Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2019

  • Κρήτη: Ένας τραυματίας σε επεισόδιο μεταξύ ιδιοκτήτη γης και κτηνοτρόφου. Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές για τα αίτια του επεισοδίου, το οποίο διερευνά η αστυνομία .
  • Ντιμιτρόφ για «μακεδονική μειονότητα»: Ίσως είναι θέμα διεθνών υποχρεώσεων. "Το άρθρο του BBC και τα ζητήματα που ήγειρε είναι κάτι για τον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο, ίσως είναι ζήτημα διεθνών υποχρεώσεων" .
  • Καταδικάστηκαν τρία στελέχη της ΔΕΗ για το εξασθενές χρώμιο . Την καταδίκη των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, στελεχών της ΔΕΗ στα ορυχεία της περιοχής επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, αναφορικά με την υπόθεση της μόλυνσης των νερών τεσσάρων χωριών του νομού με εξασθενές χρώμιο. .
  • Σίνδος: Νεκρός πυροσβέστης κατά την κατάσβεση φωτιάς- ΕΔΕ για το θάνατό του. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε ξερά χόρτα, και επεκτάθηκε σε παρακείμενο χώρο εργοστασίου .
  • Πάτρα: Τέλος στο βάρβαρο αποκριάτικο έθιμο της «Γιαννούλας της Κουλουρούς». Ποια ήταν η γυναίκα με τα διανοητικά προβλήματα που χλευαζόταν στην Πάτρα ακόμη και μετά τον θάνατο της. .
Κόσμος
  • Καναδάς: Ξεκίνησε η έκδοση της κόρης του ιδρυτή της Huawei στις ΗΠΑ. Ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση, από την αμερικανική δικαιοσύνη, της μακράς λίστας των κατηγοριών με τις οποίες βαρύνεται η Μενγκ, ο Καναδάς αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. .
  • Συρία: «Τοξικό χημικό» στην επίθεση εναντίον της πόλης Ντούμα. Οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα «τοξικό χημικό» που περιείχε χλώριο χρησιμοποιήθηκε σε μια επίθεση τον περασμένο Απρίλιο εναντίον της συριακής πόλης Ντούμα. .
  • Πέντε νεκροί Ινδοί σε ανταλλαγή πυρών στο Κασμίρ. «Δύο αστυνομικοί, δύο στρατιωτικοί, και ένας πολίτης υπέστησαν θανάσιμα τραύματα και αργότερα υπέκυψαν στις πληγές τους» .
  • Τουρκία: Κανάλι σταματάει να εκπέμπει καταγγέλλοντας κυβερνητικές πιέσεις. Στον «αέρα» από το 1992, το Flash TV υπήρξε ένα από τα πρώτα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι ιθύνοντές του, η φερόμενη κυβερνητική πίεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιορισμούς στη διαφήμιση. .
  • Άγκυρα - Ουάσιγκτον συζητούν το θέμα της πώλησης των συστημάτων Πάτριοτ. Η Τουρκία και οι ΗΠΑ άρχισαν διαπραγματεύσεις σχετικά με την προσφορά της Ουάσιγκτον περί πώλησης του αμυντικού πυραυλικού συστήματος Πάτριοτ στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. .
Πολιτική
  • Επίσημη επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια - «Διπλωματικό αριστούργημα οι Πρέσπες». Ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε πως Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία θα συγκαλέσουν επίσης την ιδρυτική διάσκεψη του διμερούς Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως το εμπόριο, ο τουρισμός και η στρατιωτική η αστυνομική συνεργασία. .
  • Η ΝΔ ξεμπλοκάρει ψήφο για την αποπομπή του Όρμπαν από το ΕΛΚ. Το καταστατικό του ΕΛΚ προβλέπει πως η αποπομπή μπορεί να συζητηθεί μόνον εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από τουλάχιστον επτά κόμματα που προσέρχονται από πέντε διαφορετικές χώρες. .
  • Πάιατ: Ο Πομπέο ενδέχεται να έρθει σε διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο ενδέχεται να λάβει μέρος στην τετραήμερη διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ (το αποκαλούμενο σχήμα 3+1), για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και την δρομολόγηση του σχεδιαζόμενου αγωγού EastMed .
  • Μητσοτάκης: Ο «μεγάλος συμβιβασμός» που θα προτείνω για τα πλεονάσματα. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν θα θέσει αμέσως τα αιτήματά του στους εταίρους, αλλά θα περιμένει να κέρδισε πόντους αξιοπιστίας μέσω αγαστής διακυβέρνησης και ορθών μεταρρυθμίσεων. .
  • Φόρουμ Δελφών - Πάιατ: Έχουμε σύμπτωση αντιλήψεων,συμφερόντων με Αθήνα . Την μεγάλη σύγκλιση συμφερόντων ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες την τρέχουσα περίοδο επισήμαναν ο αμερικανός πρεσβευτής, Τζέφρι Πάιατ, και ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο του οικονομικού Φόρουμ των Δελφών .
Οικονομία
  • Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη θεσμών – κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία . Τραπεζικές πηγές που μετείχαν στη σύσκεψη δήλωναν μάλιστα ότι, «έχουμε δρόμο ακόμα» .
  • Έχουν κατασκευαστεί ήδη 800 χλμ του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Η εταιρεία Nord Stream 2 AG η οποία διαχειρίζεται το αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2, ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί 800 χιλιόμετρα του αγωγού που διέρχονται από τον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, με βάση τις άδειες που έχουν δώσει η Γερμανία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Ρωσία. Συνολικά ο αγωγός θα έχει μήκος 2.100 χιλιόμετρα. .
  • Με τροπολογία η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια στη Βουλή; . Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία πιθανώς να ενταχθεί σε νομοσχέδιο για τη ΔΕΠΑ, .
  • EWG: Προθεσμία έως τις 11 Μαρτίου για τα προαπαιτούμενα. Μέχρι το Eurogroup στις 11 Μαρτίου έχει η Ελλάδα να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα έτσι ώστε να εκταμιευθεί άμεσα η δόση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αλλιώς οι αποφάσεις μεταφέρονται για τον Απρίλιο .
  • Ρουμελιώτης σε Στουρνάρα: Δώσε μου τα έγγραφα κλήτευσης για ακρόαση. Να του παραδοθούν όλα τα έγγραφα, βάσει των οποίων προσκαλείται σε ακρόαση τη Δευτέρα από την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητά ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης .
Αθλητισμός
  • Θλάση στον ώμο ο Μήτογλου και αγωνία στον Παναθηναϊκό. Μεγάλη αγωνία επικρατεί στον Παναθηναϊκό με τον Ντίνο Μήτογλου, καθώς πρώτη διάγνωση για τον τραυματισμό του στο ματς με την Γκραν Κανάρια είναι θλάση και κάκωση στον ώμο! .
  • Στον τελικό του Ντουμπάι ο Στέφανος Τσιτσιπάς (video) . Ο Έλληνας τενίστας νίκησε στο tie break με 2-1 σετ τον Γκαέλ Μονφίς .
  • Σκιέρ συλλαμβάνεται να κάνει μετάγγιση αίματος για ντόπινγκ (video). Η μετάγγιση αίματος είναι εδώ και χρόνια ένας από τους τρόπους παράνομης ενίσχυσης απόδοσης που επιλέγουν αθλητές σε διάφορα σπορ .
  • Euroleague: Με ηγέτη Σλούκα η Φενέρ διέλυσε την Εφές. Σε επίδειξη δύναμης της Φενερμπαχτσέ εξελίχθηκε το τουρκικό ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Euroleague. .
Euroleague: «Ζωντανός» ο Παναθηναϊκός με «Γκραν… διπλό». Ένας συγκεντρωμένος Παναθηναϊκός πήρε το δεύτερο «διπλό» του στη φετινή Ευρωλίγκα, νικώντας 99-80 την Γκραν Κανάρια και ανεβαίνοντας στο 11-13 παραμένει ζωντανός για την είσοδο στην οκτάδα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου