Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, 2019

  • Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 15χρονης Ελπίδας από τα Οινόφυτα. «To Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει ότι θα βρίσκεται κοντά στην Ελπίδα Μ. και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. .
  • Κ. Μπακογιάννης: Να βρούμε λύσεις τώρα με το βλέμμα στις επόμενες γενιές. «Οι πολύτεκνοι ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Θα είμαστε δίπλα τους με έργα και όχι με λόγια», τόνισε ο κ Κώστας Μπακογιάννης .
  • Άκυρος ως μη νόμιμος διαγωνισμός για ηλεκτρονική αλληλογραφία στο δημόσιο. Άκυρος διεθνής διαγωνισμός για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο, τους ΟΤΑ, κ.λπ., προϋπολογισμού 27.003.480 .
  • Σεισμολόγοι: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεγάλο σεισμό στο Ιόνιο. Δεν προσκομίσθηκαν καινούργια στοιχεία, που να είναι αξιοποιήσιμα και να δικαιολογούν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στην περιοχή του Ιονίου για επικείμενο μεγάλο σεισμό αποφάνθηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, που συνεδρίασε σήμερα στον ΟΑΣΠ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός της, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος. .
  • Καιρός: Χαλάζι, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι. Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα, ενώ η ΕΜΥ έχει εκδώσει Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. .
Κόσμος
  • Politico: Συνάντηση Τραμπ-Κιμ 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να διεξαγάγει εκ νέου συνομιλίες με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την 27η και την 28η Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico την Τρίτη. .
  • Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν σνομπάρουν την κυβέρνηση Γάνι . Από τη Ντόχα ως τη Μόσχα περνώντας από την Τεχεράνη, οι Ταλιμπάν εντείνουν τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Αφγανιστάν. .
  • Telegraph: Μυστικές συναντήσεις υπουργών για να αναβληθεί το Brexit. Υπουργοί της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγουν μυστικά συνομιλίες για ένα σχέδιο για την αναβολή της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά οκτώ εβδομάδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της συντηρητικής βρετανικής εφημερίδας The Telegraph το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπό της αργά το βράδυ της Τρίτης. .
  • Γαλλία-Γερμανία αναπτύσσουν ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς. Οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Γερμανίας θα υπογράψουν σήμερα μια κρατική σύμβαση ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί εξ ημισείας από τις δύο χώρες, διετούς διάρκειας, την πρώτη εντός των ορίων του κοινού προγράμματος για την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενεάς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις. .
  • Μακρόν: Η 24η Απριλίου ημέρα εθνικής μνήμης για την γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ μπροστά σε μέλη της κοινότητας των Αρμενίων της Γαλλίας ότι το Παρίσι θα ορίσει την 24η Απριλίου ως «μέρα εθνικής μνήμης για την γενοκτονία των Αρμενίων». .
Πολιτική
  • Βραχνιασμένος ταύρος εν υαλοπωλείο η Μεγαλοοικονόμου στη Βουλή. Εν εξάλλω κατά πάντων παρά τη λαρυγγίτιδα από τον άγριο καυγά στον ΣΚΑΪ την περασμένη Κυριακή. Υπερήφανη που τη βάφτισε η Βέμπο. Αποκάλεσε «σεξιστές» βουλευτές της ΝΔ. Νέα πυρά κατά Λεβέντη και σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μάριο Γεωργιάδη τον οποίο πλησίασε εξοργισμένη. .
  • Βούτσης: Δεν εκβιαζόμαστε . Ασκώ το έργο μου με θεσμική προσήλωση. Ο πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε εμμέσως αυστηρό μήνυμα στον Πάνο Καμμένο πως η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής δεν εκβιάζονται, προειδοποιώντας τον ότι θα βρεθεί «στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και της Δημοκρατίας». .
  • Συγκρούσεων συνέχεια για την επιστολή Τσίπρα και τους έξι βουλευτές. Επίθεση Μητσοτάκη και Βενιζέλου στον Τσίπρα. .
  • Άρχισαν οι προετοιμασίες για τις εκλογικές μάχες του 2019. Άρχισαν οι παραγγελίες εκλογικού υλικού από το υπουργείο Εσωτερικών, και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Απριλίου, ενόψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων του τρέχοντος έτους. .
  • Μικρά και προσεκτικά βήματα προσέγγισης ανάμεσα σε Τσίπρα και Ερντογάν. Να συνεχιστούν πιο εντατικά οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, παρά τις μεγάλες διαφορές που χωρίζουν οι δύο χώρες, συμφώνησαν κατά την σημερινή δίωρη συνάντησή τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν. .
Οικονομία
  • Σήμερα οι τελικές πληρωμές του Κοινωνικού Μερίσματος. Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των εγκεκριμένων αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος της τελευταίας φάσης (17-21 Ιανουαρίου). .
  • Διεθνής Διαφάνεια: Επικρίνει την αδιαφάνεια του Eurogroup . Υπάρχουν πολλά μυστηριώδη πράγματα στο Eurogroup, αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση. .
  • Die Welt: Δυσμενές το οικονομικό κλίμα σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Σε αυτά προστίθενται το χάος με το Brexit, η τεταμένη κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα τεράστια βάρη του χρέους σε ορισμένους προϋπολογισμούς χωρών μελών της ΕΕ. .
  • Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα κόκκινα δάνεια ενώ περιμένουν οι θεσμοί. Οι θεσμοί περιμένουν αναλυτικές προτάσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και το καθεστώς που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη. .
  • ΟΟΣΑ: 29η σε σύνολο 36 κρατών στην παραγωγικότητα εργασίας η Ελλάδα- infgr. Κάτω από την Ελλάδα βρίσκονται η Πολωνία, η Εσθονία, η Νότια Κορέα, η Λετονία, η Ουγγαρία, η Χιλή και το Μεξικό. .
Αθλητισμός
  • Στο δείπνο Ερντογάν-Τσίπρα οι Μήτρογλου, Τζαβέλλας και Σλούκας. Τρεις Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται στην Τουρκία έδωσαν το «παρών» στο δείπνο που παρέθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. .
  • NBA: Αποσύρθηκαν οι Λέικερς από τη διεκδίκηση του Ντέιβις. Οι Λος Άντζελες Λέικερς αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη διεκδίκηση του 25χρονου σέντερ, Άντονι Ντέιβις, λόγω των «παράλογων» απαιτήσεων των Πέλικανς. .
  • Στην αποστολή για το clasico στο Κύπελλο ο Μέσι . Ο Λιονέλ Μέσι συμπεριλήφθηκε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην αποστολή των Καταλανών για τον αγώνα της Τετάρτης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ισπανίας στο «Καμπ Νου». .
  • Τσιτσιπάς: Οι θαυμαστές μου θα δουν έναν καλύτερο Στέφανο. Στον Στέφανο Τσιτσιπά εστιάζει για ακόμη μία φορά η ATP, με νέο βίντεο-αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. .
  • Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή στον Μουρίνιο για φοροδιαφυγή. Η δικαιοσύνη της χώρας δεν συνηθίζει να επιβάλει ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή σε όσους υποπίπτουν για πρώτη φορά σε παραβάσεις του νόμου που δεν αφορούν κάποιο βίαιο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου