγκλισης ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, για να αναχαιτιστεί η επέλαση του εθνικισμού, του λαϊκισμού και της άκρας Δεξιάς, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. .
  • ΝΔ: Ερωτήματα μετά την αποκάλυψη ΣΚΑΪ για την πτήση μυστήριο από Βενεζουέλα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά την κυβέρνηση για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν. .
  • Τσίπρας: Έλλειμμα αυτοπεποίθησης από Θεοδωράκη-Γεννηματά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει, ούτε να εξαϋλώσει το ΚΙΝΑΛ, είπε ο πρωθυπουργός από την εκδήλωση με τίτλο «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη». .
  • Η πρόκληση Τούρκου βουλευτή μέσα στην ελληνική Βουλή. Οι ενέργειες στην Κύπρο θα έχουν συνέπειες, προειδοποίησε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Αχμέτ Γιλντίζ. .
Οικονομία
  • Σόιμπλε: Ζήτησα πολλά από τους Έλληνες αλλά ήταν προς το συμφέρον τους. O Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε ότι «ζήτησα πολλά από τους Έλληνες, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις ήταν προς το συμφέρον τους». .
  • Αρχές Απριλίου «ανοίγει» η πλατφόρμα ρύθμισης χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μέχρι το τέλος του Μαρτίου επιδιώκει να προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας στη νομοθέτηση της ρύθμισης των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε η σχετική πλατφόρμα να ανοίξει τον Απρίλιο. .
  • Γερμανικός Τύπος: Ένα μικρό Λας Βέγκας δημιουργείται στην Αθήνα. Τα σχέδια για τη δημιουργία συγκροτήματος καζίνο στο Ελληνικό, και η ιστορία επιτυχίας της Aegean είναι τα θέματα της επισκόπησης του γερμανικού Τύπου. .
  • Την έκδοση 10ετούς ομολόγου ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη. .
  • Reuters: Σε χαμηλό 12 ετών οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων. Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2006 μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας την περασμένη εβδομάδα από τον οίκο Moody’s, ενισχύοντας την αισιοδοξία των επενδυτών απέναντι στη χώρα .
Αθλητισμός
  • «Βόμβα»: Υποβιβασμός για ΟΦΗ και Αιγινιακό!. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό ΟΦΗ και Αιγινιακού! .
  • Ο Τσιτσιπάς νούμερο 10 στον κόσμο (VIDEO). Είναι πλέον και επίσημο: ο Στέφανος Τσιτσιπάς από σήμερα είναι Νο 10 στον κόσμο! Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, αφήνοντας πίσω του την ήττα από τον Φέντερερ στο τουρνουά του Ντουμπάι, βρέθηκε σήμερα για πρωτη φορά, στο Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης. .
  • Τούρκος παίκτης χαράκωσε αντίπαλο έχοντας κρυμμένο ξυραφάκι (video). Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ο Μανσούρ Τσαλάρ της Αμέντ έκρυψε στα χέρια του ένα μικρό ξυραφάκι, με το οποίο αρχικά τρύπησε τον ανυποψίαστο αντίπαλό του στην πλάτη, και λίγο αργότερα κοντά στο λαιμό! .
  • Serie A: «Άλωσε» το «Σαν Πάολο» η Γιουβέντους και απομένει η στέψη. Το ματς ήταν επεισοδιακό καθώς οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 25' και οι φιλοξενούμενοι από το 47', ενώ οι «παρτενοπέι» έχασαν πέναλτι στο 84' για να ισοφαρίσουν. .
  • Βασιλειάδης: Τα άλματα Κυριακοπούλου-Στεφανίδη σηκώνουν την Ελλάδα ψηλά. Ο Γιώργος Βασιλειάδης εξήρε την προσπάθεια της «χάλκινης» Νικόλ Κυριακοπούλου και της «άτυχης» Κατερίνας Στεφανίδη, κατά την 3η και τελευταία ημέρα του 35ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου