Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, 2019


Για προκλήσεις προειδοποιεί την Ελλάδα η Fitch, παρά το σταθερό BB-. Το δημοσιονομικό μείγμα που βασίζεται στους φόρους δεν αντέχει πέρα από το 2020, οι αλλαγές στα εργασιακά ίσως μειώσουν την ανταγωνιστικότητα, ενώ οι αποφάσεις του ΣτΕ και τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούν σταθερές πηγές κινδύνων, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, ο οποίος διατήρησε αμετάβλητη τον πιστοληπτικό βαθμό της χώρας μας.
  • Τα λίγα βήματα που απομένουν για να γίνει η ΠΓΔΜ «Βόρεια Μακεδονία». Μία ρηματική διακοίνωση και μία ενημέρωση μακριά από την ενεργοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών Ελλάδα και ΠΓΔΜ, η οποία σύντομα θα ονομάζεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». .
  • Θεσ/κη: Συνταξιούχος νοίκιασε σε φοιτήτρια διαμέρισμα με κρυφή κάμερα . Ιδιοκτήτης ακινήτου καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, επειδή νοίκιασε σε φοιτήτρια διαμέρισμα, μέσα στο οποίο αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε κρυφή κάμερα. .
  • Υποψήφιος για το Δήμο Λαγκαδά ο νυν αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τζιαμπάζης. Την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο του Λαγκαδά με την παράταξη «Σύμπραξη Δημιουργίας», ανακοίνωσε ο αντιδημάρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Θεόδωρος Τζιαμπάζης. .
  • Aπίστευτο: Πέθανε στην Ελλάδα για να ζήσει ελεύθερος στο εξωτερικό (video). Έχοντας «αποδημήσει εις Κύριον» για την Ελλάδα, μπόρεσε να μεταναστεύσει στην Φρανκφούρτη όπου και εργάστηκε σε εστιατόριο για δύο περίπου χρόνια μέχρι το 2014 να αποφασίσει να… αναστηθεί. .
  • Αντιπαράθεση με πολλούς γύρους για τον… γύρο; . Η μια πλευρά έχει εκκινήσει διαδικασία προετοιμασίας φακέλου, για την πιστοποίηση του ελληνικού γύρου ως προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), κάτι που σημαίνει αποκλειστικά χρήση ελληνικού χοιρινού κρέατος .
Κόσμος
  • Οι ΗΠΑ μιλούν με στρατιωτικούς του Μαδούρο πιέζοντας για λιποταξίες. «Αυτοί είναι τα πρώτα βότσαλα πριν ξεκινήσουμε πραγματικά να βλέπουμε μεγαλύτερους βράχους να πέφτουν από το λόφο», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters στέλεχος του Λευκού Οίκου. .
  • Βραζιλία: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλες του Ρίο. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε φαβέλες κοντά στο κέντρο του Ρίο ντε Ζανέιρο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. .
  • ΗΠΑ: Εξετάζεται η μεταγωγή τζιχαντιστών στο Γκουαντάναμο. Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο μεταφοράς κρατουμένων μελών του Ισλαμικού Κράτους στη στρατιωτική φυλακή στο Γκουαντάναμο, καθώς η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, ανέφερε ένα δημοσίευμα του Associated Press, επικαλούμενο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. .
  • Μυστήρια τουρκική εταιρεία έχει βγάλει χρυσό 900 εκατ. από την Βενεζουέλα. Η εταιρεία έχει κεφάλαιο μόνο 1 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg. .
  • Ένας νεκρός και 100 τραυματίες από σύγκρουση τραίνων στην Ισπανία. Άγνωστα τα αίτια του δυστυχήματος. .
Πολιτική
  • Χαιρετίζει την ψηφοφορία στην Αθήνα ο Ζάεφ, χωρίς να χρησιμοποιεί όνομα. «Η φίλη μας, η Ελληνική Δημοκρατία, είναι η πρώτη χώρα που κυρώνει το πρωτόκολλο συμμετοχής στο NATO», έγραψε ο σκοπιανός πρωθυπουργός. .
  • Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Παπαχριστόπουλος, τέλος η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών Τέρενς Κουίκ, όμως σε κάθε περίπτωση η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ δεν διασώζεται καθώς απαιτούνται 10 βουλευτές για την ανασυγκρότησή της. .
  • Υπερψηφίστηκε με 153 «Ναι» το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα «έκλεισε» τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις της για την ενεργοποίηση της συμφωνία των Πρεσπών, με την κυβέρνηση να διατηρεί την ίδια πλειοψηφία που είχε και στην φάση της κύρωσης. .
  • Γεννηματά σε Τσίπρα: Γίνεστε χορηγός της Χρυσής Αυγής. Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση Τσίπρα- Καμμένου τόνισε: «Αποδειχθήκατε ακατάλληλος και επικίνδυνος. Και τώρα προσπαθείτε να αποτινάξετε το στίγμα της συνεργασίας με την ακροδεξιά» .
  • Μητσοτάκης: Ο τραγέλαφος Τσίπρα και Καμμένου τελειώνει με ένα μελόδραμα. «Το ύστατο στάδιο της απαξίωσης είναι η πολιτική γελοιοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας άμεση προσφυγή στις κάλπες. .
Οικονομία
  • Για προκλήσεις προειδοποιεί την Ελλάδα η Fitch, παρά το σταθερό BB-. Το δημοσιονομικό μείγμα που βασίζεται στους φόρους δεν αντέχει πέρα από το 2020, οι αλλαγές στα εργασιακά ίσως μειώσουν την ανταγωνιστικότητα, ενώ οι αποφάσεις του ΣτΕ και τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούν σταθερές πηγές κινδύνων, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, ο οποίος διατήρησε αμετάβλητη τον πιστοληπτικό βαθμό της χώρας μας. .
  • Ο κρατικός δανεισμός θα σπάσει ρεκόρ φέτος, ξεπερνώντας τα 11 τρισ. δολάρια. Οι δανειακές ανάγκες των ανεπτυγμένων οικονομιών του ΟΟΣΑ «αυξήθηκαν δραστικά» κατά την διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης, σύμφωνα με μελέτη του Οργανισμού. .
  • Ενδέκατη επέκταση κλαδικής σύμβασης μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου. Οι θεσμοί, ειδικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχαν προτρέψει την κυβέρνηση να είναι προσεκτική με την επεκτασιμότητα συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε κλάδους. .
  • Σολτς: «Εικασίες» τα δημοσιεύματα για συγχώνευση Deutsche Bank- Commerzbank. Ο Σολτς δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ποια σχέση έχουν οι ευρωεκλογές με τον τραπεζικό κλάδο και ότι πρόκειται για εικασίες τις οποίες δεν μπορεί να καταλάβει. .
  • Capital Controls: Στο τραπέζι η πλήρης άρση - Τι θα ισχύει από εδώ και πέρα. Πρόκειται για περιορισμούς που έχουν να κάνουν κυρίως με τον λεγόμενο τρίτο πυλώνα, δηλαδή τη μεταφορά κεφαλαίων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. .
Αθλητισμός
  • Εφιάλτης στην Πόλη για τον Παναθηναϊκό. Έρμαιο στις άγριες διαθέσεις της Φενέρμπαχτσε έγινε ο Παναθηναϊκός, που ηττήθηκε με… κάτω τα χέρια (85-66) από την ομάδα του Ομπράντοβιτς παλεύοντας μόνο για 13-14 λεπτά. .
  • Στον ανακριτή ο κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θ. Τζήλου. Ο 28χρονος σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την πολύκροτη υπόθεση του ξυλοδαρμού του διαιτητή παραδόθηκε χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. .
  • NBA: Οι επιλογές Γιάννη και Λεμπρόν για το All Star Game. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο λεμπρόν Τζέιμς, που πρώτευσαν στην ψηφοφορία για το All Star Game, «μοιράστηκαν» σε ζωντανή εκπομπή τους υπόλοιπους παίκτες που θα συνθέσουν τις δύο ομάδες στη μεγάλη γιορτή της Σάρλοτ στις 17 Φεβρουαρίου. .
  • Euroleague: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός. Η υπερπροσπάθεια του Σπανούλη στην τελευταία περίοδο δεν ήταν αρκετή για τους «ερυθρόλευκους», καθώς το καλάθι του Γουίλμπεκιν στα 4,4’’ πριν τη λήξη και το άστοχο του Πρίντεζη, τους υποχρέωσαν στην ήττα (65-64) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη, με το ρεκόρ τους να πέφτει στο 12-10. .
  • Παραδόθηκε 28χρονος ποδοσφαιριστής, δράστης της επίθεσης στον Τζήλο. Ένας εκ των δύο φερόμενων δραστών της βίαιης επίθεσης στον διαιτητή Τζήλο παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου