Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2019

  • Στερεά Ελλάδα: Δίπλωσε νταλίκα κι εγκλωβίστηκαν ΙΧ λόγω χιονοθύελλας(video). Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από το ύψος του νοσοκομείου Λαμίας και δεν επιτρέπει σε κανένα όχημα που δεν διαθέτει αλυσίδες να συνεχίσει. .
  • Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα στόχος διαρρηκτών ο πολυχώρος Vault . Την καταγγελία για τη διάρρηξη έκανε στην αστυνομία ο υπεύθυνος του θεάτρου – πολυχώρου. .
  • Μέτρα για τη στήριξη των Ελληνίδων γυναικών προανήγγειλε ο Μητσοτάκης (vid). Τη συνδρομή του στην προσπάθεια της ΝΔ να στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες ζητά από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. .
  • Στη Βουλή η δικογραφία για την καταγραφή συνομιλίας Στουρνάρα- Πολάκη. Πάντως η σχετική συζήτηση στη Βουλή ( περί ασυλίας του κ. Πολάκη) θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβερνητική πλειοψηφία καθώς το θέμα της καταγραφής της συνομιλίας Πολάκη- Στουρνάρα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός συνόρων. .
  • Σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο: Μητέρα με τα δυο παιδιά της έπεσε σε γκρεμό. Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο δρόμο από Σίσες προς Αλόιδες στο νομό Ρεθύμνου. .
Κόσμος
  • Αυστραλία: Ποινή φυλάκισης 6 ετών για παιδεραστία στον καρδινάλιο Τζορτζ Πελ . Στον Αυστραλό καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, τον μέχρι πρότινος τρίτο τη τάξει στην ιεραρχία του Βατικανού, που πλέον έχει πέσει σε δυσμένεια, επιβλήθηκε σήμερα να εκτίσει έξι χρόνια κάθειρξη για παιδεραστία, με την ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια της ποινής του να ανέρχεται σε τρία χρόνια και οκτώ μήνες. .
  • Συρία: 3.000 τζιχαντιστές του ISIS στα χέρια των Δημοκρατικών Δυνάμεων. Oι βομβαρδισμοί ήταν αδιάκοποι για μεγάλο μέρος της ημέρας εναντίον του τελευταίου εδάφους που κατέχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. .
  • Brexit: Η Μέι προειδοποιεί για την επόμενη μέρα. Η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο με 391 ψήφους κατά και 242 υπέρ, κυρίως λόγω της αντίστασης που πρόβαλαν οι ευρωσκεπτικιστές στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι στο τροποποιημένο κείμενο το οποίο προέκυψε από τις συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με την Ε.Ε. .
  • Μάας: Πλησιάζουμε το σενάριο για Brexit χωρίς συμφωνία. Το σενάριο της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υφίσταται οποιαδήποτε συμφωνία μοιάζει να γίνεται ολοένα επικρατέστερο, έκρινε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας. .
  • Κολομβία: Η κυβέρνηση είπε «όχι» στην είσοδο συγγενών του Μαδούρο . Η κολομβιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι εμπόδισε την είσοδο στη χώρα ενός ξαδέρφου του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και της οικογένειάς του, οι οποίοι, σύμφωνα με τις Aρχές της Μπογkοτά, προσπάθησαν να διαφύγουν από το black out που έχει παραλύσει επί πέντε μέρες τη Βενεζουέλα. .
Πολιτική
  • Απάντηση Χαρίτση στις επικρίσεις για προεκλογικές προσλήψεις σε ΟΤΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, σχολιάζοντας επί του ζητήματος ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, μίλησε για νομοσχέδιο με το οποίο πηγαίνουμε back to the ‘80s”, κάνοντας παράλληλα λόγο για «νομοθέτηση ΣΥΡΙΖΑ στα καλύτερά του» .
  • Αυτοί είναι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν 16 ονόματα υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος, για τις ευρωεκλογές. .
  • Φίλια πυρά νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά Καλογήρου για το νέο Ποινικό Κώδικα. Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και η ΝΔ, με αφορμή ορισμένες διατάξεις που εμπεριέχονται στον νέο Ποινικό Κώδικα ο οποίος έχει δοθεί στη δημοσιότητα προς διαβούλευση από τις 6/3 του 2019. .
  • Θεοχαρόπουλος: Κρίσιμο το να εφαρμοστεί πιστά η συμφωνία σε όλα τα επίπεδα. «Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλαβαίνουμε και να επιλύουμε αστοχίες και αδράνειες που παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας. Όπως συνέβη στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο, που αμέσως διορθώθηκε» προσέθεσε, στις δηλώσεις ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. .
  • Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου. Ο Κος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε για την κατάργηση του άρθρου 12 του Νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τα ηλικιακά κριτήρια και το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης που θα επανέλθει στο 70% από 50% που είναι σήμερα. .
Οικονομία
  • Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου . Σε λειτουργία τέθηκε το βράδυ της Τρίτης η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου. .
  • Λαθρεμπόριο,ποτά «μπόμπες» και προφυλακτικά «μαιμού» στο φως με έλεγχο ΣΔΟΕ. Διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση εμπορίας ιατροφαρμακευτικών & καλλυντικών προϊόντων στην Αθήνα, η οποία διακινούσε μεταξύ άλλων και προφυλακτικά γνωστής εταιρείας. .
  • Νέα πτώση της μετοχής Boeing ενώ τα 737 ΜΑΧ 8 καθηλώνονται ανά τον κόσμο. Οι απώλειες της μετοχής της Boeing Co αυξήθηκαν σε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο ημέρες. .
  • 13 Μαρτίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου. Tην Τετάρτη, 13 Μαρτίου, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου .
  • Οι οφειλές της Ελλάδας στο ΔΝΤ και το σχέδιο πρόωρης εξόφλησης. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος οφειλέτης στο ΔΝΤ, πίσω από Αργεντινή και Ουκρανία .
Αθλητισμός
  • NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον οπαδό που έθιξε τον Ουέστμπρουκ (video). Το επεισόδιο ξέσπασε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου στη νίκη της Οκλαχόμα επί της Τζαζ τα ξημερώματα, με τον Ουέστμπρουκ να ξεσπά και να επιτίθεται φραστικά στον οπαδό .
  • Ch. League: Πανηγυρικά στους «8» με «7άρα» η Σίτι. Με τον Σέρχιο Αγουέρο να πετυχαίνει δύο γκολ, φτάνοντας τα 12 γκολ στα τελευταία 12 ματς στο Champions League, και τον Σανέ να βγάζει τρεις ασίστ η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε 7-0 τη Σάλκε, που άντεξε 33’ και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του φετινού Champions League. .
  • Ch. League: Μυθικός CR7 διέλυσε την Ατλέτικο του Σιμεόνε. Με μεγαλειώδη εμφάνιση του αφηνιασμένου Κριστιάνο Ρονάλντο, η Μεγάλη Κυρία έκανε μια... μπουκιά την Ατλέτικο, επικράτησε 3-0 και την έστειλε «σπίτι» της παρότι είχε επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη! .
  • Πέθανε ο καλύτερος συμπαίκτης του Πελέ. Έκανε ντεμπούτο στη Σάντος το 1958, σε ηλικία 14 ετών, ενώ την ίδια χρονιά ο Πελέ κατακτούσε στα 17 χρόνια του το Μουντιάλ με τη Βραζιλία. .
  • Άνοιξαν οι εγγραφές για το 7ο Navarino Challenge (video). H αθλητική διοργάνωση-θεσμός επιστρέφει 11-13 Οκτωβρίου 2019 στην Costa Navarino.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου