Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2017


  • Τρίκαλα: Επιχείρησαν να στείλουν με courier κοκαΐνη και χασίς στη Μυτιλήνη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων. .
  • ΕΜΥ: Επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες, η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από το μεσημέρι σταδιακά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά από το απόγευμα. .
  • Τροχαίο με βαριά οχήματα σε τούνελ της Εγνατίας. Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε τούνελ της Εγνατίας Οδού στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη. .
  • Καραϊωσηφίδης στον ΣΚΑΪ: Οι πιλότοι δεν εκπαιδεύτηκαν σωστά σε νέα Boeing. « Οι χειριστές δεν ενημερώθηκαν ως έπρεπε για τα νέα αυτά συστήματα του αεροπλάνου τα οποία, υποτίθεται πως σκοπός είναι να προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στις πτήσεις.». .
  • Νεκρός σε χαράδρα στα Τουρκοβούνια εντοπίστηκε 30χρονος δικηγόρος . Το πτώμα 30χρονου δικηγόρου βρέθηκε το απόγευμα σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στην οδό Αττικού Άλσους, στα Τουρκοβούνια. .
Κόσμος
  • Brexit: Τέσσερα σενάρια, δεκαπέντε μέρες. Δεκαπέντε ημέρες ως την ημερομηνία που θεωρητικά το Brexit θα γίνει πραγματικότητα, τα επικρατέστερα σενάρια. .
  • Καθηλώνει τα Boeing 737 Max 8 και η Βραζιλία . Η Βραζιλία έγινε την Τετάρτη η μεγαλύτερη αγορά της Λατινικής Αμερικής που καθήλωσε στο έδαφος τα Boeing 737 MAX 8, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής ομοσπονδιακού εισαγγελέα, μετά την πολύνεκρη συντριβή ενός αεροσκάφους του τύπου στην Αιθιοπία, τέσσερις μήνες και κάτι έπειτα από άλλο δυστύχημα, υπό παρόμοιες συνθήκες, στην Ινδονησία. .
  • Συνάντηση Τραμπ-Μπολσονάρου στον Λευκό Οίκο την Τρίτη. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, την ερχόμενη Τρίτη (19η Μαρτίου). .
  • Βρετανία: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Εργασίας Σάρα Νιούτον. Η υφυπουργός Εργασίας και Συντάξεων, αρμόδια για θέματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, η Σάρα Νιούτον, παραιτήθηκε μετά την σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων, επειδή ψήφισε ενάντια στον τρόπο που όριζε η κομματική πειθαρχία των Τόρις. .
  • Ταγιάνι: Ο Μουσολίνι έκανε μερικά «θετικά πράγματα». Ο φασίστας δικτάτορας της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι «έκανε μερικά θετικά πράγματα» επί των ημερών του καθεστώτος του, υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο δεξιός πολιτικός Αντόνιο Ταγιάνι, πυροδοτώντας αντιδράσεις. .
Πολιτική
  • Μητσοτάκης: Το 2019 είναι κρίσιμη πολιτική χρονιά. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε από τη Λέσβο επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπογράμμισε τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών του 2019. .
  • Οι ευρωβουλευτές που ψήφισαν κατά της διακοπής διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας. Κατά της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ τάχθηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού, .
  • Γιατί η ΝΔ καταψήφισε την διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Την απόφαση να καταψηφίσει την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πρότεινε τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία έλαβε η ΝΔ. .
  • Επεισόδιο Καββαδία - Μεγαλοοικονόμου με αφορμή το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ . Λεκτικό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στην Ανέτα Καββαδία και την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. .
  • Παραιτήθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά. Ο κ. Κόκκαλης σε ανακοίνωση του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές .
Οικονομία
  • Αχτσιόγλου: Δεν μειώθηκαν οι συντάξεις αλλά δόθηκαν αυξήσεις. «Η πραγματικότητα συγκρούεται με την εικονική πραγματικότητα που επιχειρούν να δημιουργήσουν η αξιωματική αντιπολίτευση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. .
  • Τσακαλώτος: Τα δύο σφάλματα που κάναμε το 2015. Σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την πρόσφατη έκδοση του 10ετούς ομολόγου, επισημαίνοντας ότι μια παρόμοια έξοδος στις αγορές δεν ήταν εφικτή πριν από 9 χρόνια. .
  • Έρευνα ΓΣΕΕ:Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (pdf). Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η πλειοψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με την παρούσα απασχόλησή της και την αμοιβή της, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ALCO σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα από 1-8 Μαρτίου του 2019. .
  • Brexit: Μηδενικοί δασμοί στις περισσότερες εισαγωγές σε περίπτωση no deal. Το 87% των εισαγόμενων προϊόντων, τόσο από την ΕΕ όσο και από τρίτες χώρες, δε θα επιβαρύνονται με δασμούς. .
  • Guardian: Η τετραήμερη εργασία αυξάνει την παραγωγικότητα, μειώνει τα άγχη. Ολοένα και αυξάνονται οι επιχειρήσεις που επιλέγουν την τετραήμερη εργασία. Δεν μειώνεται ο μισθός και αυξάνεται η παραγωγικότητα. .
Αθλητισμός
  • Ch. League: Με ηγέτη Μέσι η «5άσφαιρη» Μπαρτσελόνα στους «8». H Mπαρτσελόνα επικράτησε 5-1 της Λιόν και σφράγισε εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League, όπου η ομάδα του Βαλβέρδε θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Premiera Division στη διοργάνωση. .
  • Η Λίβερπουλ έστειλε «σπίτι» την Μπάγερν για το Champions League. Ποιος είπε ότι τη νοιάζει μόνο το πρωτάθλημα; Η Λίβερπουλ πέρασε επιβλητικά με 3-1 από το Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και συνεχίζει στους «8» του Champions League. Δύο γκολ ο Μανέ. .
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και 20 Δήμοι Αττικής διοργανώνουν 2ο Αττικό Αγώνα Δρόμου. Ο κάθε αγώνας δρόμου θα περιλαμβάνει διαδρομή τρεξίματος 5χλμ και δυναμικού βάδην 5χλμ. Κάθε Δήμος έχει σχεδιάσει τη δική του διαδρομή με ακριβές σημείο εκκίνησης και τερματισμού. .
  • Ισπανία: Το σκίτσο της AS για την τεράστια χθεσινή εμφάνιση του Κριστιάνο. Δείτε πως η AS «βλέπει» την τεράστια επιτυχία του Κριστιάνο Ρονάλντο στη χθεσινή πρόκριση της Γιουβέντους. .
  • Στους 100 διασημότερους αθλητές παγκοσμίως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Tη λίστα των 100 πιο διάσημων αθλητών παρουσίασε το κορυφαίο αμερικανικό δημοσιογραφικό δίκτυο ESPN με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να φιγουράρει στο νούμερο 85.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου