Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 3/3/19

  • Στο αρχείο η πειθαρχική έρευνα σε βάρος των εισαγγελέων διαφθοράς. Αν η αναφορά Αγγελή είχε γίνει δεκτή, για την υπόθεση της Novartis, οι όποιες εξελίξεις αναμένονται για την εν λόγω υπόθεση, θα πήγαιναν πίσω χρονικά. .
  • Στουρνάρας: Δεν είναι φυσιολογικό να ηχογραφείς τον κεντρικό τραπεζίτη. «Αυτό το τηλεφώνημα παραβίασε τον ποινικό κώδικα, την κοινή λογική και κάθε άρθρο της συνθήκης που διασφαλίζει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας. .
  • Επεισόδια μεταξύ οπαδών στη Νίκαια. Eκτεταμένες φθορές σε ΙΧ (video). Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που έφθασαν στο σημείο προχώρησαν μέχρι στιγμής σε 16 προσαγωγές. .
  • Εισβολή χούλιγκαν με μαχαίρι και ρόπαλα στο Παπαστράτειο. Δύο τραυματίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. .
  • Τοξικομανής ο άνδρας που κάηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ -Απειλούσε να βάλει φωτιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον 4ο όροφο του νοσοκομείου στο τμήμα λοιμώξεων. .
Κόσμος
  • Στους δρόμους για 16ο Σάββατο τα κίτρινα γιλέκα. Συγκρούσεις και επεισόδια. Το υπουργείο Εσωτερικών καταμέτρησε 39.300 διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, οι 4000 εκ των οποίων στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. .
  • Η Μέρκελ επαινεί τις μαθητικές διαδηλώσεις για το κλίμα-Αντιδράσεις από CDU. «Πιστεύω ότι πρόκειται για μια καλή πρωτοβουλία. Οι στόχοι για το κλίμα μπορούν να επιτευχθούν μόνο εάν υπάρχει στήριξη στην κοινωνία», δήλωσε η κυρία Μέρκελ .
  • Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες. Έως και 2000 σπίτια υπέστησαν ζημιές στις πληγείσες περιοχές, περιλαμβανομένης της πόλης Κανταχάρ σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων .
  • Λίβανος: Εκατοντάδες Λιβανέζοι στους δρόμους κατά των γάμων ανηλίκων. Κοριτσάκια, που φόραγαν νυφικό και πέπλο, συμμετείχαν στη διαδήλωση, κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα: «Το τέλος του γάμου παιδιών ξεκινά από την εκπαίδευσή τους». .
  • Υπουργός Άμυνας Τουρκίας: Θα ηττηθεί η τρομοκρατία εντός κι εκτός της χώρας. «Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν τρομοκρατικό διάδρομο στη βόρεια Συρία» σημείωσε ο Ακάρ, αναφερόμενος στους YPG/PKK. .
Πολιτική
  • Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με Ν. Ντιμιτρόφ στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Συζήτησαν τις εξελίξεις στα Βαλκάνια μεταξύ άλλων. .
  • Γεννηματά από Ρέθυμνο: Η πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους πληγέντες. «Η καταστροφή είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και είναι άλλο πράγμα να στο περιγράφουν και άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου αυτή την υπέροχη παραλία του Μπαλί την οποία γνωρίζουμε όλοι, με τα καταγάλανα νερά της, να είναι σε αυτή την τραγική κατάσταση», δήλωσε η κυρία Γεννηματ .
  • ΝΔ: H σκευωρία της κυβέρνησης για Novartis θα αποκαλυφθεί. H ΝΔ ρωτά μεταξύ άλλων αν αληθεύει πως το πόρισμα των 3.000 σελίδων για τη Novartis, που παραδόθηκε στην κ. Παπασπύρου δεν έχει κανένα στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται εδώ και ενάμιση χρόνο. .
  • Αποστολάκης: Να γίνουμε ο κύριος αμυντικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας. Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο υπουργός Αμυνας, είναι η περαιτέρω συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία, ώστε να καταστεί η Ελλάδα κύριος στρατιωτικός και διπλωματικός εταίρος της γειτονικής χώρας. .
  • Γεννηματά: Το ελληνικό κράτος να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις. "Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται" .
Οικονομία
  • Τζούρντα:Τον Απρίλιο η απάντηση της Κομισιόν για το σχέδιο μείωσης των NPEs. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά η πρόταση, που καταρτίστηκε από το ΤΧΣ, προβλέπει την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, με παράλληλη χορήγηση κρατικών εγγυήσεων, σε κάποιον βαθμό τουλάχιστον. .
  • Φλαμπουράρης: Αυτήν την εβδομάδα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Μολονότι το ακριβές κείμενο παραμένει υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο κ. Φλαμπουράρης έστειλε σινιάλο πως η Αθήνα δεν θέλει να υποχωρήσει από ορισμένα κύρια κριτήρια υπαγωγής στο νέο πλαίσιο, όπως τα 250.000 ευρώ ως αντικειμενική αξία. .
  • ESM- Δελφοί: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει σε συνετό δημοσιονομικό μονοπάτι. «Από την τελευταία φορά που βρέθηκα στους Δελφούς, τον Μάρτιο του 2017, το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον έχει αλλάξει προς το αρνητικότερο και γινόμαστε μάρτυρες πιο μέτριας οικονομικής ανάπτυξης σε πολλές χώρες» είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM. .
  • Μελέτη για την αποτελεσματικότητα της φορολοταρίας ζήτησε ο Πιτσιλής. Ο κ. Πιτσιλής δεν διευκρίνισε για ποιο λόγο ζητήθηκε η μελέτη και εάν υπάρχει ενδεχόμενο κατάργησης ή αναμόρφωσης της φορολοταρίας. Η έκθεση αναμένεται να παραδοθεί τους επόμενους μήνες, είπε. .
  • Μπαρόζο: Η περίπτωση της Ελλάδας ήταν η πιο δύσκολη στην Ευρωζώνη. Όπως είπε, η ΕΕ διήλθε από μια μεγάλη κρίση, χωρίς την οποία όμως δεν θα είχε δημιουργήσει μια σειρά από εργαλεία και δεν θα είχε λάβει μέτρα, όλα μέχρι πρότινος αδιανόητα. .
Αθλητισμός
  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Ανέβηκε στο βάθρο ο Μπανιώτης!. Με το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό θα επιστρέψει από τη Γλασκώβη ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε έναν φοβερό τελικό άλματος εις ύψος. .
  • Άρης για Ευρώπη, κατάπιε την ΑΕΚ που γλίτωσε συντριβή!. Μετά από μια μεγαλειώδη εμφάνιση ο Άρης επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. .
  • Λύγισε από τον θρυλικό Φέντερερ ο Τσιτσιπάς. Αυτή τη φορά νίκησε η εμπειρία! Ο Ρότζερ Φέντερερ επιβλήθηκε 2-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Ντουμπάι και πήρε τον 100ό τίτλο του, σε μια σπουδαία εβδομάδα και για τον Έλληνα πρωταθλητή .
  • «Έκλεισαν» θέση στα πλέι οφ οι τρομεροί Μπακς του Αντετοκούνμπο (video). Ακόμα και σε μία όχι και τόσο καλή για εκείνους εμφάνιση, οι Μπακς κατάφεραν να επικρατήσουν των Λέικερς μέσα στο Λος Άντζελες και να κλείσουν θέση στα πλέι οφ του NBA. «Διψήφιος» ξανά ο Αντετοκούνμπο .
  • Θλάση στον ώμο ο Μήτογλου και αγωνία στον Παναθηναϊκό. Μεγάλη αγωνία επικρατεί στον Παναθηναϊκό με τον Ντίνο Μήτογλου, καθώς πρώτη διάγνωση για τον τραυματισμό του στο ματς με την Γκραν Κανάρια είναι θλάση και κάκωση στον ώμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου