Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε εν ενεργεία συνταξιούχο ιερέα στο δρόμο 3 στην Billerica

Σύμφωνα με πληροφορίες μας χθες το απόγευμα έγινε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην εθνική οδό Rt-3 North στο ύψος της πόλης Billerica, βόρειο προάστιο τα Βοστώνης.

Ο ιερέας ο οποίος έχει βγει στη σύνταξη αλλά ιερουργεί (part time) σε ναό στην περιοχή Lowell. Σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα Lowell Sun τρεις ήταν αυτοί που κτύπησα κοντά στην έξοδο Treble Cove Rd, δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Leahey Clinic Burlington και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Γνωρίζουμε τον ιερέα αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανακοινώσουμε το όνομά του.

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Πώς θα φροντίσετε το χριστολούλουδό σας όλη τη χρονιά Γνωστό και ως αλεξανδρινό

Πώς θα φροντίσετε το χριστολούλουδό σας όλη τη χρονιά | vita.grΠέμπτη, 3 Ιανουαρίου, 2019

Μετά τις γιορτές, αφού μαζέψατε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας, έμεινε κάτι να σας θυμίζει τις γιορτές. Το χριστολούλουδό σας (ή κοινώς Αλεξανδρινό) είναι ένα φυτό που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δυστυχώς οι περισσότεροι από μας νομίζουμε ότι το φυτό αυτό υπάρχει μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων και ότι μετά χαλάει και πρέπει να το πετάξουμε.
Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Τα Αλεξανδρινά παράγονται μέσα σε θερμοκήπια και γι’ αυτό όταν τα βγάζουμε σε εξωτερικό χώρο, ξαφνικά παθαίνουν σοκ και καταστρέφονται γιατί παγώνουν. Πρακτικά όμως τα φυτά αυτά είναι αρκετά ανθεκτικά γι’ αυτό ανθίζουν και μέσα στο χειμώνα. Αυτά που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι πολύ απλά για να μπορέσετε να χαρείτε και την επόμενη χρονιά το κατακόκκινο φυτό σας.

  1. Αρχικά κρατήστε το μέσα στο σπίτι. Καλό θα είναι να το βάλετε σε τέτοιο σημείο που να έχει επαρκές φως και αερισμό. Αποφύγετε θέσεις που να είναι μακριά από καλοριφέρ ή άλλες πηγές θερμότητας.
  2. Ποτίστε όπως ποτίζονται όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου, όταν στεγνώνει το χώμα στη γλάστρα. Καλό είναι να το βάζετε στην μπανιέρα ή στο νεροχύτη, να του ρίχνετε αρκετό νερό και να το αφήνετε να στραγγίζει. Αποφύγετε να αφήνετε το πιάτο κάτω από τη γλάστρα και να υπάρχουν έτσι νερά να λιμνάζουν.
  3. Ύστερα από μερικές εβδομάδες, το φυτό θα αρχίσει να μαυρίζει ή να ρίχνει τα κόκκινα φύλλα και αργότερα τα πράσινα. Σε αυτό το σημείο θα κόψετε με ένα ψαλίδι 30 – 40 εκατοστά τα κλαδιά από το χώμα αφήνοντάς τα σκέτα, με τα φύλλα που υπάρχουν και συνεχίστε να το ποτίζετε κατά τον ίδιο τρόπο (όταν στεγνώνει το χώμα μόνο). Κάποια στιγμή το φυτό θα μείνει χωρίς καθόλου φύλλα. Αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς είναι φυλλοβόλο. Μην στεναχωρηθείτε. Κρατήστε το μέσα στο σπίτι αν μπορείτε, μέχρι τουλάχιστον να περάσουν τα πολλά κρύα του χειμώνα. Τώρα χρειάζεται νερό, αλλά σε λιγότερη ποσότητα και σε πιο αραιά διαστήματα.
  4. Όταν περάσει ο Φεβρουάριος και γλυκάνει λίγο ο καιρός, βγάλτε το φυτό στο μπαλκόνι. Αφήστε το εκεί και συνεχίστε να το ποτίζετε. Μόλις μπει η άνοιξη, το φυτό θα αρχίσει να πετάει καινούρια ματάκια και από τα ματάκια φυλλαράκια νέα. Από εκεί και πέρα αφήστε το φυτό στη βεράντα να μεγαλώσει και φροντίστε το όπως όλα τα υπόλοιπα φυτά της βεράντας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου