Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Μέρκελ σε Παυλόπουλο: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί



Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών και όπως είπε «μένω στην πάγια θέση της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα».
Τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Μέρκελ σε Παυλόπουλο: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί | tanea.gr

Κατά την υποδοχή, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι ήδη από το 2016 διαλύθηκαν κάποιες παρανοήσεις για την αμετάκλητη απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στην ΕΕ. Έκτοτε ακολουθήσαμε την ευρωπαϊκή πορεία, κάνοντας πολλές θυσίες ακόμη και για λάθη που δεν μπορούσαν να μας αποδοθούν. Η Γερμανία και εσείς στηρίξατε την Ελλάδα και την έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό που κάνατε ήταν καλό και για τη Γερμανία και τόνωσε το δικό σας ηγετικό ευρωπαϊκό προφίλ. Ακόμη και τώρα στηρίζοντας την Ελλάδα, είπε ο κ. Παυλόπουλος στηρίζετε τη συνοχή της ΕΕ.
Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών και όπως είπε «μένω στην πάγια θέση της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε «δείξατε πολύ μεγάλο θάρρος και αυτό σας το αναγνωρίζουν όλοι.Έχετε πληρώσει μεγάλο κόστος. Αλλά οι ηγετικές φυσιογνωμίες πληρώνουν μεγάλο κόστος».
Μίλησε ακόμη για την κρίσιμη συγκυρία των ευρωεκλογών καθώς κινδυνεύει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από φαινόμενα λαϊκισμού. Επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε τρεις πυλώνες:
-Τόνωση του πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας. Ειδική αναφορά έκανε στην αρχή της αλληλεγγύης
-Η στήριξη της Ευρωζώνης
-Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
«Τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί ήρθαν ως τουρίστες στην Ελλάδα πέρυσι και καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον μας για την Ελλάδα», είπε η γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε ότι ο κόσμος πέρασε δύσκολες στιγμές και ελπίζουμε η ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία που υπάρχει να αποτυπωθεί και στον κόσμο. Θα στηρίξουμε την προσφυγική πολιτική. διαπιστώνουμε τις θαρραλέες προσπάθειες στα δυτικά Βαλκάνια. Είναι καλό αν υπάρχει μια ειρηνική προσέγγιση. αναλαμβάνουμε ευθύνη για τα εγκλήματα».
Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Μέρκελ είπε ότι «πρέπει να υπάρξει ένας κοινός παρονομαστής για το θέμα της ΠΓΔΜ. Είναι καλό για όλους μας να υπάρξει μια λύση και αυτό απαιτεί μια πολύ θαρραλέα αντιμετώπιση».
Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα και ξεκινά μία νέα φάση που θα στηρίξουμε, σε οικονομικό επίπεδο. Ελπίζουμε η οικονομική ανάπτυξη να έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες. Θα αντιμετωπίζουμε από κοινού τις προκλήσεις της Ευρώπης, σημείωσε η κ. Μέρκελ.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου