Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Eκλέχθηκε πρώτη φορά γυναίκα Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης


Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, 2019



Η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Τάμμυ Ηλιού, με τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Γεωργία Πάττα (δεξιά) και Τας Σγαρδέλη (αριστερά). Πηγή: ΕΚΜ.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Η προσέλκυση περισσότερων γυναικών και νέων στην Κοινότητα, η αύξηση των μελών, καθώς και η ενεργή συμμετοχή της ελληνικής παροικίας στα προγράμματά της, είναι ορισμένοι από τους στόχους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ), επεσήμανε σε σχετικό  της ανακοινωθέν.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκε ομόφωνα για πρώτη φορά γυναίκα Αντιπρόεδρος, ενώ συμμετέχουν και δύο νέοι που δηλώνουν έτοιμοι να εργαστούν σκληρά για τον ιστορικό οργανισμό.
Αντιπρόεδρος της Κοινότητας εξελέγη η Τάμμυ Ηλιού, η οποία έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και ως συμπρόεδρος στο Φεστιβάλ Αντίποδες.
«Mε τιμά ιδιαίτερα και με συγκινεί που είμαι η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος στην ιστορία της Κοινότητά μας», δήλωσε. «Ανυπομονώ να προσφέρω τα μέγιστα τόσο στην Κοινότητα όσο και στην ευρύτερη παροικία μας με τη νέα ιδιότητά μου ως Αντιπρόεδρος. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο για την υποστήριξή τους».
Αναφερόμενη στην εκλογή δύο νέων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας, της φοιτήτριας Γεωργίας Πάττα και του Τας Σγαρδέλη, η Τάμμυ Ηλιού δήλωσε: «Χαιρετίζω τα δύο νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι νέοι, δυναμικοί και το μέλλον μας».
Μιλώντας για νέες πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει σύντομα η Κοινότητα, είπε:
«Τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο φόρουμ των γυναικών. Θέλουμε να αυξήσουμε άμεσα την ενεργό συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα και τις δραστηριότητές μας, και ιδιαίτερα να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες, τους νεοαφιχθέντες στη Μελβούρνη και τους νέους μας να συσπειρωθούν γύρω από την Κοινότητά μας».
Η Γεωργία Πάττα, έχει γεννηθεί στην Αυστραλία, είναι φοιτήτρια νομικής, με εξαιρετική γνώση της ελληνικής γλώσσας, αγαπά την Ελλάδα και ό,τι ελληνικό και ανυπομονεί «να εργαστεί σκληρά» και «να προσφέρει στην Κοινότητα και την παροικία μας».
«Είμαι υπερήφανη που εκλέχθηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας και αυτή είναι η πρώτη φορά που εκλέγομαι σε διοικητικό συμβούλιο παροικιακού οργανισμού» λέει.
«Γεννήθηκα στην Αυστραλία και σπουδάζω νομικά, ενώ εργάζομαι παράλληλα σε δικηγορικό γραφείο. Αποφάσισα να γίνω μέλος στην Κοινότητα και να θέσω υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο διότι είναι ένας μεγάλος και δυναμικός οργανισμός. Είμαι έτοιμη να δουλέψω σκληρά για να βελτιώσω τις υπηρεσίες μας και να προσφέρω περισσότερα πίσω στην παροικία και στην κοινωνία μας».
Η Γεωργία προσθέτει πως, η Κοινότητα «είναι μια ιστορική οργάνωση που όλοι πρέπει να υποστηρίξουμε και να γίνουμε ενεργά μέλη της και ειδικότερα οι νέοι».
Από την πλευρά του, ο Τας Σγαρδέλης δήλωσε περήφανος και ενθουσιασμένος που εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Γεννήθηκε και αυτός στην Αυστραλία, ολοκληρώνει τις σπουδές του ως εκπαιδευτικός, μιλά τη γλώσσα μας και έχει πλούσια εμπειρία από τη συμμετοχή του σε διάφορους οργανισμούς. Είναι έτοιμος να αρχίσει να εργάζεται για την Κοινότητα και την παροικία μας.
«Είμαι πολύ υπερήφανος που εκλέχθηκα στο συμβούλιο της Κοινότητας» λέει.
«Γεννήθηκα στην Αυστραλία και τελειώνω φέτος τις σπουδές μου ως εκπαιδευτικός. Ως φοιτητής συμμετείχα σε διάφορες παροικιακές οργανώσεις, ενώ εκλέχθηκα και πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ελληνοαυστραλών φοιτητών (NUGAS) στη Βικτώρια. Πάντα ήθελα να συμμετέχω στην Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης και μέχρι τώρα το έκανα ως εθελοντής. Η Κοινότητα είναι μια ισχυρή οργάνωση στην οποία όλοι πρέπει να γίνουμε μέλη, και κυρίως οι νέοι, να την υποστηρίζουμε και να συμμετέχουμε ενεργά στα προγράμματά της».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου