Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Η Amazon ακυρώνει τα σχέδιά της για νέα γραφεία στη Νέα Υόρκη


Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, 2019



Περιοχή στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι όπου η Amazon είχε ανακοινώσει πως θα δημιουργήσει τα νέα της γραφεία (AP Photo/Mark Lennihan), FILE)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («New York Times»). Η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ακυρώνει τα σχέδια δημιουργίας κεντρικών γραφείων στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς, όπως είχε συμφωνήσει με αντάλλαγμα τρία δισ. δολάρια περίπου σε πολιτειακά και αστικά κίνητρα, όπως φοροαπαλλαγές και άλλες επιδοτήσεις.
Ωστόσο, η συμφωνία συνάντησε μεγάλη αντίδραση από τοπικούς νομοθέτες, οι οποίοι επέκριναν τα κίνητρα σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Η Amazon δήλωσε ότι θα δημιουργούσε πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας.
Προ δύο ημερών η «ΝΥΤ» έγραψε ότι το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου ενεθάρρυνε τους δημοκρατικούς σοσιαλιστές ακτιβιστές, των οποίων η εθνική επιρροή και δύναμη δεν φαίνεται πουθενά περισσότερο από ό,τι στη γωνιά της Νέας Υόρκης όπου η Αmazon σχεδιάζει να οικοδομήσει.
Μάλιστα, η επιλογή του πολιτειακού γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη με δικαίωμα βέτο στην επιτροπή που αποφασίζει για μεγάλα έργα, προκάλεσε ανησυχία στο εσωτερικό της Amazon, οι διευθυντές της οποίας βρίσκονται τώρα μπλεγμένοι στο συγκεκριμένο είδος ανάπτυξης που αυτοί ήθελαν να αποφύγουν. Η εταιρεία είχε δεύτερες σκέψεις και τελικά την Πέμπτη εξήγγειλαν την ματαίωση της επένδυσης.
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Amazon, «μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε με τα σχέδιά μας για να χτίσουμε ένα αρχηγείο για την Amazon στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, του Κουίνς. Για την Amazon, η δέσμευση για τη δημιουργία κεντρικών γραφείων απαιτεί θετικές, συνεργατικές σχέσεις με κρατικούς και τοπικούς εκλεγμένους αξιωματούχους που θα είναι υποστηρικτικοί μακροπρόθεσμα.
Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι 70% των Νεοϋορκέζων υποστηρίζουν τα σχέδιά μας και την επένδυση, αρκετοί πολιτικοί της πολιτείας και των τοπικών αρχών κατέστησαν σαφές ότι αντιτίθενται στην παρουσία μας και δεν θα συνεργαστούν μαζί μας για να οικοδομήσουμε το είδος των σχέσεων που απαιτούνται για να προχωρήσουμε με το έργο που εμείς και πολλοί άλλοι οραματιστήκαμε για το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι.
Είμαστε απογοητευμένοι που έχουμε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα -αγαπάμε την Νέα Υόρκη, τον ασύγκριτο δυναμισμό της, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της- και ιδιαίτερα την κοινότητα του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, όπου μπορέσαμε να γνωρίσουμε τόσους πολλούς αισιόδοξους τοπικούς ηγέτες, μικροεπιχειρηματίες και κατοίκους. Υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι της Amazon στο Μπρούκλιν, το Μανχάταν και το Στάτεν Αϊλαντ και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτές τις ομάδες.
Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στον κυβερνήτη Κουόμο, τον δήμαρχο ντε Μπλάσιο και στο προσωπικό τους που με τόσο ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη μας κάλεσαν να επενδύσουμε στη Νέα Υόρκη και μας στήριξαν εφεξής.
Ο κυβερνήτης Κουόμο και ο δήμαρχος Ντε Μπλάσιο εργάστηκαν ακούραστα εκ μέρους των κατοίκων προς ενθάρρυνση τοπικών επενδύσεων και θέσεων εργασίας και δεν μπορούμε να μιλήσουμε θετικά για όλες τις προσπάθειές τους. Η σταθερή δέσμευση και αφοσίωση που αυτοί οι ηγέτες επέδειξαν στις κοινότητες που αντιπροσωπεύουν, μας ενέπνευσαν από την αρχή και είναι ένας από τους κύριους λόγους που η απόφασή μας ήταν τόσο δύσκολη.
Δεν σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε δεύτερα κεντρικά γραφεία αυτή την περίοδο. Θα προχωρήσουμε όπως σχεδιάσαμε στην Βόρεια Βιρτζίνια και Νάσβιλ και θα συνεχίσουμε να προσλαμβάνουμε και αν αναπτυσσόμαστε σε όλα τα 17 συνεργαζόμενα γραφεία και τεχνολογικά εργαστήρια στις ΗΠΑ και Καναδά.
Ευχαριστούμε και πάλι τον κυβερνήτη Κουόμο, τον δήμαρχο Ντε Μπλάσιο, και πολλούς άλλους ηγέτες της κοινότητας και κατοίκους που μας καλωσόρισαν και μας υποστήριξαν σε όλη τη διάρκεια. Ελπίζουμε να έχουμε στο μέλλον ευκαιρίες σε συνεργασίες καθώς συνεχίζουμε να εδραιώνουμε την παρουσία μας στην Νέα Υόρκη».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου