«Σύμφωνα με τη λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών, ο γείτονας της Ελλάδας θα αλλάξει το όνομά σε ‘’Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’’ με αντάλλαγμα την αλλαγή στάσης των Ελλήνων όσον αφορά την αντίθεσή τους να εισέλθει η χώρα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ» αναφέρεται επίσης.
«Η κυβέρνηση υπέβαλε τη συμφωνία στο κοινοβούλιο το Σάββατο και ο Τσίπρας πρέπει τώρα να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους για να επικυρώσει την επικυρώσει» αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «αφού μόλις επέζησε της ψήφου εμπιστοσύνης την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση του εταίρου του, Πάνου Καμμένου να παραιτηθεί με πρόσχημα τη συμφωνία».
Αν και ο πρωθυπουργός πιθανότατα έχει αρκετές ψήφους για να περάσει τη συμφωνία, αυτή η στήριξη θα μπορούσε να του κοστίσει ως προς τη δημοτικότητα του, καθώς οι Έλληνες όλων των πολιτικών ρεύματα έχουν έντονες αντιθέσεις όσον αφορά το θέμα. Η διαδήλωση της Κυριακής είναι μία από τις πολλές σε ολόκληρη τη χώρα και η δεύτερη στην πρωτεύουσα μέσα σε έναν χρόνο».
Η συμφωνία έχει ήδη γίνει δεκτή από τη ΠΓΔΜ, όπως αναφέρει το Bloomberg, η οποία προέβλεπε συνταγματική μεταρρύθμιση και αλλαγή ονόματος.
Αφού περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Τσίπρας μπορεί να εστιάσει στην οικονομία, ενόψει και των επικείμενων εκλογών, που θα γίνουν το αργότερο τον Οκτώβριο, επισημαίνει το Bloomberg, προσθέτοντας: «Ο Τσίρπας ελπίζει να περάσει κάποια μέτρα που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του, μεταξύ των οποίων η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας, συνταγματικές αλλαγές και η επιστροφή στις αγορές».