Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2019


  • Εξέπνευσε στο 401 ΓΣΝΑ αρχιλοχίας της ΑΣΔΥΣ. Ήταν 41 ετών, έγγαμος. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του. .
  • Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ. Βρέθηκαν πέντε δελτία στη δεύτερη κατηγορία που κερδίζουν από 22.362 ευρώ. .
  • Πύργος: 65χρονος αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο σπίτι του. Οι πυροσβεστικές αρχές οι οποίες έφτασαν άμεσα στο σημείο κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά και να σώσουν τον άνδρα ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. .
  • Οργή αστυνομικών: Ανεξέλεγκτοι οι μπαχαλάκηδες, θα θρηνήσουμε θύματα!. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς», τονίζει η Ένωση Αστυνομικών. .
  • Πώς δρούσε η σπείρα που ξάφριζε την Αθήνα. Πάνω από 320 ληστείες - κλοπές. Κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως πάνω από 350 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης μαχαίρια, στιλέτα, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση στην παράνομη αγορά. .
Κόσμος
  • Αλγερία: Διαδηλώσεις κατά της υποψηφιότητας Μπουτεφλίκα στις εκλογές. Πολλές εκατοντάδες νέοι κατέβηκαν το βράδυ της Κυριακής στους δρόμους του κέντρου του Αλγερίου και άλλων πόλεων της Αλγερίας, για να διαδηλώσουν εναντίον της υποψηφιότητας, που υποβλήθηκε επίσημα νωρίτερα χθες, του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στις προεδρικές εκλογές της 18ης Απριλίου, όταν θα διεκδικήσει νέα, πέμπτη θητεία. .
  • ΟΗΕ: Πέντε παιδιά νεκρά από επίθεση στη Χοντάιντα της Υεμένης. Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν από επίθεση στην επαρχία Χοντάιντα της Υεμένης, παρά την ανακωχή που εφαρμόζεται εδώ και μήνες, ανέφεραν χθες ο ΟΗΕ και υεμενίτικες πηγές. .
  • Συρία: Τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο στρατό για εκδίκηση. Οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), τον οποίο στηρίζει η Άγκυρα, είπαν στο Ρόιτερς ότι δεκάδες μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ Ταουχίντ επιτέθηκαν σε δύο στρατιωτικά θέσεις κοντά στο χωριό Μασάσνεχ στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα. .
  • Βρετανία: Επίθεση με αυγό εναντίον του Τζέρεμι Κόρμπιν . Μια πηγή από το Εργατικό Κόμμα είπε ότι ο Κόρμπιν επισκεπτόταν σήμερα ένα τέμενος και ένα μουσουλμανικό κέντρο πρόνοιας κι ότι δεν τραυματίστηκε. .
  • Βενεζουέλα: Ο Χουάν Γκουαϊδό επιστρέφει στη χώρα και καλεί σε διαδηλώσεις. «Ανακοινώνω την επιστροφή μου στη χώρα. Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να συγκεντρωθεί σε ολόκληρη τη χώρα αύριο στις 11.00» τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας), έγραψε ο Γκουαϊδό .
Πολιτική
  • Κάλεσμα Μητσοτάκη προς κάθε πολιτικό χώρο -Τη Δευτέρα η επιστολή για Ορμπάν. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε «όσους έφυγαν από την ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους, γιατί η ΝΔ τους χρειάζεται όσο ποτέ και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, δίνουμε μεγάλη μάχη για την ψυχή της Ελλάδας». .
  • ΝΔ για Τσίπρα: Μοιάζει με παλιό πικάπ που έχει κολλήσει η βελόνα. «O κ. Τσίπρας μοιάζει πια με παλιό πικάπ στο οποίο έχει κολλήσει η βελόνα. Μόνο που η σκόπιμη διαστρέβλωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ δεν πείθει πια κανέναν», τονίζει η ΝΔ .
  • Τι λέει το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αγορά επίπλων του Τόλκα. «Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών και γραφείων» λέει μεταξύ άλλων το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. .
  • Γεννηματά: H διακυβέρνηση Τσίπρα στηρίχθηκε από «καραμανλική» συνιστώσα. Η κ. Γεννηματά απέρριψε εκ νέου την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συμπόρευση και ταυτόχρονα δεν δέχτηκε το άνοιγμα που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την μετεκλογική περίοδο, λέγοντας με νόημα πως όλα θα κριθούν από την δύναμη που θα δώσει ο λαός στο ΚΙΝΑΛ όταν θα στηθούν οι κάλπες. .
  • NΔ: Μεθοδεύσεις του Μαξίμου στην υπόθεση Novartis που δεν κρύβονται. Το Σάββατο η ΝΔ είχε καλέσει την κυβέρνηση να απαντήσει αν η κ. Τουλουπάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis ελέγχεται για τους χειρισμούς της, ύστερα από καταγγελία του προϊσταμένου της, κυρίου Αγγελή. .
Οικονομία
  • Μπαρόζο: Οι αγορές περιμένουν νίκη Μητσοτάκη. Eπισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητη στιγμή, λόγω των ϕετινών εκλογών, κι αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς στη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων οι κυβερνήσεις τείνουν να ξοδεύουν για παροχές. .
  • Eκπρόσωπος Κομισιόν: Η Ελλάδα έχει ετήσιο έλλειμμα επενδύσεων 15 δισ. ευρώ. Ο Κρις Άλεν τόνισε την ανάγκη πλήρους αξιοποίησης υφισταμένων επενδύσεων ώστε να πολλαπλασιαστεί η απόδοσή τους. .
  • Πέτσας: Αναμόρφωση του φορολογικού πλαισιού για αύξηση της απασχόλησης. Ο συντελεστής για τις εταιρείες πρέπει να μειωθεί στο 20%, είπε, ενώ το εισαγωγικό κλιμάκιο για φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να φορολογείται με 9%, αντί για 22% που είναι σήμερα. .
  • Βαθιές αδικίες στην φορολογία βλέπουν ΣΕΒ και ΙΟΒΕ. Στον αντίποδα περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι στηρίζουν πάνω από το 90% των εσόδων - Τα στοιχεία που παρουσίασαν στο Φόρουμ των Δελφών ανώτατα στελέχη του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ. .
  • Τζούρντα: Τον Απρίλιο η απάντηση της Κομισιόν για τα κόκκινα δάνεια. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά η πρόταση, που καταρτίστηκε από το ΤΧΣ, προβλέπει την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, με παράλληλη χορήγηση κρατικών εγγυήσεων, σε κάποιον βαθμό τουλάχιστον. .
Αθλητισμός
  • Serie A: «Άλωσε» το «Σαν Πάολο» η Γιουβέντους και απομένει η στέψη. Το ματς ήταν επεισοδιακό καθώς οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 25' και οι φιλοξενούμενοι από το 47', ενώ οι «παρτενοπέι» έχασαν πέναλτι στο 84' για να ισοφαρίσουν. .
  • Βασιλειάδης: Τα άλματα Κυριακοπούλου-Στεφανίδη σηκώνουν την Ελλάδα ψηλά. Ο Γιώργος Βασιλειάδης εξήρε την προσπάθεια της «χάλκινης» Νικόλ Κυριακοπούλου και της «άτυχης» Κατερίνας Στεφανίδη, κατά την 3η και τελευταία ημέρα του 35ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης. .
  • Πρέμιερ Λιγκ: Έπεσε από την κορυφή η Λίβερπουλ. Ήταν καλύτερη, αλλά δεν έδειξε εικόνα ομάδας που ψάχνει απεγνωσμένα το πρωτάθλημα μετά από 29 χρόνια και δεν πήρε νίκη σε ένα ματς που ήταν υποχρεωμένη να το κάνει για το γόητρο και την ουσία. .
  • «Χάλκινη» η Κυριακοπούλου – Εκτός μεταλλίων η Στεφανίδη. Ακόμα ένα μετάλλιο για την Ελλάδα στη Γλασκώβη. Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο στο επί κοντώ, την ώρα που έμεινε εκτός βάθρου η Κατερίνα Στεφανίδη. .
  • Ακάθεκτος για τίτλο και αήττητος, μέσω… Βραζιλίας, ο ΠΑΟΚ!. Σκοράροντας στο 2’ και το 47’, με τους Μαουρίτσιο και Ζάμπα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 τον Παναθηναϊκό κρατώντας πρωτιά και πηγαίνοντας στο +10 από τον Ολυμπιακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου