Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Κώστας: Το NBC με έκοψε από την παρουσίαση του Super Bowl λόγω των σχολίων για διασείσεις


Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, 2019



O κ. Bob Costas (AP Photo/Gail Burton, File)Share
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο -ελληνικής καταγωγής- δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Μπομπ Κώστας (Bob Costas), δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο «ESPN» ότι ο λόγος για τον οποίο τον «έκοψαν» από την παρουσίαση του Super Bowl LII ήταν λόγω των σχολίων του, δημόσια, σχετικά με επιζήμιες συνέπειες των διασείσεων από χτυπήματα που δέχονται οι παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου.
Ο κ. Κώστας επρόκειτο να παρουσιάσει το τελευταίο παιχνίδι του NFL πέρυσι, την Κυριακή του Super Bowl, αλλά μήνες πριν οι Eagles παίξουν με τους Patriots στις 4 Φεβρουαρίου του 2018, ο διάσημος παρουσιαστής, ανέφερε το «CNN», απορρίφθηκε από το πρόγραμμα. Τέθηκαν έτσι οι συνθήκες για το τέλος μίας καριέρας 40 χρόνων στο «NBC».
Ο ομογενής παρουσιαστής ήταν «παρών» σε σχεδόν κάθε αθλητικό γεγονός που μπορεί κανείς να φανταστεί, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έως το Kentucky Derby. Υπήρξε επικριτικός και στο παρελθόν για το ρόλο του NFL στην κρίση με τις διασείσεις των παικτών. Αλλά οι δηλώσεις που έκανε έναν χρόνο πριν (2017) σε ένα δημοσιογραφικό συνέδριο ξεπέρασαν τα «όρια» για τους εργοδότες του.
«Πιστεύω ότι τα λόγια ήταν ‘ξεπέρασες τα όρια΄», είπε ο κ. Κώστας μιλώντας στην εκπομπή του «ESPN», «Outside the Lines». «Η σκέψη μου ήταν ΄ποια γραμμή ξεπέρασα΄», πρόσθεσε.
Το 2017 λοιπόν ο παρουσιαστής είχε πει σε πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε το συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ (University of Maryland) πως «η πραγματικότητα είναι ότι αυτό το παιχνίδι καταστρέψει τους εγκεφάλους των ανθρώπων, όχι όλων, αλλά ενός σημαντικού αριθμού. Καταστρέφει τους εγκεφάλους τους».
Τα σχόλια αυτά γρήγορα αναπαράχθηκαν κατά πολύ στα social media (έγιναν «viral») αναγκάζοντας το «NBC» να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι απόψεις του Μπομπ Κώστας είναι προσωπικές και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές του «NBC Sports».
Εκείνο το διάστημα ο ομογενής είχε πει και στο «CNN» πως για να το καταστήσει «σαφές, δεν υπήρξε επικριτικός» προς το «NBC» μετέδωσε το «ESPN». Σε κάθε περίπτωση το «NBC» τον αποτράβηξε από την παρουσίαση του Super Bowl LII, σύμφωνα με τον κ. Κώστα.
«Θυμάμαι την φράση ‘πρόκειται για μία 6ώρη, ολοήμερη γιορτή του football και δεν είσαι το κατάλληλο πρόσωπο για τον εορτασμό του football’» είπε ο κ. Κώστας στο «ESPN». «Η απάντησή μου σε αυτό δεν ήταν ‘Ω, παρακαλώ, παρακαλώ, αλλάξτε γνώμη’. Η απάντησή μου ήταν ‘Ναι υποθέτω έχετε δίκιο’».
Εκπρόσωπος του NFL δήλωσε στο «ESPN» ότι η διοργάνωση δεν ζήτησε ο κ. Κώστας να απομακρυνθεί από την παρουσίαση.
Ο ομογενής παρουσιαστής είπε επίσης στο «ESPN» ότι ένα θέμα που έγραψε το 2015 σε σχέση με την ταινία «Concussion» που κυκλοφορούσε τότε «σκοτώθηκε» από το «NBC Sports» καθώς το δίκτυο ήταν σε διαπραγματεύσεις με το NFL για το «Thursday Night Footbal»l.
Η ταινία «Concussion» είναι δραματική/αθλητική και αφορά στον γιατρό που ανακάλυψε τη σύνδεση μεταξύ CTE (Chronic Traumatic Encephalopathy, χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια), τους τραυματισμούς στο κεφάλι και τις προσπάθειες του NFL να υποβαθμίσουν την έρευνά του.
Ο κ. Κώστας ήθελε να χρησιμοποιήσει την κυκλοφορία της ταινίας για να αναφέρει το θέμα σε πανεθνικό δίκτυο. «Πίστευα ότι η ταινία θα έχει αντίκτυπο και σκέφτηκα ότι ήταν ένας τρόπος το NBC όχι μόνο να το αναγνωρίσει, αλλά και να βγει εμπρός» για το ζήτημα αυτό.
Η λεπτομέρεια αυτά καταδεικνύει, ανέφερε το «CNN» την σημαντική επιρροή που έχει το NFL στα δίκτυα με τα οποία συνεργάζεται. Τα συμβόλαια είναι αξία δισεκατομμυρίων και παρότι η τηλεθέαση των αγώνων ήταν περασμένη τις τελευταίες σεζόν, τα παιχνίδια αυτά συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην τηλεόραση.
«Κοιτάξτε, το NFL δεν αποτελεί την πιο σημαντική ‘περιουσία’ στα αθλήματα, αλλά και το μοναδικό πιο σημαντικό προϊόν σε όλη την αμερικανική τηλεόραση», επεσήμανε ο κ. Κώστας στο «ESPN». «Και με διαφορά» από τα άλλα.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου