Οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας και της «Μακεδονίας» θα είναι οι πρώτοι από τις κυβερνήσεις των δύο γειτονικών χωρών που θα συναντηθούν μετά την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών, γράφει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Ο έλληνας υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ραντμίλα Σεκερίνσκα της «Μακεδονίας» θα συναντηθούν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρουν επίσημες πηγές των Σκοπίων και της Αθήνας.
Είναι πολύ πιθανό μετά τη συνάντηση να ανακοινωθεί η διεξαγωγή κοινής άσκησης των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το άρθρο 17 της Συμφωνίας, σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους αναλυτές, η Αθήνα πρέπει να κινηθεί γρήγορα προς την κατεύθυνση αυτή για να μην αφήσει χρόνο στην Τουρκία.
«Στην Αθήνα κανείς δεν θέλει να αυξηθεί η τουρκική επιρροή στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας μετά την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Ως εκ τούτου, οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Αμυνας και η ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων είναι ο μόνος τρόπος για την ελληνική πλευρά», υπογραμμίζει η εφημερίδα «Καθημερινή», σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Πηγή: lajmpress.com (μετάφραση: echedoros-a.gr)