Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, 2019


  • Αποστάσεις Κοντονή από επίσημη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ περί δέσμευσης επόμενης Βουλής. ... Στην κατεύθυνση αναθεώρησης, επικαλούμενος τη μεσολάβηση εκλογών με τις προτάσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων κατατεθειμένες. Κριτική και για την απλουστευμένη άποψη ΝΔ ότι αυτή η Βουλή αποφασίζει μόνο επί αριθμών άρθρων προς αναθεώρηση. 
  • Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία με τραυματίες σε κατάστημα ψιλικών. Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Μοναστηρίου 93, στη δυτική Θεσσαλονίκη. .
  • Εντοπίστηκε σορός σε θαλάσσια περιοχή στο Αλιβέρι. Εντοπίστηκε σορός άνδρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, το απόγευμα της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Αλμυροπόταμου στη θέση «Βλυχάδα» Αγίου Δημητρίου Αργυρού, στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου. .
  • Δικαίωση μετά θάνατον για Βασίλη Μπεσκένη στη δικαστική διαμάχη με Πολάκη. Tο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε ξεκάθαρα τον συνάδελφο, καταδικάζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για εξύβριση. Το Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε χρηματική αποζημίωση 18 χιλιάδων ευρώ στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνάδελφου. Αμετανόητος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. .
  • Την Πέμπτη η συνάντηση Αραχωβίτη με εκπροσώπους των μπλόκων αγροτών. «Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στο διάλογο» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτης. .
  • Οι Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνα στον Έβρο. Ο Μ.Α ήταν καταδικασμένος σε 20 χρόνια για δολοφονία και είχε εκτίσει το ήμισυ της ποινής του. .
Κόσμος
  • Νετανιάχου: Πραγματοποιήσαμε αεροπορικά πλήγματα στο νότιο τμήμα της Συρίας. «Επιχειρούμε καθημερινά, όπως και χθες, εναντίον του Ιράν. Συνεχώς. Εναντίον του Ιράν και εναντίον της προσπάθειάς του να εδραιώσει την παρουσία του στην περιοχή», δήλωσε ο Νετανιάχου .
  • Το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών ασχολήθηκε στην πρώτη της συνεδρίαση η σχετική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στα Σκόπια. .
  • Ρωσία προς ΗΠΑ: Μην επιχειρήσετε οποιαδήποτε ανάμειξη στη Βενεζουέλα. Ο Λαβρόφ δήλωσε στον Πομπέο ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διαβουλεύσεις για την Βενεζουέλα σε ευθυγράμμιση με τον Χάρτη των Ηνωµένων Εθνών. .
  • Τουρκία: Ο Ερντογάν αψηφά τις ΗΠΑ και θέλει εμπόριο χρυσού με τη Βενεζουέλα. «Μετά την επίσκεψή μας στη Βενεζουέλα, ο αντιπρόεδρος του (Νικολάς) Μαδούρο ήρθε στη χώρα μας και εκτίμησε (την κατάσταση) εδώ» .
  • Ισπανία: Η ήττα της κυβέρνησης Σάντσεθ φέρνει πρόωρες εκλογές . Το Κοινοβούλιο της Ισπανίας ψηφίζει την Τετάρτη για τον προϋπολογισμό του 2019, όμως οι Σοσιαλιστές κατέχουν λιγότερο από το ένα τέταρτο των εδρών στην κάτω βουλή και αγωνίζονται να εξασφαλίσουν αρκετή υποστήριξη προκειμένου να περάσουν το νομοσχέδιο. .
Πολιτική
  • Κεφαλογιάννη: Ατελέσφορη η συνταγματική αναθεώρηση με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε πως η κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξε να προχωρήσει σε μια αναθεωρητική διαδικασία «κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του προεκλογικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ». .
  • Φίλης για θρησκευτική ουδετερότητα: Περιορισμένη - άτολμη η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλουμε θρησκευόμενο κράτος και πολιτευόμενη εκκλησία… Όποια συμφωνία πρέπει να υπακούσει στο δημόσιο συμφέρον» .
  • Αποστάσεις Κοντονή από επίσημη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ περί δέσμευσης επόμενης Βουλής. ... Στην κατεύθυνση αναθεώρησης, επικαλούμενος τη μεσολάβηση εκλογών με τις προτάσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων κατατεθειμένες. Κριτική και για την απλουστευμένη άποψη ΝΔ ότι αυτή η Βουλή αποφασίζει μόνο επί αριθμών άρθρων προς αναθεώρηση. .
  • Επιστολή Καμμένου σε Βούτση: Γιατί είναι άκυρη η ορκωμοσία του Κουίκ . Επικαλούμενος σειρά συνταγματικών άρθρων, ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για «μείζον ζήτημα Αντιδημοκρατικής, Αντικοινοβουλευτικής και Αντισυνταγματικής υφής για τις επιστολές, που φέρεται να ζητήθηκαν και να δόθηκαν από βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου» .
  • Ανασκεύασε ο Κατρούγκαλος την καταψήφιση πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο κ. Κατρούγκαλος ανασκεύασε, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για «fake news» της ΝΔ - ΝΔ: "Μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού" - Μαξίμου: "Ανυπόστατα σενάρια". - Την Τετάρτη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. .
Οικονομία
  • Δικαστική απόφαση απαγορεύει την κατάσχεση του εφάπαξ λόγω κόκκινου δανείου. Η εφοριακός επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί και σύμφωνα με ρήτρα της δανειακής σύμβασης που είχε υπογράψει, τα ¾ του εφάπαξ, έπρεπε να πάνε για την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο funds του Λονδίνου που το είχε αγοράσει. .
  • Ο Σαλβίνι δεν αποκλείει η Ιταλία να πάρει το χρυσό της κεντρικής τράπεζας. «Ο χρυσός είναι ιδιοκτησία του ιταλικού λαού, κανενός άλλου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης. .
  • Μετά το ναυάγιο στα λιγνιτικά η Κομισιόν επαναφέρει το πλάνο για μικρή ΔΕΗ. Το αντίτιμο όμως θα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτό που θα έμπαινε στα ταμεία εάν η διαδικασία είχε προχωρήσει το 2015, σύμφωνα με ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες. .
  • «Καίνε» οι πράσινοι φόροι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είχε το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο φορολογικών εσόδων από τους φόρους το περιβάλλον το 2017, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat. .
  • Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων. Και φέτος η εξόφληση των χρεωστικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. .
Αθλητισμός
  • Ch. League: Μικρό προβάδισμα πρόκρισης για Ρόμα. Ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς, άφησαν Ρόμα και Πόρτο, με τους «τζιαλορόσι» να παίρνουν ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη τους στο «Ολίμπικο» με 2-1. .
  • Ch. League: Άλωσε το «Ολντ Τράφορντ» η Παρί. Η λαβωμένη Παρί πέρασε αέρα από το «Ολντ Τράφορντ», επικρατώντας 2-0 της Γιουνάιτεντ με τους Εμπαπέ και Ντι Μαρία να είναι όλα τα λεφτά και αγκάλιασε πρόκριση στους «8» του Champions League. .
  • Βραβεία ΠΣΑΠ: Κορυφαίοι Χριστοδουλόπουλος, Ουάρντα και Χιμένεθ. Η βράβευση των κορυφαίων του 2018 από τον ΠΣΑΠ ολοκληρώθηκε και ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε τους κορυφαίους σε κάθε κατηγορία. .
  • Πόρισμα σοκ: Χτυπούσαν τον Τζήλο με σφυρί στο κεφάλι!. Όπως αναφέρει το πόρισμα της Αστυνομίας προς τον εισαγγελέα, "οι δράστες έθραυσαν με σφυρί το τζάμι της πόρτας του οδηγού του αυτοκινήτου, την ξεκλείδωσαν και έσυραν τον Τζήλο έξω από αυτό". .
  • Θρηνεί το ποδόσφαιρο: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός Γκόρντον Μπανκς. Ο Μπανκς ήταν ο πορτιέρο της εθνικής Αγγλίας που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 και ο άνθρωπος που σταμάτησε με απίστευτη επέμβαση τον Πελέ το 1970.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου