Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

Μοναδικό υπερθέαμα τα ξημερώματα της Δευτέρας – Πανσέληνος, ολική έκλειψη και σούπερ φεγγάρι


Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, 2019Το βράδυ της Κυριακής 20 Ιανουαρίου προς χαράματα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί πανσέληνος, υπερπανσέληνος και ολική σεληνιακή έκλειψη.
Η πρώτη πανσέληνος του έτους θα συνδυασθεί με ολική έκλειψη της Σελήνης και ταυτόχρονα το φεγγάρι θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς από τη Γη. Έτσι, το φεγγάρι θα φαίνεται πιο μεγάλο και φωτεινό, αλλά και χρώματος σκούρου κόκκινου, λόγω της έκλειψης. Ολική σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει, όταν το φεγγάρι καλύπτεται από τη σκιά της Γης.
Η προηγούμενη είχε συμβεί στις 27 Ιουλίου 2018. Η νέα έκλειψη του Ιανουαρίου θα είναι η τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης μέχρι τις 26 Μαΐου 2021. Η επόμενη έκλειψη που θα είναι ορατή από την Ελλάδα, θα γίνει έως τον Φεβρουάριο του 2024, δηλαδή σε πέντε χρόνια. Στην Ελλάδα, η έναρξη της μερικής έκλειψης, θα ξεκινήσει στις 5:34 ώρα Ελλάδας και το φεγγάρι θα βρίσκεται σε ύψος 25 περίπου μοιρών στον δυτικό ουρανό. Η ολική φάση της έκλειψης, που θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, θα είναι ορατή σχεδόν από όλη την Ελλάδα, πέρα από κάποιες περιοχές της νότιας και ανατολικής Ελλάδας. Το φαινόμενο θα αρχίσει περίπου στις 06:41 ώρα Ελλάδας, θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του στις 07:12 και θα ολοκληρωθεί στις 07:43 ώρα Ελλάδας.
Το φαινόμενο, μαζί με τη μερική έκλειψη, θα διαρκέσει σχεδόν τρεισήμισι ώρες. Οι παρατηρητές στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν ορίζοντα προς τα δυτικά, χωρίς κανένα εμπόδιο, ειδικά κατά την ολική φάση της έκλειψης, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται πολύ χαμηλά. Αντίθετα με τις επικίνδυνες ηλιακές εκλείψεις, δεν χρειάζεται η λήψη προστατευτικών μέτρων για να δει κάποιος απευθείας τη σεληνιακή έκλειψη με γυμνά μάτια, επειδή το φεγγάρι δεν είναι τόσο λαμπερό όσο ο Ήλιος.
Η έκλειψη θα είναι ορατή μόνο από το πιο δυτικό τμήμα της Ευρώπης, τη δυτική Αφρική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Θα είναι το πρώτο από τρία «σούπερ φεγγάρια» του 2019 και η επόμενη θα συμβεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου