Με την αθώωση  των περισσότερων κατηγορούμενων και την ενοχή των υπολοίπων μόνο για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα  ολοκληρώθηκε η δίκη για την  υπόθεση  «Koriopolis» που είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη το 2011.
Υπόθεση «Koriopoilis» : Αθώοι όσοι κατηγορούνταν για τα στημένα | tanea.grΤο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους 11 από τους 24 κατηγορούμενους  που κάθισαν στο εδώλιο επιβάλλοντάς τους ποινές από 8 έως 27 μήνες .
Μεταξύ αυτών  που αθωώθηκαν είναι οι Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.
Όλες οι ποινές  που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα ενώ για τον  Γιώργο Τσακογιάννη η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Ο συνήγορός του Γιάννης Μαρκουλάκος δήλωσε μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου: « Πάντοτε είχα και συνεχίζω να έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη η οποία και σε β΄βαθμό ορθά έκρινε και έβαλε την υπόθεση αυτή στο πλαίσιο που έπρεπε να είχε μπει από  την αρχή. Δηλαδή μικρές παραβάσεις.»
Η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, είχε προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 εναπομείναντες κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, αφού οι υπόλοιποι που αντιμετώπισαν την κατηγορία μόνο για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα έχουν απαλλαγεί.

«Ελαμψε η αλήθεια»

Οι συνήγοροι του Αχ. Μπέου, Ευθύμιος Νσυρλιδης, Πάνος Παναγιωτόπουλος,  και  Αλέξης Αθανασόπουλος  δήλωσαν:
«Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε πρώτο βαθμό, είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της αλήθειας.
Σήμερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε δεύτερο βαθμό, αποκατέστησε πλήρως την αλήθεια και έκρινε τον Αχιλλέα Μπέο αθώο όλων των κατηγοριών.
Οκτώ, περίπου, χρόνια μετά την άδικη προσωρινή κράτηση και διαπόμπευση του Αχιλλέα Μπέου, η αλήθεια έλαμψε».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ