Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Παρά την κακοκαιρία με επιτυχία η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέα Αγγλίας, Βοστώνης


Η κοπή της Βασιλόπιτας.  Από μία βασιλόπιτα ήταν σε κάθε τραπέζι.

Παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες, χιόνι, πάγο και θερμοκρασία στους -8 Κελσίου δεν κατέστη δυνατόν να αναβάλουν την προγραμματισμένη εκδήλωση και την κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας  Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βοστώνης το Σάββατο που μας πέρασε 19, Ιανουαρίου, 2019.
Η Ελληνική Σημαία στολίζει την μεγάλη τούρτα.  Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καυκάς είπε: Δεν θέλω να κόψω την τούρτα γιατί έχει τη σημαία μας!

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν πολλές ακυρώσεις αλλά η εκδήλωση έγινε και είχε επιτυχία.  Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος βρέθηκε εκεί από ενωρίς ενώ λίγο μετά τις 8:00 η αίθουσα ήταν γεμάτη ζωή αφού ομαδικά έδωσαν το παρών νέοι από το τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας με τις οικογένειές τους.  Παρευρέθηκαν άνθρωποι από κοντά αλλά και από μακριά όπως LowellWorcesterNew HampshireNorth ShoreSouth Shore.
Η οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Κώστα Τραβαγιάκη και μέλη τους: Γεώργιο Παναγιωτόπουλο, Θωμά Μπουκουβάλα, Γεώργιο Παπαδόπουλο, Δρ. Μαίρη Δελιχάτσιου, Ελευθερία Παπασλή και Τάκη Λαμπρόπουλο προετοίμασαν μία ωραία βραδιά με ζωντανή μουσική και καλό φαγητό (prime rib) ενώ υπήρχαν γλυκά για όλους, μία βασιλόπιττα σε κάθε τραπέζι και μία μεγάλη τούρτα με τη σημαία της Ελλάδας προσφορά του πρώην Προέδρου της Παμακεδονικής κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου.
Σχετικά από νωρίς ήρθε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Στράτος Ευθυμίου με την σύζυγό του.  Ενώ αργότερα με μεγάλη ομάδα ήρθε ο αντιπρόεδρος της Παμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κ. Ιωάννης Κατσαρός και αξιωματούχοι από οργανισμούς και Σωματεία της Νέα Αγγλίας.
Ο κ. Γενικός Πρόξενος με την συζυγού του αποχώρισαν σχετικά ενωρίς για να παρευρεθούν σε άλλη εκδήλωση. 
Από τη στιγμή που άρχισε ο χορός μέχρι το τέλος της εκδήλωσης νέοι και ηλικιωμένοι χόρευαν κάτω από τους ήχους της μουσικής της ορχήστρας «Τα Δειλινά» με τον Αντώνη Πεντίκη στο μπουζούκι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπεύθυνος της βραδιάς κ. Κώστας Τραβαγιάκης ενώ ήταν ο «κινητήριος μοχλός» της εκδήλωσης δεν δέχτηκε να πάρει το μικρόφωνο λόγο πένθους (απεβίωσε πριν 10 ημέρες η μητέρα του στην Κρήτη).  Έτσι "επιστρατεύτηκε" ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς να κάνει την παρουσίαση.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ψάλλουν τα κάλαντα

Αμέσως μετά το φαγητό όλοι μαζί έψαλαν τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα και ακολούθησε το «Μακεδονία Ξακουστή», ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και της τούρτας.
Παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων: οι πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας κ. Θέμης Καρατζάς, Ελισάβετ Παπασλή και Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της κοινότητας του Somerville κ. Ευάγγελος Κεχρής, αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Αθανάσιος Λορίδας, ο πρώην Πρόεδρος της Παμακεδονικής κ. Δημήτριος Χατζής ο οποίος ήταν συνέχεια σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους οργανωτές του Συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.  Η Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Όλγα Φώτου, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, η κυβερνήτης της Παμακεδονικής κ Στέλλα Γώγου-Παπαδοπούλου.  Επίσης εκεί ήταν και αρκετοί επιστήμονες και ακαδημαϊκοί.
Νικητές της λαχειοφόρου ήταν ο πρώην Πρόεδρος της οργάνωσης κ. Μίλτος Αθανασόπουλος και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Καραγιώργος.
Να σημειώσουμε ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης το χιόνι είχε γίνει πάγος και η επιστροφή ήταν επικίνδυνη.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν συνέβη κάποιο ατύχημα.  Τέλος καλό όλα καλά.

Φώτος: Ε. Γράψιας

Η Ομοσπονδία προσκαλεί όλο τον Ελληνισμό στην Πρώτη Παν ομογενειακή για την Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνη που θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου στην λεωφόρο BoylstonBoston.  
Η Παν ομογενειακή θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, στις 5:00μμ στο Μαλειώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου