Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Τσίπρας: Θέλω να ελπίζω ότι είμαστε κοντά στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής


Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, 2019

Τη συγκίνησή του για την ιστορική επίσκεψή του στη Θεολογική σχολή της Χάλκης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι αισθάνεται πως περπατά βήματα «με ιστορικό βάρος».
«Είναι μεγάλη η χαρά, η τιμή και η συγκίνηση που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα, αισθανόμενος ότι περπατώ βήματα με ιστορικό βάρος. Είχα τη χαρά και την ευλογία να περιδιαβώ σημαντικότητα μνημεία του ελληνισμού, που ανήκουν πια σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, μνημεία οικουμενικά. Δεν παραβλέπουμε όμως το γεγονός ότι είναι μνημεία του ελληνισμού, της ελληνικής κοινότητας και μειονότητας εδώ στην Κωνσταντινούπολη που πέρασε πολλά, κυνηγήθηκε διώχθηκε, όμως δεν έχασε τις ρίζες της» είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός παρομοίασε τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης με ένα κορμό πληγωμένου δέντρου αλλά τόνισε ότι «οι ρίζες υπάρχουν».
«Σήμερα είχα τη χαρά να ανακαλύψω ότι η παρουσία όλων μας εδώ στη Χάλκη δεν υπήρξε αντικείμενο διχόνοιας αλλά αντικείμενο ελπίδας από τους Τούρκους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας
«Θέλω να πιστεύω ότι ήμαστε κοντά στη μέρα ότι βρισκόμαστε κοντά σε εκείνη τη μέρα όπου σε εκείνες της αίθουσες που με ξεναγήσατε πριν λίγο θα υπάρξουν γέλια από μαθητές και φοιτητές που θα διδάσκονται από άξιους καθηγητές» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Βαρθολομαίος: Να ζήσουμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής

Τη δέηση να ζήσουμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είχε διατυπώσει λίγη ώρα νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για τον υψηλό συμβολισμό της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη Χάλκη και σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστήριζε πάντα την άρση της αδικίας εις βάρος της Σχολής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να ευχηθεί να μην αργήσει η μέρα που η Σχολή θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της.
Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου