Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Ο Βαρθολομαίος απένειμε στην Εκκλησία της Ουκρανίας τον Τόμο Αυτοκεφαλίας

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, 2019
Και την ποιμαντορική ράβδο στο Μακαριώτατο Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο
Ο Βαρθολομαίος απένειμε στην Εκκλησία της Ουκρανίας τον Τόμο Αυτοκεφαλίας | tovima.gr
«Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία σήμερα ενεργεί χωρίς καμία ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα, αλλά μόνο για την ενότητα του Ουκρανικού λαού» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λίγη ώρα πριν από την απονομή του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.
Ο κ. Βαρθολομαίος, αφού αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα της ίδρυσης της Εκκλησίας του Κιέβου και επισήμανε ότι και στο Σύνταγμα της Ουκρανίας που συντάχθηκε το 1710 προβλέπεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ήθελε να μείνει υπό του Αγιωτάτου Αποστολικού Θρόνου της Κωνσταντινούπολης, ζήτησε από τη δέκατη πέμπτη Αυτοκέφαλη Εκκλησία να μην εκλάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας ως σύμβολο εξουσίας αλλά ως απόδειξη αγάπης.
Προέτρεψε δε να αγωνιστούν για την ενότητα και την ειρήνη.
Ακολούθως απένειμε τον τόμο της Αυτοκεφαλίας και την ποιμαντορική ράβδο στο Μακαριώτατο Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο εν μέσω επιφωνήματων «Άξιος, Άξιος».
Το «παρών» στο συλλείτουργο δίνουν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ελλάδας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου