Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Φωτιά έχει μπει τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας


Διώξτε τους δεν θέλουμε Εθνικούς Μειοδότες
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και αυτή είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξοργίστηκε επειδή ο Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο έχει πολύ συχνή επικοινωνία, δεν τον είχε ενημερώσει για το ραντεβού με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.
Φωτιά έχει μπει τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με αφορμή την επικείμενη ψηφοφορία -εφόσον φυσικά περάσει από την ΠΓΔΜ- στο ελληνικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως όλα δείχνουν, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει καθυστέρηση, η συμφωνία θα εισέλθει στη Βουλή για κύρωση ενδεχομένως και στο τέλος αυτού του μήνα, με τις εξελίξεις να επιταχύνονται. Κι αυτό διότι, αν
 οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, θα πρέπει να γίνει ανασχηματισμός και βεβαίως θα μπούμε στη διαδικασία της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ ή της πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό.
Το «Μακεδονικό», όπως αναμενόταν, θα βάλει την… υπογραφή στο διαζύγιο των δύο κυβερνητικών εταίρων, Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.
Από τη μία, έχουμε τις τελευταίες ώρες τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να θυμάται τώρα να κάνει αντάρτικο, όταν επί έξι μήνες τουλάχιστον ξεχνούσε ότι ο Τσίπρας και o Κοτζιάς υπέγραψαν μια συμφωνία την οποία ο ίδιος δεν αποδεχόταν, παραμένοντας «βιδωμένος» στην καρέκλα του. Κι από την άλλη, έχουμε τον πρωθυπουργό να του απαντά μέσω μηνυμάτων από τη Σαμοθράκη, αδειάζοντάς τον για ακόμη μια φορά.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει πίσω στην κύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.
Οι διαφορετικές θέσεις στο ζήτημα του Μακεδονικού ήταν γνωστές εξ’ αρχής, όπως γνωστό ήταν και το εκρηκτικό κλίμα που θα δημιουργηθεί όσο πλησιάζουμε προς την κύρωση της συμφωνίας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι μπορεί να αποτελέσει αφετηρία σημαντικών πολιτικών εξελίξεων. Ωστόσο, αυτή η κόντρα των δύο αρχηγών με εκατέρωθεν αιχμές ήρθε να φουντώσει με την επίσκεψη του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, στο Μέγαρο Μαξίμου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ως γνωστόν, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει στα μέσα Δεκεμβρίου ότι έχει συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να μην συμπεριληφθεί κανείς σημερινός βουλευτής των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές. «Εχουμε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές» είχε δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στις 14 Δεκεμβρίου.
Ο στόχος του ήταν προφανής: Να συγκρατήσει φυγόκεντρες κινήσεις από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα αλλά και να αφαιρέσει επιχειρήματα από όσους σκέπτονταν «ανταλλάγματα» για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξοργίστηκε επειδή ο Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο έχει πολύ συχνή επικοινωνία, δεν τον είχε ενημερώσει για το ραντεβού με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο έχει αθετήσει τη μεταξύ τους συμφωνία.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός δήλωνε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ: «Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση», σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την απειλή Καμμένου ότι θα παραιτηθεί όταν η Συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή.
Παραδοχή Παπαχριστόπουλου
Μιλώντας για την επίμαχη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιβεβαίωσε πως βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά όχι μυστικά.
«Πήγα, όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές, να ευχηθώ καλή χρονιά στον πρωθυπουργό. Αν είναι δυνατόν. Αν ήθελα να κάνω μυστικό ραντεβού θα πήγαινα παραμονή Πρωτοχρονιάς με τριάντα ανθρώπους, αστυνομικούς, συνεργάτες κλπ μπροστά;» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλο, μιλώντας στην ιστοσελίδα iefimerida.gr.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, παραδέχεται πως ο Πάνος Καμμένος δεν ήταν ενήμερος για τη συνάντηση. «Να ενημερώσω ότι πάω να πω χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό; Αν είναι δυνατόν…» είπε και πρόσθεσε πως αν τον έπαιρνε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τηλέφωνο θα του έλεγε τα ίδια.
Οσο για τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή επανέλαβε: «Το έχω πει και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και δημόσια, κινδυνεύω να γίνω κουραστικός: Θα υπερψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσω την έδρα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου