Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, 2019

  • Τραμπ: Προτεραιότητα η επίτευξη προόδου στην Τεχνητή Νοημοσύνη . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε χθες εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο δίνει εντολή στην κυβέρνησή του να μετατρέψει σε προτεραιότητα την επίτευξη προόδου στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο όπου η κυριαρχία των ΗΠΑ ενδέχεται να απειληθεί από την Κίνα. .
  • Σκάφος με 150 μετανάστες πλέει ακυβέρνητο ανοικτά της Λιβύης. Πλεούμενο που μεταφέρει 150 μετανάστες και βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λιβύης και της νότιας Ευρώπης διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, προειδοποίησαν ακτιβιστές χθες Δευτέρα. .
  • Νέα προκλητική δήλωση Ιβάνοφ για τον «Μακεδόνα» Κεμάλ. Προκλητική δήλωση από τον Σκοπιανό πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ για τη «μακεδονική» καταγωγή του Κεμάλ Ατατούρκ. .
  • Sun: Υπουργοί εκτιμούν πως η Μέι θα παραιτηθεί το καλοκαίρι. Η βρετανική εφημερίδα Sun, έγραψε στη διαδικτυακή της μορφή πως η υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι η πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι προετοιμάζεται να παραιτηθεί το καλοκαίρι, για να επηρεάσει την διαδοχή της. .
  • Γκουαϊδό: Δεν κατανοούμε την πολιτική θέση της Ιταλίας. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό σε επιστολή του αναφέρει ότι «δεν κατανοεί τις αιτίες της πολιτικής θέσης της Ιταλίας» και «για ποιο λόγο, η Ρώμη, δεν θέλει να λάβει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά του δικτάτορα Μαδούρο». .
Πολιτική
  • Βουλή: Με ψηφοδέλτιο «σεντόνι» η ψηφοφορία για την Αναθεώρηση Συντάγματος. Το επικρατεστερο σενάριο που θα εξετάσει η Διάσκεψη των Προέδρων - Πιθανή η μετάθεση της ανακοίνωσης του αποτελέσματος την Πέμπτη - Στη Διάσκεψη και το "ντέρμπι" για τη δέσμευση της επόμενης Βουλής ως προς την κατεύθυνση. .
  • Aπειλές για την συμφωνία Πρεσπών δέχεται ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. Παράλληλα, ο κος Μπάρκας προσθέτει πως δέχεται απειλές αλλά και μηνύματα με εικόνες που παρουσιάζουν στόχους σκοποβολής στο κεφάλι του, μέσω σόσιαλ μίντια .
  • Καμμένος για την ορκωμοσία Κουίκ: Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε αυτά (upd). Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο κ. Κουίκ ορκίστηκε πριν από την επιστολή με την απόφαση του Νίκου Βούτση για τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του - Tι απαντούν κοινοβουλευτικές πηγές .
  • Ξεκινάει η μάχη της Αναθεώρησης στη Βουλή:Aγκάθια,ντρίμπλες και ερωτηματικά. Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί 149 διατάξεων που έχουν προταθεί προς αναθεώρηση. .
  • Στήριξη Κουίκ σε ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους-Φραστικό επεισόδιο με Καμμένο(VID). Ορκίστηκε βουλευτής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αντικατέστησε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που παραιτήθηκε μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ. Φραστικό επεισόδιο με Δημήτρη Καμμένο .
Οικονομία
  • Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα - Στενεύει ο χρόνος . Στο 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα για φέτος (ANFAs και SMPs), σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας .
  • Υπό τον Τσίπρα η σύσκεψη για την κύρια κατοικία- Δυσαρέσκεια από ΕΕ και ΕΚΤ. Σε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας και Ευρώπη επικρατεί δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές προτάσεις .
  • Άγκυρα: Το φυσικό αέριο στην Ανατολική Θράκη μειώνει το τουρκικό έλλειμμα . Τις άδειες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησιές) και το Τεκιρντάγ (Ραιδεστός) θα πάρουν τουρκικές ενεργειακές εταιρείες. .
  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος. Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης. .
  • ΣΕΒ: Κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού από δικαστικές αποφάσεις- παροχές. Ο ΣΕΒ ζητεί την άμεση αντιμετώπιση προκλήσεων, όπως του ζητήματος των κόκκινων δανείων, της πλήρους άρσης των capital controls και της αντιμετώπισης των δημοσιονομικών κινδύνων που ενδεχομένως προκύψουν λόγω προεκλογικών παροχών .
Αθλητισμός
  • Μηνύσεις από τον Ολυμπιακό για όσα έγιναν στην Τούμπα. Στην απόφαση να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στην Τούμπα κατά την είσοδο της αποστολής του προχώρησε ο Ολυμπιακός. .
  • Υπόθεση Τζήλου:Ελεύθερος με περιοριστικούς ρόλους ο 28χρονος ποδοσφαιριστής. Η απόφαση ελήφθη με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. .
  • La Liga: Νέα γκέλα για Μπαρτσελόνα. Πλησιάζει η Ρεάλ. Τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για την Μπαρτσελόνα, η οποία έμεινε στο 0-0 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές», για την 23η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, και πλέον δίνει την ευκαιρία στη Ρεάλ να μπει στη μάχη του τίτλου, καθώς μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους έξι βαθμούς. .
  • Νίκη τίτλου για ΠΑΟΚ: 3-1 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Με εξαιρετική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 3-1 του Ολυμπιακού, εκτόξευσε τη διαφορά στο +9 και πλέον έχει ολοκάθαρο πεδίο για το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. .
  • Κροατία: Στη δημοσιότητα φωτό των ατόμων που επιτέθηκαν σε Σέρβους πολίστες. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, οπότε ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας της Σερβικής ομάδας υδατοσφαίρισης Crvena Zvezda με την τοπική ομάδα Mornar .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου