Νέα περίπτωση «καθαρίστριας»: Καταδίκη μητέρας 13 παιδιών για πλαστογραφία του έτους αποφοίτησης από το δημοτικό | in.grΝέα υπόθεση παρεμφερής με εκείνη της καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο του Δημοτικού, ήλθε στο φως της δημοσιότητας. Στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζεται η έφεση της Δ.Κ., μητέρας 13 παιδιών που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας, η οποία είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως ερήμην σε κάθειρξη 8 χρόνων για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».
Η γυναίκα είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο δημοτικού αλλάζοντας τον χρόνο αποφοίτησής της κατά ένα έτος (το 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν στην πραγματικότητα) προκειμένου να προσληφθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Η γυναίκα είναι μητέρα 13 παιδιών, εκ των οποίων τα 5 είναι ανήλικα.  Σύμφωνα με το prevezatoday.gr, η απουσία της από το δικαστήριο του πρώτου βαθμού οφείλεται στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω του ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής» προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση. Όμως το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και δικάστηκε ερήμην.