Κλαίει τώρα ο Καμμένος : Μου είπε ψέματα δύο φορές ο Τσίπρας | tanea.grΠώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος τού είπε ψέμματα δύο φορές για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και γιατί δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή επιχείρησε να εξηγήσει από το βήμα της Βουλής Πάνος Καμμένος. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την κακοστημένη παράσταση του διαζυγίου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποκάλυψε ότι όχι μόνο έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό, αλλά έλεγαν ψέματα και μεταξύ τους οι δύο εταίροι.
Ο Π. Καμμένος επί της ουσίας είπε ότι ο μέχρι πρότινος συνέταιρός τους τον ξεγέλασε δύο φορές λέγοντας του είχε πει ότι θα έρθει η συμφωνία μετά τις εκλογές.
Χαρακτήρισε δε, λάθος την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, ενώ αρκετές φορές αναφέρθηκε στην «έντιμη» συμφωνία τους!
Η  πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης, αλλά έχει να κάνει με ένα δίλημμα που λανθασμένα έφερε ο πρωθυπουργός, αν συμφωνούμε ή όχι με την Συμφωνία των Πρεσπών. «Βρίσκομαι στη θέση, ως επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, να αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής.
Επισήμανε ότι πάγια θέση των ΑΝΕΛ είναι ο όρος "Μακεδονία" να μην περιέχεται σε καμία λύση του ζητήματος με την γειτονική χώρα.
Αφησε δε αιχμές κατά του Πρωθυπουργού λέγοντας ότι «στη συμφωνία που κάναμε με τον Πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα συμφωνήσουμε σε λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Η διαβεβαίωση που είχαμε ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές», υπογράμμισε.

Διαβεβαιώσεις

«Στη συμφωνία ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα παραχωρεί τον όρο Μακεδονία. Είχαμε διαβεβαίωση τον Ιούνιο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές και αυτό άλλαξε τον Νοέμβριο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τον Μάρτιο. Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου απέναντί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ουσιαστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε τη στάση του απέναντί του δύο φορές, αναφορικά με το Σκοπιανό.
«Το πρώτο μεγάλο έγκλημα έγινε με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία. Διαφώνησα τότε, όπως και το 2007 με τη κυβέρνηση Καραμανλή. Είναι καταγεγραμμένες οι διαφωνίες μου και η θέση που δεσμεύτηκαν να κρατήσουν οι ΑΝΕΛ είναι πως οποιαδήποτε λύση πρέπει να συμμορφώνεται με την απόφαση του ’92, δηλαδή το ελληνικό κράτος δεν θα συμφωνήσει σε λύση με τον όρο Μακεδονία», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
«Είμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας. Στη Βουλή δεν συγκρούονται δύο διαφορετικές απόψεις, αλλά συγκρουόμαστε τρεις διαφορετικές απόψεις: η συμπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τις Πρέσπες όπως διατυπώθηκαν, η άποψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που συμφωνεί με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία και την δική μας άποψη και του κ. Λεβέντη που διαφωνεί με τον όρο Μακεδονία».
«Επέλεξαν τον υπουργικό θώκο για την ψήφο εμπιστοσύνης», ήταν το σχόλιο του κ. Καμμένου, για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που παρέμειναν σε κυβερνητικές θέσεις.
Επικαλούμενος την «έντιμη» συμφωνία που έκανε με τον Πρωθυπουργό ως κυβερνητικοί εταίροι του ζήτησε να μην υπουργοί των ΑΝΕΛ σε μια κυβέρνηση που με εντιμότητα φτιάξαμε.
Θα κάνω τα πάντα για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε χαρακτηριστικά
Κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει τη συζήτηση για την ψήφος εμπιστοσύνης και να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατό.
TA NEA