Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λέγεται θα προβεί σε αλλαγές σε 3 Αρχιεπισκοπές

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, 2019

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ.
Σε τρεις τουλάχιστον Αρχιεπισκοπές ετοιμάζεται να προβεί σε αλλαγές και ανακατατάξεις εντός του τρέχοντος έτους 2019 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα».
Συγκεκριμένα, αναμένεται, όπως ισχυρίζονται πηγές του «Ε.Κ.», να τελειώσει το εκκρεμούν ζήτημα της αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, στον οποίον έχει υποδείξει τρεις φορές να υποβάλλει εθελουσίως την παραίτησή του, πλην όμως έχει αρνηθεί.
Του έχει δοθεί τρίτη και τελευταία παράταση μέχρι το Πάσχα να κάνει κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα έχει άλλη επιλογή ο Βαρθολομαίος, ισχυρίζονται πηγές του «E.K.» παρά να προχωρήσει στην αντικατάσταση του δι’ εκλογής του σε άλλη πάλαι ποτέ διαλάμψασα Μητρόπολη.
Δεύτερη για αλλαγές και ανακατατάξεις είναι η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας καθότι και ο εκεί Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος έχει υπερβεί το ενενηκοστό έτος της ηλικίας του και υπάρχει και εκεί όγκος συσσωρευμένων χρόνιων προβλημάτων.
Πριν μερικούς μήνες είχε πραγματοποιήσει ταξίδι αυτοπροσώπως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Αγγλία και είδε εκ του συστάδην την κατάσταση. Προσανατολίζεται δε να διαιρέσει την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας σε δύο μέρη και να εκλέξει δύο Αρχιεπισκόπους αντίστοιχα.
Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Μεγάλης Βρετανίας να προέρχεται εξ’ Αμερικής, ενώ και εκεί θα υπάρξουν ανανεώσεις προσώπων και θεσμών νευραλγικών θέσεων.
Αλλαγές επίσης προγραμματίζονται και για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθότι ο εκεί Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός ασθενεί, όπως ενημέρωσε την Ιεραρχία του Φαναρίου ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις αρχές Ιανουαρίου.
Υπάρχει μάλιστα η σκέψη διαίρεσης της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας σε δύο μέρη σε Βόρειο και Νότιο ή κι ακόμα σε τρία μέρη με φυσικά ισάριθμους ποιμενάρχες.
Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές και σε Μητροπόλεις εντός της Τουρκίας.
Εν τω μεταξύ, η πρόσφατη χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας έχει δημιουργήσει τριγμούς στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τους Προκαθημένους Πατριαρχείων τόσο πρεσβυγενών, όσο και νεωτέρων και άλλων Αυτοκεφάλων και Αυτόνομων Εκκλησιών, οι οποίοι είναι ελεγχόμενοι από το Πατριαρχείο της Μόσχας και οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Επιφάνιο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Εν Φαναρίω πιστεύεται ότι με την πάροδο του χρόνου θα θελήσουν να αναθεωρήσουν και να μην τορπιλιστεί η ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Εν τω μεταξύ, ο «Εθνικός Κήρυκας» πληροφορείται ότι κάποια συγκεκριμένη Ρωσική Δικαιοδοσία, η οποία εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μελετά την ίδρυση ελληνόφωνων κοινοτήτων ή ακόμα και Επισκοπών σε περιοχές της Αμερικής, στις οποίες θα διορισθούν ελληνόφωνες ιερείς. Εκπρόσωποί της αναζητούν κάποιον Ρωμαιοκαθολικό ή Προτεσταντικό ναό που είναι προς πώληση ή ακόμα και κάποιο οίκημα στην περιοχή της Μασαχουσέτης.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου