Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ρόμνεϊ: Παγκόσμια απελπισία από τον Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου, 2019
Δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε ο πρώην Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος και νύν γερουσιαστής της Γιούτα, Μιτ Ρόμνεϊ, τονίζοντας ότι έχει προκαλέσει «απελπισία στον κόσμο». Σε άρθρο του στην εφημερίδα Washington Post, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός σημείωσε ότι ο Τραμπ δεν έχει καταφέρει να «ανέλθει στον ρόλο» που επιτάσσει το προεδρικό αξίωμα.
Η απάντηση του Αμερικανού προέδρου ήρθε λίγες αργότερα μέσω Twitter, με τον Τραμπ να αναρωτιέται αν ο γερουσιαστής είναι «τρελός». Εκφράζοντας την ελπίδα του να μην είναι, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Ρόμνεϊ, τον οποίο στήριξε στην καμπάνια του για τη Γερουσία, να επικεντρωθεί στη συνοριακή ασφάλεια και σε «οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμος». «Εγώ κέρδισα, εκείνος όχι. Πρέπει να είναι χαρούμενος για όλους τους Ρεπουμπλικανός. Γίνε ομαδικός παίκτης και κέρδισε!», καταλήγει το «τιτίβισμα» του Αμερικανού προέδρου προς τον Ρόμνεϊ. 
Στο παρελθόν, ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον νεοεκλεγέντα γερουσιαστή «αποτυχημένο υποψήφιο», αναφερόμενος στην καμπάνια του για τις προεδρικές εκλογές του 2012, «την χειρότερη όλων των εποχών», ενώ ο επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ για τις επόμενες εκλογές, Μπραντ Παρσκέιλ, τον έχει κατηγορήσει για «ζήλια» προς το πρόσωπο του τελευταίου.
Καθότι το άρθρο του Ρόμνεϊ ήρθε μόλις δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του στη Γερουσία, έχει δημιουργηθεί μία έντονη φημολογία που τον θέλει να στέκεται απέναντι στην υποψηφιότητα Τραμπ για τις εκλογές του 2020, διεκδικώντας ο ίδιος το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα.
Εντούτοις, το άρθρο του νυν γερουσιαστή δεν ήταν ολοκληρωτικά εχθρικό προς τον Αμερικανό πρόεδρο, έχοντας αναφορές και στα «θετικά» σημεία της διακυβέρνησης του, όπως τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, αναφέροντας, ωστόσο, ότι «οι παραδοσιακοί Ρεπουμπλικανοί τις προωθούν επί χρόνια». Συγκεκριμένα, ο Ρόμνεϊ σημείωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου στις πολιτικές που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της Γιούτα και των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας όμως ότι θα σταθεί απέναντι σε κινήσεις που είναι «διχαστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές, αντιμεταναστευτικές, ανειλικρινείς ή καταστροφικές για τους δημοκρατικούς θεσμούς».
Το σημείο που στάθηκε ο νυν γερουσιαστής, ασκώντας έντονη κριτική στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ήταν ο χαρακτήρας του και η εικόνα που περνάει στον κόσμο. «Με το έθνος τόσο διχασμένο, απογοητευμένο και θυμωμένο, η προεδρική ηγεσία με ποιότητα χαρακτήρα είναι απαραίτητη. Και σε αυτόν τον τομέα το έλλειμα του προέδρου είναι καταφανές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρόμνεϊ στο άρθρο του. «Ο κόσμος επίσης παρακολουθεί», προσέθεσε. «Οι λέξεις και οι δράσεις του Τραμπ έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στον κόσμο».
Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου