Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Μύλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ολοι εναντίον όλων για τον… διάδοχο Παυλόπουλου

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, 2019

Στην κυβέρνηση άφηναν να εννοηθεί ότι τα πρόσωπα που συζητούνται είναι αυτά του Κώστα Σημίτη και του Βαγγέλη Βενιζέλου. Σήμερα ήρθε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να ξαναπουλήσει αυτό το σενάριο δημιουργώντας κλίμα πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό.
Μύλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ολοι εναντίον όλων για τον… διάδοχο Παυλόπουλου | in.gr

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει σενάρια συναλλαγής της Χαριλάου Τρικούπη με τη Νέα Δημοκρατία.
Κι ενώ θα έπρεπε η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενώνει και κυρίως να αφορά σε μείζονα ζητήματα της κοινωνίας, το Μαξίμου αποφάσισε να παίξει κι εδώ το χαρτί του διχασμού. Βάζοντας ως βασικό ζήτημα της συζήτησης το ποιος θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας από χθες «κάρφωσε» ότι η ΝΔ έχει συμπράξει με το ΚΙΝΑΛ για να εκλέξουν από κοινού Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το χώρο της Κεντροαριστεράς.
Στην κυβέρνηση άφηναν να εννοηθεί ότι τα πρόσωπα που συζητούνται είναι αυτά του Κώστα Σημίτη και του Βαγγέλη Βενιζέλου. Σήμερα ήρθε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να ξαναπουλήσει αυτό το σενάριο δημιουργώντας κλίμα πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μεταξύ άλλων: «Προφανώς έχει τάξει την θέση σε πρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος. Πρόκειται για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολίτευσης», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Στο ερώτημα αν ΚΙΝΑΛ και ΝΔ συμπλέουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Η κα Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ δεν εκφράζουν αυθεντικά τον κεντροαριστερό χώρο. Με τις επιλογές της το τελευταίο διάστημα και ειδικά την Συμφωνία των Πρεσπών άλλαξε πολιτικό στρατόπεδο. Έχουμε πολιτική και στρατηγική σύμπλευση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Αυτό έχει εκφραστεί και δημόσια με τις διαφοροποιήσεις και αποχωρήσεις στελεχών για τις πολιτικές επιλογές του ΚΙΝΑΛ. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Σε ότι αφορά το άρθρο 32 για την εκλογή ΠτΔ υπάρχει συναλλαγή που στηρίζεται στο φαντασιωτικό σενάριο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές και με τη νέα πλειοψηφία Μητσοτάκης και Γεννηματά θα αλλάξουν το Σύνταγμα και θα διορίσουν κάποιον άλλο Πρόεδρο που δεν είναι ο κ. Παυλόπουλος. Χθες αποκαλύφθηκε αυτό το σχέδιο. Στόχος του είναι να διορίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο από τον χώρο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονισμού ή κάποιον τεχνοκράτη και αυτό θα γίνει με την συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ. Αυτά όμως είναι σχέδια επί χάρτου γιατί δεν υπολογίζουν την βούληση του κυρίαρχου λαού».
Αμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ η οποία δια μέσω της Μαρίας Σπυράκη διέψευσε οποιαδήποτε συμφωνία λέγοντας ότι δεν θα προτείνει ούτε τον Σημίτη, ούτε τον Βενιζέλο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Απάντηση ΚΙΝΑΛ

Ο μύλος συνεχίστηκε με την απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Χρηστίδη ο οποίος τόνισε: «Το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει υποψήφιο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως έφτασε η ώρα να έχουμε Πρόεδρο από τον προοδευτικό χώρο. Και θα έχουμε την πρότασή μας», σχολιάζοντας έτσι την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα πως η ΝΔ έχει συμφωνήσει με το ΚΙΝΑΛ να προτείνει στέλεχος του για τη Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος θέλει να λέει ότι είναι κεντροαριστερός, να στηρίξει την πρότασή μας», τόνισε ο κ. Χρηστίδης
Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισαν την εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα απαράδεκτη, όσον αφορά την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πολιτική αντιπαράθεση. «Ο κ. Τσίπρας, με τον τρόπο αυτό, στηρίζει τη δεξιά συνιστώσα που τον έφερε στην εξουσία», είπαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.
Κι έτσι, σχεδόν ένα χρόνο πριν από την εκλογή Προέδρου το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά από όλες τις πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου