Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου, 2019


  • Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά . Έντονη είναι η χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Τρικάλων, με τον μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας να βρίσκεται σε εγρήγορση. .
  • Καταδικάστηκε για τους βανδαλισμούς ο αυτοαποκαλούμενος πατήρ Κλεομένης. Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πάνω στο κεφάλι του αυτοαποκαλούμενου «πάτερ Κλεομένη». .
  • Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα αποφασίσει για την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας θα αποφασίσει τελικά για την συνταγματικότητα κατάργησης των έμμισθων και άμισθων υποθηκοφυλάκων και την ένταξή τους το «Κτηματολόγιο ΑΕ». .
  • Πορεία διαμαρτυρίας αριστεριστών στην πρεσβεία των ΗΠΑ υπέρ του Μαδούρο. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε κλειστό επί ώρα λόγω της πορείας. .
Κόσμος
  • Ο Τραμπ χαιρετίζει μια «θαυμάσια επιστολή» του Κινέζου ομολόγου του . Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ χαιρέτισε σήμερα μια «θαυμάσια επιστολή» που έλαβε από τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, σημειώνοντας παράλληλα την «τεράστια πρόοδο» στις εμπορικές συνομιλίες των δύο χωρών που προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για να τερματίσουν τον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο. .
  • Βραζιλία: Στους 110 οι νεκροί από την κατάρρευση φράγματος . Στους 110 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφή που προκάλεσε κατάρρευση ενός φράγματος στην πόλη Μπρουματζίνιου, ενώ 238 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης. .
  • Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Μαδούρο για το «πλιάτσικο» στον Γκουαϊδό. Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ότι θα υπάρξουν συνέπειες για "σκανδαλώδεις" ενέργειες εκφοβισμού εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο. .
  • Γκουαϊδό μετά την εισβολή στο σπίτι του: Δεν υπαναχωρούμε (βίντεο) . "Δεν υπαναχωρούμε. Φοβόντουσαν ότι θα παρουσιάσουμε το Σχέδιο για τη Χώρα που χρειάζεται η Βενεζουέλα, αλλά ήμασταν επιτυχείς παρά την απόπειρα εκφοβισμού" .
  • Κρεμλίνο για Πρέσπες: Σοβαρές παραβάσεις στην έγκριση με έξωθεν πιέσεις. Παράλληλα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ έβαλλε κατά του αυτοανακηρυχθέντος μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό και των ΗΠΑ που τον στηρίζουν. .
Πολιτική
  • Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον παλιό της φίλο Μαδούρο κόντρα σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Οι Έλληνες απαιτούν εξηγήσεις για αυτή τη νέα απομόνωση» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης. .
  • Δίωρη συνάντηση Φώφης Γεννηματά - Γιώργου Παπανδρέου. Η συνάντηση έγινε στο σπίτι της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βούλα, και σύμφωνα με πληροφορίες είχε κανονισθεί να γίνει μόλις ο κ. Παπανδρέου επέστρεφε από το εξωτερικό. 
  • Θάνου: Φοβούνται ότι θα διοικήσω αποτελεσματικά και την Αρχή Ανταγωνισμού. «Έχω πλήρη συναίσθηση της υποχρέωσής μου να ασκήσω να καθήκοντά μου, ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής με αμεροληψία και αντικειμενικότητα και να διαφυλάξω το κύρος και τη ανεξαρτησία της θεσμικής αυτής θέσης» σημειώνει στην απάντηση της η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου στις επικρίσεις της ΝΔ. .
  • Μητσοτάκης: Εθνικές εκλογές μαζί με ευρωεκλογές- Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη με τους νέους Γραμματείς του Κόμματος .
  • ΝΔ για Κανονισμό Βουλής: Εξόφθαλμος εκβιασμός Καμμένου σε Τσίπρα. "Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής" - Μέγαρο Μαξίμου: Σε σύγχυση η ΝΔ για το "διαζύγιο" με τους ΑΝΕΛ .
Οικονομία
  • EWG: Αντιδράσεις για κατώτατο μισθό, μεταρρυθμίσεις και α' κατοικία. Στο EWG επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το κυβερνητικό σχέδιο για την πρώτη κατοικία μετά το νόμο Κατσέλη. .
  • Για ενδεχόμενο νέας τραπεζικής ανακεφαλοποίησης μιλά ο Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης είπε «αν δεν γίνει κάτι με τα κόκκινα δάνεια μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος» .
  • Αχτσιόγλου:Κάτω από το αφορολόγητο εργαζόμενοι που λαμβάνουν κατώτατο μισθό. «Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό εξακολουθούν να είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο και μετά την αύξησή του», τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. .
  • Σήμα Ελληνικού Προϊόντος για κλάδους παιχνιδιών, πλεκτών, αργυροχρυσοχοΐας. Το Σήμα Ελληνικού Προϊόντος, η διευκόλυνση πρόσβασης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις, η σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας και τα κόκκινα δάνεια αποτέλεσαν θέμα του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρη Αυλωνίτη. .
  • Η Ρουμανία θα υιοθετήσει το ευρώ έως το 2024. Η πρωθυπουργός της Ρουμανίας υπογράμμισε τη σημασία μετάβασης στο ευρώ μέσα σε ένα κλίμα σταθερότητας, το οποίο, όπως είπε, προϋποθέτει και την εισαγωγή της χώρας στον «προθάλαμο» ένταξης στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών .
Αθλητισμός
  • NBA: «Βόμβα» με Πορζίνγκις οι Μάβερικς. Μάβερικς και Νικς προχώρησαν σε ανταλλαγή-βόμβα, με τους Κρίσταπς Πορζίνγκις, Τιμ Χαρνταγουέι Τζούνιορ και Κόρτνεϊ Λι να μετακομίζουν στο Ντάλας. Το αντίθετο δρομολόγιο, προς τη Νέα Υόρκη, παίρνουν οι Ντένις Σμιθ Τζούνιορ, Γουέσλι Μάθιους, ΝτεΆντρε Τζόρνταν. .
  • Αγνώριστος Ολυμπιακός, τα έχασε… όλα από την Μπαρτσελόνα!. Ένας κάκιστος Ολυμπιακός, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό της Μπαρτσελόνα και συνετρίβη 55-76 στο ΣΕΦ χάνοντας και τη διαφορά της νίκης του στον πρώτο γύρο. .
  • Βγήκε... ζωντανός απ' τα Πηγάδια ο Άρης!. Με τον Γκαρσία να «υπογράφει» στο 37' το σπουδαίο «διπλό» μέσα στην Ξάνθη, ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, αφήνοντας την πίσω στη... μάχη για την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα! Δοκάρι στο 82' ο Μαρτίνες. .
  • Επίσημο: Ανακοινώθηκε από τη Γαλατασαράι ο Μήτρογλου. Παίκτης της Γαλατασαράι θα είναι για τον επόμενο 1,5 χρόνο ο Κώστας Μήτρογλου, που ανακοινώθηκε επίσημα από την τουρκική ομάδα. .
  • Kite σέρφερ κατάφερε άλμα 200 μέτρων και διεκδικεί θέση στο Γκίνες (video). Το εντυπωσιακό κατόρθωμα του Όλι καταγράφηκε από κάμε GoPro, δημοσιοποιήθηκε κι αμέσως έγινε viral.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου