Επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν κατονόμασε, η εφημερίδα ανέφερε πως ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο ασκών χρέη προσωπάρχη της αμερικανικής προεδρίας Μικ Μαλβέινι έχουν έλθει σε επαφή με τον Γουέμπ. Αξιωματούχος στο υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε, πάντα κατά τους Τάιμς, πως το όνομα του πρώην γερουσιαστή κυκλοφορεί στον Λευκό Οίκο.
Ο προηγούμενος υπουργός Αμυνας Τζιμ Μάτις παραιτήθηκε μετά τις απροσδόκητες αποφάσεις του Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες στη Συρία και να μειώσει στο μισό τον αριθμό των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται σήμερα ανεπτυγμένες στο Αφγανιστάν (περίπου 14.000).
Ο πρόεδρος ονόμασε τον Πάτρικ Σάναχαν, πρώην ανώτατο στέλεχος της Boeing και υφυπουργό του Μάτις, υπηρεσιακό υπουργό Αμυνας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Τάιμς, η επιλογή του Γουέμπ θα επέτρεπε στον Λευκό Οίκο να αποφύγει τον διορισμό κάποιου από τα «γεράκια» των Ρεπουμπλικάνων, τα ονόματα των οποίων έχουν πέσει στο τραπέζι για την αντικατάσταση του Μάτις.
Τα ονόματα των ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών Τομ Κότον και Λίντσεϊ Γκρέιαμ όπως και αυτό του πρώην γερουσιαστή Τζιμ Τάλεντ έχουν επίσης ακουστεί στις συζητήσεις για τον αντικαταστάτη του Μάτις.

Βετεράνος του Βιετνάμ

Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα. Οι Τάιμς ανέφεραν πως ο Γουέμπ δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε για το θέμα.
Ο 72χρονος πολιτικός είναι παρασημοφορημένος βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, συγγραφέας 10 βιβλίων κι είχε πάρει βραβείο Εμι για ντοκιμαντέρ του. Είχε εκλεγεί γερουσιαστής στη Βιρτζίνια και για ένα διάστημα είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία το 2016.
Οταν εγκατέλειψε την προσπάθεια, τον Οκτώβριο του 2015, είχε δηλώσει ότι «στους Αμερικανούς δεν αρέσουν τα άκρα στα οποία έχουν μετακινηθεί τα τελευταία χρόνια και τα δύο κόμματα και, ειλικρινά, ούτε σ' εμένα αρέσουν».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Τάιμς, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πόσο σοβαρά μελετάται το ενδεχόμενο να ονομαστεί ο Γουέμπ υπουργός Αμυνας του Τραμπ.
Πάντως, ο πρώην γερουσιαστής αντιμετωπίζει εχθρικά την Κίνα, ενώ είχε ταχθεί εναντίον της συμφωνίας του 2015 που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα με το Ιράν για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.