Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, 2019


  • Ισχυρή έκρηξη με 3 νεκρούς και τραυματίες σε ταβέρνα στην Καλαμάτα (video). Τρεις γυναίκες έχασαν την ζωή τους από ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα της μεσσηνιακής πόλης. Δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν .
  • Ετοιμότητα για εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «απομένουν 112 μέρες μέχρι τις εκλογές» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές «και ενδεχόμενα και τις εθνικές εκλογές» όπως χαρακτηριστικά είπε. .
  • Οι οικογένειες των δύο νεκρών παιδιών απαντούν στο Νοσοκομείο Λαμίας (vid). "Αντί να ζητήσουν μια συγνώμη για τον Γολγοθά δίχως τέλος που βιώνουμε με την απώλεια του παιδιού, χθες ακούσαμε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας τον απίστευτο ισχυρισμό ότι δεν πραγματοποιήθηκε ΕΔΕ διότι δεν ζητήθηκε υπηρεσιακά." .
  • Θεσ/νίκη:Δρακόντια μέτρα ασφαλείας σε συνάντηση Ελλήνων-Σκοπιανών αναρχικών. Στο πλαίσιο αυτό, είχε απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων και πεζών στο τμήμα της Αγίου Δημητρίου μπροστά από τον Ιερό Ναό. .
  • Ανθρώπινα οστά ξεθάφτηκαν από τη βροχή σε παραλία στη Νίσυρο. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Νισύρου, ενώ τα ανωτέρω οστά αφού περισυνελέγησαν, θα μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κω. .
Κόσμος
  • Λήγει την Κυριακή το τελεσίγραφο προς Μαδούρο ο οποίος φαίνεται να το αψηφά. Ο αρχηγός του κράτους της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συνεχίζει να αψηφά τη Δύση ενώ λήγει σήμερα το τελεσίγραφο που έχουν απευθύνει έξι χώρες της ΕΕ, οι οποίες τον καλούν να συγκαλέσει νέες προεδρικές εκλογές, διαφορετικά θα αναγνωρίσουν ως πρόεδρο τον αντίπαλο του, τον Χουάν Γκουαϊδό. .
  • Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια διαψεύδει ότι εμφανίζεται σε ρατσιστική φωτό. Μια μέρα μετά την παραδοχή και απολογία του, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ράλφ Νόρθαμ διέψευσε ότι απεικονίζεται σε μια ρατσιστική φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αντικρούοντας τις αυξανόμενες πιέσεις και φωνές και από το ίδιο του το Δημοκρατικό κόμμα που τον καλούν να παραιτηθεί. .
  • Πρόωρες εκλογές προαναγγέλει ο Μαδούρο. Η θητεία των βουλευτών, που εκλέχθηκαν στα τέλη του 2015, λήγει τον Ιανουάριου του 2021. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν στα τέλη του 2020. .
  • Γκουαΐδό:Η αλλαγή είναι κοντά-Πάνω από 100.000 διαδήλωσαν κατά Μαδούρο(vid). «Σήμερα, ανακοινώνουμε έναν παγκόσμιο συνασπισμό για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την ελευθερία στη Βενεζουέλα» είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης. .
  • Γαλλία: Ξανά στους δρόμους τα Κίτρινα Γιλέκα -Συμπλοκές στο Παρίσι (video). Οι αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών προχώρησαν σε ρίψεις δακρυγόνων για να διαλύσουν ομάδες διαδηλωτών, που έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πυρπόλησαν ένα μηχανάκι. .
Πολιτική
  • Γεωργιάδης σε Βούτση: Μην υποχωρείς στον δημόσιο εκβιασμό του Τσίπρα. Έκκληση στον Νίκο Βούτση να μην υποχωρήσει στον δημόσιο εκβιασμό του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου απηύθυνε σήμερα μέσω του ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. .
  • Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την οργανική του σχέση με την κοινωνία» . Για τη νέα χρονιά η ίδια θέτει ως στόχους την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και τη συνεπέστερη τήρηση των κανόνων στην αγορά εργασίας. .
  • Χρήστος Σταϊκούρας: «Ασφυξία διαρκείας στην οικονομία». «Οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης δεν θα αλλάξουν τόσο το κλίμα ασφυξίας και μιζέριας στο πεδίο της οικονομίας όσο και αυτό της απογοήτευσης και ανασφάλειας στο πεδίο της κοινωνίας». .
  • Θεοδωράκης: Όλα όσα έγιναν έχουν αυξήσει την αποφασιστικότητα μας . Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση του κόμματος. .
  • Με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Εντωμεταξύ, σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία. .
Οικονομία
  • Νίκος Χουντής: Zητά ενημέρωση από Ντράγκι για πιθανή νέα ανακεφαλαιοποίηση . Ο Νίκος Χουντής, ζητά από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να του απαντήσει εάν «μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης που θα αναγκαστεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός» .
  • Σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας με πρωτοβουλία της ΡΑΕ . Σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που δεν θα μεταβάλλονται όταν αλλάζουν τα στοιχεία του κόστους, θα υποχρεωθούν να παρέχουν στους καταναλωτές χαμηλής τάσης - νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις - οι προμηθευτές ρεύματος με παρέμβαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. .
  • «Έθαψαν» τα έσοδα:3 γραφεία τελετών απέκρυψαν εισοδήματα 1,25 εκατ. ευρώ. Φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ)που ολοκληρώθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018. .
  • Bloomberg: Το Brexit χωρίς συμφωνία απειλή για τον τουρισμό της Ελλάδας. Αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών ανέφερε, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει προσχέδια νομοσχεδίων τα οποία θεωρεί πως είναι απαραίτητα στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit. .
  • ΑΑΔΕ: Ξεχωριστό εκκαθαριστικό λαμβάνουν από φέτος οι σύζυγοι. Σημειώνεται ότι το ξεχωριστό εκκαθαριστικό για τους συζύγους δεν μεταβάλλει τον τρόπο φορολόγησης ούτε το ύψος του φόρου που τους αναλογεί αφού και σήμερα για τα εισοδήματα τους φορολογούνται ξεχωριστά. .
Αθλητισμός
  • Αιματηρή επίθεση σε σύνδεσμο του Εθνικού στη διάρκεια εκδήλωσης κοπής πίτας. Εγκληματική επίθεση δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Εθνικού «Πινέζες Θύρα 14». .
  • Γιάννης Αντετοκούνμπο: « O Τσιτσιπάς είναι ο νέος Greek Freak» (video). Ο Τσιτσιπάς είναι πραγματικά πολύ καλός σε αυτό που κάνει και δεν έχει ταβάνι, δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. .
  • NBA: «Βόμβα» με Πορζίνγκις οι Μάβερικς. Μάβερικς και Νικς προχώρησαν σε ανταλλαγή-βόμβα, με τους Κρίσταπς Πορζίνγκις, Τιμ Χαρνταγουέι Τζούνιορ και Κόρτνεϊ Λι να μετακομίζουν στο Ντάλας. Το αντίθετο δρομολόγιο, προς τη Νέα Υόρκη, παίρνουν οι Ντένις Σμιθ Τζούνιορ, Γουέσλι Μάθιους, ΝτεΆντρε Τζόρνταν. .
  • Αγνώριστος Ολυμπιακός, τα έχασε… όλα από την Μπαρτσελόνα!. Ένας κάκιστος Ολυμπιακός, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό της Μπαρτσελόνα και συνετρίβη 55-76 στο ΣΕΦ χάνοντας και τη διαφορά της νίκης του στον πρώτο γύρο. .
  • Βγήκε... ζωντανός απ' τα Πηγάδια ο Άρης!. Με τον Γκαρσία να «υπογράφει» στο 37' το σπουδαίο «διπλό» μέσα στην Ξάνθη, ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, αφήνοντας την πίσω στη... μάχη για την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα! Δοκάρι στο 82' ο Μαρτίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου