Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, 2019


  • Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που είχαν δραπετεύσει από το Τμήμα Αλλοδαπών. Συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί που είχαν αποδράσει από το κτήριο του Τμήματος Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη πριν από μία εβδομάδα. .
  • Συγκρούσεις πολιτών - ΜΑΤ στο Βόλο λόγω της επίσκεψης Σκουρλέτη (βίντεο). Οι πολίτες συνεπλάκησαν σώμα με σώμα με την Αστυνομία, φωνάζοντας «έξω τα ΜΑΤ», ενώ οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ απαντούσαν με το σύνθημα «έξω οι αλήτες». «Αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες» έλεγαν οι διαμαρτυρόμενοι. .
  • Μητροπολίτης Μεσσηνίας για Πρέσπες: Συμφωνία που διχάζει δεν δικαιώνεται. "Μία συμφωνία λοιπόν πού δέν λύνει ἀλλά δημιουργεῖ νέα προβλήματα καί ἡ ὁποία δέν δικαιώνεται οὔτε ἱστορικά, οὔτε πολιτισμικά πρέπει νά ξαναγραφτεῖ" .
  • Άγκυρα προς Αθήνα: Εκδώστε τους πραξικοπηματίες - Θα το ζητάμε μέχρι τέλους. «Θα κυνηγήσουμε το θέμα μέχρι τέλους ως Τουρκική Δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. .
  • Επιστρέφει στις ελληνικές φυλακές ο «βούλγαρος Εσκομπάρ» (φωτό) . Ο αποκαλούμενος από τους αστυνομικούς και «φαντομάς της κοιλάδας του Στρυμόνα» οδηγήθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ, προκειμένου να εκτελεστούν πέντε από τα επτά εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν εις βάρος του .
Κόσμος
  • ΗΠΑ: Συνελήφθη δημοσιογράφος ως ουσιώδης μάρτυρας στη διαμάχη με το Ιράν. Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μαρζιέχ Χασεμί, η οποία ζει και εργάζεται στο Ιράν, συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές ως "ουσιώδης μάρτυρας" σε μια αδιευκρίνιστη ομοσπονδιακή έρευνα, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο. .
  • Τραμπ: Βρέθηκαν «μουσουλμανικά χαλάκια προσευχής» στα σύνορα με το Μεξικό. Όπως υποστήριξε, βρέθηκαν "μουσουλμανικά χαλάκια προσευχής" κοντά στα νότια σύνορα της χώρας, επικαλούμενος ένα δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Examiner. .
  • Υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους συγκλονίζει την Κύπρο . Αποδέκτες της παράνομης αυτής πράξης ήταν ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τούρκος οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από κυπριακά ΜΜΕ είναι ζευγάρι .
  • Δεύτερη Σύνοδο Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν σκοπεύουν να συναντηθούν για δεύτερη φορά στα τέλη Φεβρουαρίου σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. .
  • Τουρκία: Fake ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους; . Μία ψηφοφόρος που δεν έχει ψηφίσει ποτέ ηλικίας 165 ετών και χιλιάδες άλλοι ψηφοφόροι, όλοι τους καταγεγραμμένοι στο ίδιο διαμέρισμα, έχουν ενταχθεί στους εκλογικούς καταλόγους της Τουρκίας ενόψει των τοπικών εκλογών τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. .
Πολιτική
  • Μητσοτάκης: Η συμφωνία των Πρεσπών σπέρνει αλυτρωτισμό - Θα ανοίξει πληγές. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια πρόχειρη συμφωνία που θα ανοίξει πληγές και στις δυο χώρες. .
  • Καμμένος σε Βούτση: Μην κάνεις κοινοβουλευτικό πραξικόπημα . Προειδοποιητική επιστολή να μην προχωρήσει σε «νόθευση και παραβίαση» του Συντάγματος και του Κανονισμού με αύξηση των μελών της αρμόδιας Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών και εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια χωρίς σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής. .
  • «Ναι» και από τον Σπύρο Λυκούδη στη συμφωνία των Πρεσπών - Η απόφαση. Οι ΜΕΤΑρρυθμιστές, το σχήμα που συνεργάζεται με το Ποτάμι του οποίου ηγείται ο Σπύρος Λυκούδης ασκεί έντονη μεν κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που χειρίστηκε την υπόθεση «με στοιχεία πολιτικής αφροσύνης αφού το ενέταξε στους μικροκομματικούς της υπολογισμούς», διευκρινίζει ωστόσο ότι η εκκρεμότητα του ονοματολογικού, αποβαίνει διαχρονικά εις βάρος της χώρας. .
  • Θεοδωράκης: Στηρίζουμε λύση στα βόρεια σύνορα - Στα ανατολικά ο κίνδυνος. «Δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Τσίπρα, αλλά την Ελλάδα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού .
  • Νέο κρούσμα υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών καταγγέλλει το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση αποκάλυψης των υπαίτιων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα των τηλεφωνικών συνακροάσεων να συνεχίζονται» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ. .
Οικονομία
  • Στο 300% του ΑΕΠ το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα. Παγκοσμίως το 2017 έφερε ένα ακόμα ρεκόρ, με το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος να φτάνει τα 184 τρισεκατομμύρια δολάρια. .
  • ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων τον Δεκέμβριο του 2018. Στα 935.449 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι 898.965 ατόμων τον Νοέμβριο του 2018, καταγράφοντας αύξηση 4,06% .
  • Αχτσιόγλου: Από 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσει η αύξηση του κατώτατου μισθού . «Η συρρίκνωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως επιβεβαιώθηκε και την περίοδο 2010-2014, οδηγεί σε καθίζηση της ζήτησης εντός της ελληνικής οικονομίας και είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Αχτσιόγλου .
  • ΕΛΣΤΑΤ: Στις 16.378 ευρώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα το 2016. Στις 16.378 ευρώ ανήλθε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα το 2016, οριακά μειωμένο (0,02%) σε σύγκριση με τις 16.381 ευρώ το 2015 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ .
  • Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ. Έξι στόχους περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ που ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. .
Αθλητισμός
  • Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ - Νέα ήττα του Παναθηναϊκού . Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 82-69 από τη Ζαλγκίρις και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την είσοδο στην πρώτη οκτάδα. .
  • Koriopolis: Αθώος ο Μπέος για τα στημένα. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αθώωση των Μπέου, Μπάκου, Μποροβήλου, Κομπότη κι όσων κατηγορούνταν για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία. Μόνος ένοχος ο Τσακογιάννης. .
  • Ο Τσιτσιπάς στους «16» γράφοντας ιστορία!. Έπειτα από ένα τρομερό αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 3-1 σετ του μαχητικού Νικολόζ Μπασιλασβίλι και προκρίθηκε στους "16" του Australian Open, όπου τον περιμένει ο Φέντερερ! .
  • «Kλειδώνει» την αρχηγία στο All Star Game o Γιάννης. Ο ηγέτης των Μπακς έχει 3.626.909 ψήφους και υπολείπεται μόνο του Λεμπρόν Τζέιμς που έχει 3.770.807. Δεύτερος στην Ανατολή είναι ο Κάιρι Ίρβινγκ με 3.187.015. .
  • «Βέλη» Πογκμπά κατά Μουρίνιο. Την… εκτίμηση που τρέφει στον Ζοσέ Μουρίνιο και το έργο του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε εκ νέου ο Πολ Πογκμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου