Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 2019


  • Μικρής έκτασης φωτιά σε γραφεία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας. Πυρκαγιά μικρής έκτασης ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Όπλων του Ναυστάθμου Σαλαμίνας. .
  • Σεισμική δόνηση νότια της Ζακύνθου. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:40, 27 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου. .
  • «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω»:Ένα συγκλονιστικό βίντεο μαθητών για τα τροχαία. Οι μαθητές της Γ' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό βίντεο με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα τροχαία. .
  • Γεννηματά: Ο Διονύσης Αρβανιτάκης συμβόλιζε το μεγαλείο των απλών ανθρώπων. Τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του φούρναρη από την Κω, Διονύση Αρβανιτάκη που μοίραζε ψωμί στους πρόσφυγες εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. .
  • Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην νότια Πελοπόννησο. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:07 στην Νεάπολη της Πελοποννήσου. .
Κόσμος
  • Αίγυπτος: Σύλληψη αλλοδαπών για διακίνηση κοκαΐνης. Ένας Τούρκος και μια Γερμανίδα συνελήφθησαν το Σάββατο στην Αίγυπτο μετά την άφιξή τους στο Κάιρο από το εξωτερικό με 11 κιλά κοκαΐνη στις αποσκευές τους, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στο αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και στα αιγυπτιακά σώματα ασφαλείας. .
  • Μάας: Εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί η απαίτηση Τραμπ για τους τζιχαντιστές. Η απαίτηση που πρόβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οι ευρωπαϊκές χώρες να «πάρουν πίσω» περίπου 800 μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που έχουν αιχμαλωτιστεί και κρατούνται στη Συρία θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί», προεξόφλησε χθες Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας. .
  • ΗΠΑ: Αυστηρή προειδοποίηση Γερουσιαστή προς τον Μαδούρο . Ο Ρούμπιο απέφυγε να απαντήσει όταν ερωτήθηκε εάν θα υποστήριζε την ανάληψη αμερικανικής στρατιωτικής δράσης για την ανατροπή της κυβέρνησης του Μαδούρο στη Βενεζουέλα .
  • Βρετανία: «Έφυγε» ο βετεράνος βουλευτής των Εργατικών Πολ Φλιν. Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν εξέφρασε μέσω Twitter τη θλίψη του για τον θάνατο του «καλού του φίλου» Φλιν. .
  • Στις φλόγες η βόρεια Ισπανία. Περισσότεροι από 700 άνθρωποι επιχειρούσαν το βράδυ χθες Κυριακή για την κατάσβεση σχεδόν 50 πυρκαγιών, ορισμένες από τις οποίες θεωρείται πως οφείλονται σε εμπρησμούς, στη βόρεια Ισπανία, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές. .
Πολιτική
  • Γερμανία: «Όχι» σε ανακίνηση του ζητήματος ονομασίας των Σκοπίων. «Η Συμφωνία των Πρεσπών θέτει, επιτέλους τη βάση για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία και κατ' επέκταση για τον αλληλοσεβασμό και τη φιλία» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ. .
  • Θεοδωράκης: Οι πολίτες να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού. «Ο κομματισμός συνεχίζει να είναι το φρένο της χώρας μας. Τα όρια των κομμάτων γίνονται τα όρια της κοινωνίας. Η ανημποριά των κομμάτων γίνεται ανημποριά της κοινωνίας. Και αυτό είναι άδικο γι’ αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. .
  • Πολάκης: Προτιμώ να χάσω το σπίτι μου αν δεν έχω να πληρώσω το δάνειο. Απάντηση στο δημοσίευμα για το καταναλωτικό δάνειο που πήρε από την Attica Bank με με υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο για 300.000 ευρώ σπίτι του στα Σφακιά δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. .
  • Μέτρα για παρακολούθηση της εφαρμογής των Πρεσπών συστήνει ο Κοτζιάς. Επιτροπή για την παρακολούθηση της υλοποίησης της συμφωνίας των Πρεσπών στο ΥΠΕΞ προτείνει ο πρώην υπουργός, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει λογική «δεν βαριέσαι». .
  • Τζανακόπουλος: Ο ανασχηματισμός φανερώνει τον στόχο για προοδευτικό πόλο. Απάντηση στις βολές της αντιπολίτευσης για τις υπουργοποιήσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. .
Οικονομία
  • Τα επιδόματα ωθούν στη φοροδιαφυγή. Με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, η Ανεξάρτητη Αρχή αναμένεται να βεβαιώσει συνολικά 3,7 δισ. ευρώ σε περίπου τρία εκατομμύρια φορολογουμένους. .
  • Αχτσιόγλου: Κυρώσεις σε όσους δεν δίνουν την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Η μη καταβολή της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος είναι νόμος του κράτους, επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις» υπογραμμίζει σε συνέντευξή η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. .
  • Telegraph: Μαζικές εξώσεις ενοικιαστών λόγω AirBnB στην Ελλάδα. «Σκανδάλη» είναι το πρόγραμμα «χρυσής βίζας» που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εφημερίδας. .
  • Περίπου 180.000 δανειολήπτες δικαιούνται τη νέα ρύθμιση για την α’ κατοικία. Το ύψος των δανείων που μπορούν να ρυθμιστούν υπολογίζεται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή». .
  • Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτά που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ . "Θέλετε ερημοποίηση εντός του ευρώ ή το Grexit;" διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών .
Αθλητισμός
  • All Star Game 2019: Πρώτος σκόρερ ο Γιάννης. Νίκη για Team Lebron (video). Τρομερός στο All Star Game της Σάρλοτ και με ρεκόρ προσωπικών πόντων στην διοργάνωση, ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (πρώτος σκόρερ στο ματς με 38 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ), αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη γιορτή των κορυφαίων καθώς η Τeam LeBron έκανε ολική επαναφορά και νίκησε την Team Giannis με 178-164. .
  • ΝΒΑ-All Star Game 2019: «20άρα» ο Γιάννης στο ημίχρονο (video). Ο Greek Freak σταμάτησε στους 20 πόντους, στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας αποφασισμένος για τη νίκη και το βραβείο του MVP. .
  • Η ΑΕΚ κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο. H AΕΚ επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Ρίο της Φλαμένγκο με 86-70 και κατέκτησε το Διηπειρωτικό, που είναι το τρίτο της τρόπαιο σε ένα ημερολογιακό έτος. Κορυφαίος ο σούπερ Θίοντορ με 22 πόντους και 5 ασίστ. .
  • Αφιονισμένος Ολυμπιακός, τεσσάρα με ανατροπή στην ΑΕΚ!. Ο Ολυμπιακός μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 3’ ξέσπασε στην επανάληψη και ισοπέδωσε την ΑΕΚ με 4-1, με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη που έβαλε 2 γκολ. .
  • Η αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού επέστρεψε!. Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό για 35 λεπτά, αλλά οι «πράσινοι» ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος και νίκησαν 79-73, για να κατακτήσουν το 19ο Κύπελλο της ιστορίας τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου