Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Ψήφος αποδήμων: Κυβερνητικός εμπαιγμός των ελλήνων του εξωτερικού

Η ψήφος τους δεν θα προσμετράται στο 

συνολικό αποτέλεσμα

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;  Πότε πήραν τη γνώμη μας;  Εκτός… και εάν μίλησαν με τις παρέες που κάνουν (με 2-3) σε κάθε μέρος του εξωτερικού. 

Παιχνίδια με την ψήφο των αποδήμων φαίνεται ότι παίζει η κυβέρνηση λίγο πριν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κυβέρνηση θα καταθέσει πρόταση με την οποία η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού δεν θα προσμετράται για την εξαγωγή του συνολικού εκλογικού αποτελέσματος ενώ θα έχει ανύπαρκτη επιρροή επί των εκλογικών συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων.
Εάν επιβεβαιωθεί το περιεχόμενο της πρότασης, η κυβέρνηση θα δίνει μεν το δικαίωμα ψήφου σε όσους έχουν την ελληνική ιθαγένεια και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (θα μπορούν να ψηφίζουν στα προξενεία του εξωτερικού), αλλά στην πραγματικότητα δεν θα μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι Έλληνες του εξωτερικού δεν θα ψηφίζουν όπως δέκα εκατομμύρια Έλληνες επί ελληνικού εδάφους για την εκλογή της Βουής αλλά θα μόνο για τρεις βουλευτές «αποδήμων». Όσο αφορά για τις υπόλοιπες 297 έδρες, η κατανομή τους θα επηρεάζεται μόνο από τις ψήφους των Ελλήνων… εσωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου