Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2019

  • . Ηράκλειο: Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα. Στελέχη του Λιμενικού, συνέλαβαν το απόγευμα της Τρίτης έναν 28χρονο αλλοδαπό, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, και του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. .
  • Ικαρία: Επ' αόριστον κατάληψη σε δημοτικό σχολείο για τη μεταφορά των μαθητών. Επ' αόριστον κατάληψη του δημοτικού σχολείου στον Εύδηλο της Ικαρίας από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, με αφορμή τα συνεχή προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά των μικρών μαθητών. .
  • Πάτρα: Γυναίκα έπεσε από τον 5ο όροφο και σκοτώθηκε. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. .
  • Brain drain: Η ανοιχτή πληγή της Ελλάδας - Τι δηλώνουν οι «πρωταγωνιστές». Το brain drain είναι από τις μεγαλύτερες πληγές της Ελλάδας. Περισσότεροι από 450 χιλιάδες Έλληνες, οι περισσότεροι εξ αυτών με άριστες σπουδές, έφυγαν τα τελευταία χρόνια από την χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Tι λένε οι ίδιοι για την επιλογή τους μιλώντας στον ΣΚΑΪ. .
  • Σε μείωση της έκπτωσης προς τους συνεπείς πελάτες προχωρά η ΔΕΗ (upd). Μείωση των εκπτώσεων για τους συνεπείς πελάτες και όσους προπληρώνουν την κατανάλωση ρεύματος αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο επίσης ενέκρινε την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη βιομηχανία για τα τιμολόγια. .
Κόσμος
  • Κολομβία: 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών για την έλλειψη πόρων. Περίπου 300.000 Kολομβιανοί δάσκαλοι κατέβηκαν χθες σε 48ωρη απεργία, διεκδικώντας καλύτερη χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, κάτι που σήμανε ότι 8 εκατομμύρια παιδιά δεν έκαναν μαθήματα, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. .
  • Κηδεύτηκαν τα πρώτα δύο θύματα της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία. Οι δύο πρώτες κηδείες θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας της περασμένης εβδομάδας σε δύο τεμένη τελεύτηκαν στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. .
  • Αυστραλία: Κάλεσμα στον πρεσβευτή της Τουρκίας μετά τις δηλώσεις Ερντογάν. «Βρίσκω αυτά τα σχόλια απόλυτα σοκαριστικά» και «προσβλητικά» και «θα καλέσω αύριο τον Τούρκο πρεσβευτή για να τα συζητήσουμε», τόνισε ο Μόρισον στο αυστραλιανό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC. .
  • Οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν το Mare Jonio και το οδηγούν στη Λαμπεντούζα. Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να κατασχέσουν το πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης που έπλεε στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, το οποίο διέσωσε τη Δευτέρα 48 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας. .
  • Τραμπ: Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα πάνε καλά. Υψηλόβαθμη αμερικανική αντιπροσωπεία θα βρεθεί στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα .
Πολιτική
  • Ρουσόπουλος: Η οικονομία επιβραδύνθηκε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν το 2019 και ότι στις εθνικές εκλογές θα πετύχει την αυτοδυναμία, εξέφρασε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στην τηλεοπτική αντιπαράθεση του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στην ΕΡΤ. .
  • Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία Κουντουρά . Τα οξύτατα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε νωρίτερα στην Ολομέλεια η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση του κωλύματος ανακήρυξης βουλευτή ως υποψήφιου ευρωβουλευτή. .
  • Αυτοί είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Μπακογιάννη. Ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» περιλαμβάνει 229 πρόσωπα τα οποία προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους. .
  • Βουλή: Ξενιστές vs Επιδαύρου και στη μέση η Κουντουρά. Βούλτεψη: «Στον ΣΥΡΙΖΑ τα κάνετε όλα για τους ξενιστές (σ.σ. Κουντουρά). Μεγαλοοικονόμου: «Η κ. Βούλτεψη έδωσε παράσταση τη Βουλτεψιάδα. Το Εθνικό Θέατρο την περιμένει». .
  • Τσίπρας: Στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανατροπή της τάσης του brain drain. «Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, ωστόσο δώσαμε από την πρώτη στιγμή μια μάχη για να αυξήσουμε το ποσοστό του δημόσιου προϋπολογισμού που κατευθύνεται στην έρευνα» .
Οικονομία
  • Πετρόπουλος-αναδρομικά: Θα δώσουμε όσα μπορούμε χωρίς δικαστικές αποφάσεις. Πιστεύω είπε ο κ. Πετρόπουλος «πως το ΣτΕ θα λάβει υπόψιν του και έχει υποχρέωση να λάβει υπόψιν του, τα δημοσιονομικά του προϋπολογισμού. .
  • Γερμανικός Τύπος: Η Αθήνα διευρύνει τις μπίζνες με τη Χρυσή Βίζα. Τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει το πρόγραμμα Χρυσή Βίζα και η δεινή θέση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η ιταλική οικονομία είναι τα θέματα της επισκόπησης Τύπου. .
  • Προς κρίση; Άκαρπη και η νέα τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης– θεσμών για α κατοικία. Απομακρύνεται έτσι το ενδεχόμενο εκταμίευσης του 1 δισεκ. ευρώ στο άτυπο Eurogroup του Βουκουρεστίου .
  • Λάθη στα ειδοποιητήρια 250.000 ασφαλισμένων. Τουλάχιστον 6 κατηγορίες ασφαλισμένων, ελεύθερων επαγγελματιών ή αυτοαπασχολουμένων είδαν χθες, ή αναμένεται να δουν το αμέσως επόμενο διάστημα, λάθη στα ειδοποιητήρια που αναρτά σταδιακά, από χθες, το ΕΤΕΑΕΠ στην ιστοσελίδα του και αφορούν εισφορές επικούρησης ή και εφάπαξ, για τουλάχιστον 27 μήνες και για περίπου 250.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους. .
  • Κίνα: Επενδύσεις περί τα 25 δις για έξυπνα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας. Το δίκτυο διανομής ενέργειας στη Νότια Κίνας προγραμματίζει την εντατικοποίηση υλοποίησης των επενδύσεών του για την κατασκευή έξυπνων δικτύων μεταφοράς ενέργειας. .
Αθλητισμός
  • Euroleague: «Πάρτι» της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Γκραν Κανάρια. Εξακολουθεί να ελπίζει για την 4η θέση η Μπαρτσελόνα, που έστησε πάρτι στο εντός έδρας ματς με την Γκραν Κανάρια, την οποία συνέτριψε 93-64 και πλέον απέχει μια νίκη από την Αναντολού Εφές ενώ ανέβηκε στο 16-11 για την Ευρωλίγκα. .
  • Ξέσπασε στην Μπάγερν ο Ολυμπιακός και στο χέρι του η οκτάδα!. Παρά τις απουσίες των Σπανούλη και Στρέλνιεκς, ένας σοβαρός και επιβλητικός ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό μπάσκετ και νίκησε 89-69 την Μπάγερν, πατώντας γερά μέσα στην οκτάδα (14-13) .
  • Όρθιοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ τίμησαν τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Στο στάδιο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο ΣΕΦ στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου που έφυγε την Τρίτη από τη ζωή .
  • Γκάλης για Θανάση: Θα τον θυμόμαστε για τη μεγάλη του ψυχή. Ο θρύλος του μπάσκετ Νίκος Γκάλης αποχαιρέτησε με θερμά λόγια τον Θανάση Γιαννακόπουλο .
  • Κατέθεσε ένσταση για αντικανονική διακοπή ο Παναθηναϊκός. Σε ένσταση για αντικανονική διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό προχώρησε ο Παναθηναϊκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου