Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2019


  • Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Μικρολίμανο λόγω εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα μικροένταση επικράτησε νωρίτερα μεταξύ των αστυνομικών και αντιεξουσιαστών κοντά στο στέκι Φαβέλα. .
  • Πέρασε και από την Αθήνα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας . Τις διαδρομές που ακολούθησε ο μακελάρης του Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραντ, που φαίνεται να διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του και να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τρομοκρατική του δράση αναζητά η Interpol. .
  • Τηλεφώνημα - φάρσα για βόμβα στο μετρό προκάλεσε μερική εκκένωση. Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στις 17.40 στην αστυνομία και ενημέρωσε για την ύπαρξη βόμβας η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 30 λεπτά. .
  • Σε κρύπτη φορτηγού είχε κρύψει 13 μετανάστες διακινητής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συγγενικά πρόσωπα των αλλοδαπών κατέβαλαν χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ιταλία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. .
  • Ταλαιπωρία εν πλω για τους επιβάτες του Άρτεμις. Παρουσίασε μηχανική βλάβη. Το πλοίο ταξιδεύει από το λιμάνι της Ίου προς το λιμάνι της Νάξου με μία μηχανή. .
Κόσμος
  • Συμβολική κηδεία για τα θύματα της Νέας Ζηλανδίας έξω από την Αγία Σοφία. Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη σε μια συμβολική κηδεία, προς τιμή των 49 θυμάτων του Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία. .
  • Το μοιραίο Boeing της Ethiopian είχε ασυνήθιστη ταχύτητα μετά την απογείωση. Η πτήση 302 της Ethiopian Airlines, που συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 157 άνθρωποι, είχε ασυνήθιστα υψηλή ταχύτητα μετά την απογείωση, πριν να αναφέρει ο κυβερνήτης ότι υπήρχε πρόβλημα, σύμφωνα με μια πηγή που άκουσε την ηχογραφημένη συνομιλία με τον πύργο ελέγχου. .
  • Επεισόδια στην Αλβανία από διαδηλωτές που απαιτούν την απομάκρυνση του Ράμα. Συμπλοκές σημειώθηκαν στην Αλβανία μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας, όταν οι διαδηλωτές έσπασαν τον κλοιό της Αστυνομίας και αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο των Τιράνων. .
  • Πώς ένας Αφγανός εξουδετέρωσε τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας με ένα POS. Όταν ο ένοπλος έκανε την εμφάνισή του στο τέμενος, σκοτώνοντας όποιον έβρισκε στο διάβα του, ο Αμπντούλ Αζίλ δεν κρύφτηκε. Άρπαξε το πρώτο πράγμα που βρήκε μπροστά του, ένα τερματικό POS και έτρεξε έξω, φωνάζοντάς στον δράστη: «Έλα εδώ!». .
  • Ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας έστειλε το μανιφέστο του στη πρωθυπουργό. Το γραφείο της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε ότι ήταν μεταξύ των δεκάδων υπηρεσιών που έλαβαν ένα αντίγραφο του «μανιφέστου» του μακελάρη του Κράιστσερτς, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει την επίθεσή του που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 49 άνθρωποι. .
Πολιτική
  • Συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είχε η Νίκη Τζαβέλλα. Επαφές με φορείς της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Νίκη Τζαβέλλα στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών που πραγματοποιεί. .
  • ΝΔ: Η ολιγαρκής αφθονία του Τσίπρα θυμίζει τον λιτό βίο του Βαρουφάκη. Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την τελευταία του ομιλία αλλά και τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσε η ΝΔ. .
  • Μπακογιάννη:Δεν μπορεί να εξισώνεις το οικονομικό έγκλημα με τον Κουφοντίνα. Όσον αφορά τις τοποθετήσεις Κυρίτση, η πρώην υπουργός κα Μπακογιάννη επεσήμανε πως ο τελευταίος ζήτησε συγγνώμη για την Μαρφίν διότι σηκώθηκαν και οι πέτρες. .
  • Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές. .
  • Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο στις ευρωεκλογές. Οι ευρωεκλογές αποκτούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι εάν ο πρωθυπουργός επιλέξει να εξαντλήσει την θητεία του τότε μετατρέπονται σε δημοψήφισμα αποδοκιμασίας και έκφρασης αγανάκτησης των πολιτών έναντι μίας αποτυχημένης κυβέρνησης. .
Οικονομία
  • Στουρνάρας: Δημοσιονομικός κίνδυνος από τις δικαστικές αποφάσεις. Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα, υποστήριξε ότι η διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο (πχ, 3,5% του ΑΕΠ ώς το 2022), επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη, αλλά και στη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. .
  • Διαφθορά 4,5 εκατ. ευρώ μέσα στην ΑΑΔΕ. «Λαβράκια» προέκυψαν από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. .
  • Πρόσφυγες και χαμηλά εισοδήματα στην λίστα των εξαιρούμενων για αφορολόγητο. Δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα για να χτίσουν το αφορολόγητο. .
  • Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό το πρώτο δίμηνο. Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2019 .
  • Ορθολογική ανατροπή στις… golden visas ενάντι επενδύσεων στην Ελλάδα. Ραγδαίες αλλαγές προς το ορθολογικότερο και οικονομικά δικαιότερο, στο περιβόητο πρόγραμμα παραχώρησης «χρυσών visas» έναντι επενδύσεων σε ακίνητα, αναμένονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντός του επόμενου διαστήματος στην Ελλάδα. .
Αθλητισμός
  • Πολύ σκληρή για να… πεθάνει η ΑΕΛ στα Γιάννενα. Πνιγμένος στο άγχος του ο ΠΑΣ, δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στη Λάρισα, ούτε κι όταν αυτή έμεινε με 10 από το 74’, με το 0-0 να τον κρατάει σε θέση... υποβιβασμού! Κακή η διαιτησία του Ζαχαριάδη. .
  • Ανατροπή με την καρδιά του αρχηγού, ο ΠΑΟΚ αγγίζει τον τίτλο!. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο 55’ από το πέναλτι του Μπαϊροβιτς, αλλά μέσα σε 3' με γκολ για όσκαρ από τον Βιεϊρίνια στο 64’ και κεφαλιά του Μάτος στο 67’ πέρασε από το Αγρίνιο (1-2) και αγγίζει τον τίτλο. .
  • Ξύλο μεταξύ οπαδών στο κλειστό του Περιστερίου! (pics). Αναβρασμός στο κλειστό του Περιστερίου, καθώς στο 33’ του ματς με τον Άρη σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων! .
  • Βατός αλλά με κινδύνους ο όμιλος της εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ Μπάσκετ. Εάν η Ελλάδα περάσει στον δεύτερο γύρο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρεθεί σε όμιλο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 31 Αυγούστου η πρεμιέρα. .
  • Επεισόδια στο Αγρίνιο ανάμεσα σε οπαδούς Παναιτωλικού και ΠΑΟΚ (vids/pics). Παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, φίλοι του ΠΑΟΚ βρίσκονται στο Αγρίνιο και περίπου 2,5 ώρες πριν από το ματς σημειώθηκαν πολύ σοβαρά επεισόδια στη Μητρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου