Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2019

  • Εξιχνιάστηκε η δολοφονία στην Ομόνοια. Ένας 48χρονος Έλληνας είναι, σύμφωνα με τις αρχές ο δράστης της ανθρωποκτονίας 37χρονου Πακιστανού στην Ομόνοια, τον Οκτώβριο του 2018. .
  • Κλίση από εισροή υδάτων στο παροπλισμένο πλοίο «Πηνελόπη Α» . Εισροή υδάτων υπό αδιευκρίνιστη αιτία, σημειώθηκε στο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πηνελόπη Α» στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ελευσίνας. .
  • Σεισμός 4,4 ρίχτερ στη Ζάκυνθο. Σεισμός μεγέθους 4,4 ρίχτερ σημειώθηκε 9 λεπτά μετά τις 22.00 στην υποθαλάσσια περιοχή νοτίως της Ζακύνθου, ανοιχτά του Λαγανά. .
  • Καρατομήθηκαν 5 αστυνομικοί μετά την επίσκεψη Τσακαλώτου στη Δράμα. Την καρατόμηση των πέντε από τους 6 αστυνομικούς που υπηρετούσαν στην Κρατική Ασφάλεια Δράμας, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Τσακαλώτου και τις προσαγωγές ατόμων που διαδήλωναν για το Σκοπιανό, καταγγέλλει η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. .
  • Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της μητέρας του βρέφους που κάηκε. Αντιμέτωπη με το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και για εμπρησμό από αμέλεια βρίσκεται η 30χρονη μητέρα από τη Βάρκιζα. .
Κόσμος
  • Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσέφερε την χθες χρηματική αμοιβή ύψους ως και 1 εκατ. δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία θα επιτρέψει να βρεθεί ο Χάμζα μπιν Λάντεν, τον οποίο χαρακτηρίζει «ηγέτη-κλειδί» της Αλ Κάιντα.
  • Κολομβία: Βομβιστική επίθεση με στόχο τον αγωγό Cano Limon. Βομβιστική επίθεση σε τμήμα του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου Cano Limon στην Κολομβία προκάλεσε διαρροή στην ανατολική επαρχία Αράουκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημόσιας επιχείρησης Ecopetrol. .
  • Εκτέλεση 70χρονου θανατοποινίτη στο Τέξας. Ένας θανατοποινίτης ηλικίας 70 ετών έγινε την Πέμπτη ο γηραιότερος κρατούμενος που έχει εκτελεστεί ποτέ στο Τέξας μετά την επαναφορά της δυνατότητας επιβολής της εσχάτης των ποινών στις ΗΠΑ, το 1976. .
  • Επίσκεψη του προέδρου της Βραζιλίας στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου θα μεταβεί στο Ισραήλ μερικές ημέρες πριν διεξαχθούν στη χώρα αυτή οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 9ης Απριλίου, ενημέρωσε χθες Πέμπτη το Γαλλικό Πρακτορείο το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών. .
  • ΗΠΑ: Η Οκλαχόμα επιτρέπει την οπλοφορία χωρίς άδεια . Οι κάτοικοι της Οκλαχόμας θα αποκτήσουν το δικαίωμα να οπλοφορούν φανερά, χωρίς άδεια και χωρίς να προϋποτίθεται η εκπαίδευσή τους στη χρήση όπλων, δυνάμει νέου νόμου που επικυρώθηκε την Τετάρτη από την κυβέρνηση της αμερικανικής αυτής Πολιτείας. .
  • Σομαλία: Αιματηρή έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Μογκαντίσου. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, όταν το εμπορικό κέντρο της Μογκαντίσου συγκλονίστηκε από μια πολύ ισχυρή έκρηξη και ακολούθησαν πυρά, δήλωσε στέλεχος της αστυνομίας στο Γερμανικό Πρακτορείο. .
Πολιτική
  • Μπακογιάννης: Καταλυτικός ο ρόλος της αυτοδιοίκησης. Την ανάγκη ενός νέου θεσμικού μετασχηματισμού, τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κατά την τελετή έναρξης του 4ου Οικονομικού Φόρουμ. .
  • Προς την έξοδο από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Κουντουρά. Ένας νόμος του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στις 11 Απριλίου του 2014 επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμάρα φαίνεται πως απομακρύνει την Έλενα Κουντουρά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, .
  • Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ:9,5% μπροστά η ΝΔ- Καθολική αποδοκιμασία πόλωσης ΠΙΝΑΚΕΣ . Προβάδισμα 9,5 μονάδων δίνει στην ΝΔ δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ το διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου 2019 σε πανελλαδικό δείγμα 1.323 ενηλίκων. .
  • Μητσοτάκης: Φερέγγυος και αξιόπιστος εταίρος για την Ρωσία η Ελλάδα (VIDEO). Διήμερο ταξίδι στη Μόσχα πραγματοποιεί από χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. .
  • Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Πιστεύω ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο κ. Μοσκοβισί επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για την ελληνική οικονομία, όπου οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πηγαίνουν πολύ καλά και βρίσκονται στα επίπεδα του 2002 και 2003. .
Οικονομία
  • Νέα πρόστιμα άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ σε στελέχη της Folli Follie. Νέα πρόστιμα που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε 10 πρώην στελέχη της Folli - Follie. .
  • Σε εξέλιξη το Euroworking Group στον απόηχο της έκθεσης για την Ελλάδα. Αυτά είναι η ολοκλήρωση του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο νέος διαγωνισμός για τα λιγνιτωρυχεία και η στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. .
  • Πετρόπουλος: Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα προχωρήσει. «Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα προχωρήσει. Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να επιλύσουμε, για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. .
  • Δραγασάκης: Το αργότερο μέχρι Απρίλιο το νομοσχέδιο για Επενδυτική Τράπεζα. Κατά πάσα πιθανότητα τον Μάρτιο ή το αργότερο τον Απρίλιο θα ψηφιστεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την σύσταση της Επενδυτικής Τράπεζας, όπως δήλωσε κατά το οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. .
  • ΣΕΒ: Ένας στους τρεις εργάζεται σε δουλειά κατώτερη των προσόντων του. Ένας στους τρεις Έλληνες εργάζεται σε δουλειά κατώτερη των προσόντων του, καλύπτοντας θέσεις εργασίας για τις οποίες απαιτούνται χαμηλότερου επιπέδου προσόντα, ενώ ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας για τις οποίες απαιτούνται συγκεκριμένες δεξιότητες. .
Αθλητισμός
  • Euroleague: Με ηγέτη Σλούκα η Φενέρ διέλυσε την Εφές. Σε επίδειξη δύναμης της Φενερμπαχτσέ εξελίχθηκε το τουρκικό ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Euroleague. .
  • Euroleague: «Ζωντανός» ο Παναθηναϊκός με «Γκραν… διπλό». Ένας συγκεντρωμένος Παναθηναϊκός πήρε το δεύτερο «διπλό» του στη φετινή Ευρωλίγκα, νικώντας 99-80 την Γκραν Κανάρια και ανεβαίνοντας στο 11-13 παραμένει ζωντανός για την είσοδο στην οκτάδα! .
  • Έστειλε... σπίτι του τον Ολυμπιακό και έγραψε ιστορία η Λαμία!. Ιστορική πρόκριση για τη Λαμία! Στη μοναδική της τελική στο ματς σκόραρε με τον Τομάς και με μπόλικη δόση τύχης και τον Σαράνοφ να βγάζει ακόμη και πέναλτι του Φορτούνη, απέκλεισε τον Ολυμπιακό (0-1). .
  • Παναθηναϊκός: Οι λεπτομέρειες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Τις λεπτομέρειες της ΑΜΚ έως του ποσού των 6 εκατ. ευρώ γνωστοποίησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. .
  • ΗΠΑ: Το έκαναν «θρίλερ», αλλά κέρδισαν οι Μιλγουόκι Μπακς (videos). Τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι Μπακς στο Σακραμέντο, όμως στο τέλος επικράτησαν των Κινγκς 140-141 και έφτασαν τις 47 νίκες τη φετινή σεζόν στο NBA. Διψήφιος με περιορισμένο χρόνο ο Γιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου