Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

Η Ιβάνκα Τραμπ «παίζει» για πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας


Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, 2019


Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που θέλουν την κόρη του Ντόναλντ ΤραμπΙβάνκα, να φιγουράρει στη λίστα των πιθανών διαδόχων του… Τζιμ Γιονγκ Κιμ στην προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ο Κιμ παραιτήθηκε αιφνιδίως την περασμένη εβδομάδα ύστερα από έξι έτη στο τιμόνι του διεθνούς οργανισμού, στον οποίο τον επικεφαλής ορίζουν ουσιαστικά οι ΗΠΑ στη βάση της άτυπης συμφωνίας, που θέλει τους Ευρωπαίους να επιλέγουν αντίστοιχα τον/την επικεφαλής του ΔΝΤ.
Είχε προταθεί τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη θητεία του από τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η Ιβάνκα Τραμπ είναι στη λίστα των πιθανών διαδόχων του Κιμ, μαζί με τους Ντέιβιντ Μάλπας, υπουργού Εσωτερικών των ΗΠΑ, Νίκι Χέιλι, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μαρκ Γκρινκ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2017, η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ανακοινώσει τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους 1 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Ήταν μία πρωτοβουλία της Ιβάνκα Τραμπ, την οποία είχε επανειλημμένα επαινέσει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στους FT πως έχει λάβει «σημαντικό αριθμό προτάσεων για καλούς υποψηφίους» και αρχίζει την διαδικασία αξιολόγησής τους για να καταλήξει στην επιλογή.
Ωστόσο πηγές ανέφεραν στο Reuters πως ο πρόεδρος Τραμπ θα έχει σημαντικό λόγο στην επιλογή.
Πηγή: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου