Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

«Επίθεση» του Ερντογάν στις ΗΠΑ μέσω… Ελλάδας

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, 2019

Νέα επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των ΗΠΑ για τις πιέσεις που του ασκούν να ακυρώσει το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400. Αυτή τη φορά ο τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα την Ελλάδα, λέγοντας ότι η χώρα μας «έχει S300 εδώ και χρόνια» 
Νέα επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των ΗΠΑ για τις πιέσεις που του ασκούν να ακυρώσει το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400. Αυτή τη φορά ο τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα την Ελλάδα, λέγοντας ότι η χώρα μας «έχει S300 εδώ και χρόνια».
Όπως αναφέρει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στο Μπούρντουρ ανέφερε πως «τώρα έρχονται και μας λένε, ‘παραιτηθείτε από τους S-400’. Γιατί να τους ακυρώσουμε; Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Η Ελλάδα έχει S-300 εδώ και χρόνια. Σε αυτήν δεν λες τίποτα. Ούτε μία αντίδραση δεν υπήρξε. Εμείς μπορούμε να έχουμε διαφορετικά συστήματα και δεν το βρίσκουμε δίκαιο να κατηγορείτε την Τουρκία με ένα τέτοιο επιχείρημα», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση Τραμπ.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Άφησε σαφείς αιχμές κατά των ΗΠΑ και για τα μαχητικά F-35, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι ενώ δίνει απλόχερα όπλα στους Κούρδους της Συρίας, στην Τουρκία που τα πληρώνει κιόλας, τα μπλοκάρει.
«Εσείς θα φέρνατε μέσω του Ιράκ 22 χιλιάδες, 23 χιλιάδες νταλίκες γεμάτα όπλα και εξοπλισμό στους τρομοκράτες. Εγώ ακόμη και με τα λεφτά μου να στα ζητούσα, εσύ δεν θα τα έδινες. Αλλά σε αυτούς τα δίνεις τζάμπα. Τι είδους συμμαχία είναι αυτό, τι είδους συνεργασία, πώς μπορούμε να είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ;», ρώτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ συμπλήρωσε ότι η ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία είναι ζωτικό θέμα για τη χώρα του.
Χρησιμοποιώντας μάλιστα πρώτο πρόσωπο εμφάνισε την Τουρκία ως κτήμα του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω 911 χιλιόμετρα σύνορα, απειλούμαι ανά πάσα στιγμή κι εγώ δεν θα επέμβω; Γίνεται κάτι τέτοιο;»
Ο Τούρκος πρόεδρος απευθύνθηκε και στο Ρώσο πρόεδρο πάντως για το θέμα της Συρίας, συστήνοντάς του ότι «αν δεν καθαρίσει η ανατολική πλευρά του Ευφράτη από Κούρδους (τρομοκράτες), δεν μπορεί να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».
Στο τέλος πάντως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να πετάξει προς το συγκεντρωμένο πλήθος στο Μπουρντούρ της Τουρκίας, όπου πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία, και «τσάι του κεφιού», όπως το ονομάζει.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου