Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Ο πρέσβης της Νότιας Κορέας στο μνημείο πεσόντων στα Βυτινέικα, Ηλείας


Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, 2019


Στο Μουσείο Κορεατικού πολέμου, στα Βυτινείκα, βρέθηκε χθες ο πρέσβης της Νότιας Κορέας Σουσόκ Λίμ, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα ο κ. Λιμ είχε την ευκαιρία να αποτίσει φόρο τιμής στους Έλληνες πεσόντες στο μνημείο που υπάρχει στο χώρο…
Τον κ. Λιμ υποδέχθηκαν ο ιδιοκτήτης του Μουσείου Κωνσταντίνος Φάρος (σ.σ. στεγάζεται σε ειδικό χώρο εντός της οικίας του), που φέρει και την ιδιότητα του πρόεδρου του παραρτήματος Ηλείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαιμάχων Κορέας και ο Αθανάσιος Δασκόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου.
Αρχικά ο πρέσβης της Νότιου Κορέας ξεναγήθηκε στο χώρο του Μουσείου όπου είχε την ευκαιρία να δει τα εκθέματα συνοδευόμενος από τον κ. Φάρο. Ακολούθως κατέθεσε άνθη στο μνημείο πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας, εκ των οποίων οι 3 (από τους συνολικά 186), κατάγονταν από την Ηλεία.
Σε δήλωση του ο κ. Φάρος ανέφερε ότι «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας, για το Μουσείο μας και προσωπικά για εμένα να δεχόμαστε την επίσκεψη του νέου πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας. Ο κ. Λιμ έχει αναλάβει καθήκοντα εδώ και 8 μήνες και διεξάγει ένα πρόγραμμα επισκέψεων με βετεράνους του Κορεατικού πολέμου. Είναι χαρά και τιμή μας να τον φιλοξενούμε».
Με την σειρά του ο κ. Λίμ δήλωσε πως «Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι στην Ελλάδα, που είναι μια φανταστική χώρα, και την Ηλεία. Η Ελλάδα είναι η πιο φιλική χώρα του κόσμου και αισθάνομαι πολύ άνετα που βρίσκομαι εδώ. Έχω επισκεφθεί στο παρελθόν την Αρχαία Ολυμπία και βρίσκεται στα σχέδια μου να ξαναεπισκεφθώ την περιοχή σας. Είναι χαρά μου που συναντώ τον κ. Φάρο και για το λόγο ότι ο πατέρας μου έχει την ίδια ηλικία κι είναι κι αυτός βετεράνος του πολέμου της Κορέας. Σκοπός μου, μεταξύ άλλων, είναι να εφοδιάσω το πολεμικό Μουσείο της Ελλάδας, στην Αθήνα, με εκθέματα του Βορειοκορεατικού πολέμου για να διατηρηθεί η μνήμη των Ελλήνων πολεμιστών που πήραν μέρος σ` αυτόν. Ελλάδα και Νότια Κορέα έχουν επί πολλά χρόνια ιδιαίτερα στενές σχέσεις και θα εξακολουθήσουμε και στο μέλλον να διατηρούμε αυτή τη φιλία. Είναι γεγονός ότι ο αριθμός των συμπατριωτών μου που δείχνουν ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές εκδηλώσεις που αναμένεται να ωθήσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα».
Ας σημειωθεί ότι η Νότα Κορέα αναγνωρίζοντας τη στήριξη που της παρείχαν οι χώρες που συμμετείχαν στον πόλεμο του 1950-55 έχουν δημιουργήσει ειδικό Υπουργείο και οι επισκέψεις διπλωματών στα συγκεκριμένα κράτη είναι συχνές. Μάλιστα τα εγγόνια των πολεμιστών λαμβάνουν υποτροφίες δωρεάν σπουδών στη Νότια Κορέα με έξοδα του κράτους.
Υπενθυμίζεται ότι το 1950, η Ελλάδα έστειλε εκστρατευτικό σώμα για να βοηθήσει τους Νοτιοκορεάτες κατά την διάρκεια του Πόλεμου της Κορέας που διήρκεσε έως το 1955. Υπολογίζεται ότι στην συγκεκριμένο πόλεμο συμμετείχαν περί τους 15.000 Έλληνες. Στην Νότια Κορέα υπάρχει ένα μνημείο για την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο της Κορέας. Η νοτιοκορεατική οικονομία έχει αναπτυχθεί γρήγορα από τη δεκαετία του ’50 και είναι πλέον η 10η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Η Νότια Κορέα είναι, επίσης, μια από της πιο τεχνολογικά προηγμένες χώρες. Έχει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό ευρυζωνικών συνδέσεων με το Διαδίκτυο κατά κεφαλή στον κόσμο και είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές παιχνιδιών υπολογιστών, ψηφιακών οθονών και κινητών τηλεφώνων. Τέλος, αποτελεί ένα βαρύ όνομα στον χώρο της μηχανοκίνησης και ιδιαίτερα στην κατηγορία του αυτοκινήτου.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου