Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Οταν ο Τσίπρας έβριζε την Μέρκελ και οι συνδικαλιστές ντύνονταν ναζί


"Go back madame Merkel, go back" είχε πει ο σημερινός πρωθυπουργός.  Σήμερα της έστρωσε κόκκινο χαλί.
Το 2012 ο Τσίπρας έβριζε τη γερμανίδα καγκελάριο και ο Πάνος Καμμένος πήγαινε στη γερμανική πρεσβεία να καταθέσει διάβημα διαμαρτυρίας ενώ ο Τέρενς Κουίκ… έκλαιγε από τα δακρυγόνα
Ο πολιτικός χρόνος στην Ελλάδα από το 2010 και μετά ήταν εξαιρετικά πυκνός. Τόσο πυκνός που νομίζουμε ότι πέρασαν δεκαετίες από τότε που η Ανγελα Μέρκελ επισκεπτόταν την Αθήνα με πρωθυπουργό του Αντώνη Σαμαρά.
Κι όμως, Οκτώβριος του 2012 ήταν όταν η πρωτεύουσα είχε γίνει πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων και σκληρών πολιτικών συγκρούσεων από τα τότε κόμματα της αντιπολίτευσης.
Κι αν ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Open παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος στην επιλογή κάποιων προσώπων, αυτό που δεν θα παραδεχθεί ίσως ποτέ είναι ότι χρησιμοποίησε τον άκρατο λαϊκισμό για να αρπάξει την εξουσία.
Στη συνέντευξη αυτή ο πρωθυπουργός είπε για την Μέρκελ: ««Η Μέρκελ είναι μία προσωπικότητα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα πράγματα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Έχει και ευθύνη, αλλά πιστώνεται και τα θετικά που έχουν γίνει.
Η σχέση μας αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είχαμε μία σχέση εμπιστοσύνης. Έρχεται αύριο, ήθελε καιρό να έρθει, διότι θεωρεί ότι είναι και μία δική της επιτυχία, το ότι ενώ το 2015 η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα εξόδου, ενώ τώρα παρέμεινε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έρχεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Έρχεται για να δείξει ότι κάτι σημαντικό έγινε».

Ο Τσίπρας στο Σύνταγμα το 2014

Φαίνεται ότι το 2012 (και το 2014) η Μέρκελ δεν ήταν τόσο μεγάλη προσωπικότητα για τον Τσίπρα αλλά και για τον Πάνο Καμμένο που τώρα θα υποδεχθεί κι αυτός την καγκελάριο, λίγο πριν πάψει να υποδέχεται οποιονδήποτε.
Ο Αλέξης Τσίπρας, τον Οκτώβριο του 2012 είχε κατέβει στην πλατεία Συντάγματος για να «υποδεχθεί» την μαντάμ Μέρκελ, Μιας και το πρωτόκολλο δεν προέβλεπε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, ο Τσίπρας πήγε στις διαδηλώσεις που γίνονταν τότε από το κόμμα του, από άλλα κόμματα και από συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Η επίσκεψη έγινε μαζί με τον επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς Μπ. Ρίξινγκερ για να αναδειχθεί το ενιαίο ελληνογερμανικό μέτωπο κατά της ανάλγητης νεοφιλελεύθερης πολιτικής της καγκελαρίου και των δανειστών.
Σ’ εκείνα τα χρόνια της… οργής ο Τσίπρας προετοιμαζόταν για το Go Back κυρία Μέρκελ και κύριοι της ευρωπαϊκής νομενκλατούρας. Και είχε δηλώσε: «το μήνυμα είναι ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων». Και συνέχισε:
«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους «μερκελιστές» της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
«Έρχεται (σσ. η κ. Μέρκελ) να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστέρας, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Στις δικές του δηλώσεις ο κ. Ρίξινγκερ εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματός του στον ελληνικό λαό. «Εμείς ως Αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, με το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους» σημείωσε.
Ο Φώτης είναι υπουργός
Τι ειρωνία. Ο Τσίπρας να βρίσκεται τώρα στην ευχάριστη θέση να συναντήσει την ίδια κυρία Μέρκελ που μάλλον έρχεται για να στηρίξει τους… μερκελιστές στην Ελλάδα. Και υπουργός της κυβέρνησής του να είναι ο… μερκελιστής Φώτης Κουβέλης.
Εκείνη την ημέρα, με την ολιγόωρη επίσκεψη της Μέρκελ συνέβησαν πολλά. Ο Σαμαράς ήταν προδότης και γερμανοτσολιάς, η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι αντιγερμανοί που κινητοποίησαν κόσμο κατά της Μέρκελ, συνδικαλιστές ντύθηκαν μέχρι και με ναζιστικές στολές και χαιρετούσαν ναζιστικά προκαλώντας έντονες διεθνείς αντιδράσεις.
Είχε κυκλοφορήσει και μια γελοιογραφία.
Στο πρώτο καρέ της γελοιογραφίας, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να σταματά -σηκώνοντας απλώς… το χέρι του- τα ευρώ που έρχονται προς το μέρος του, και λέει στην κυρία Μέρκελ: «Κυρία Λιτότητα…»
Ενώ στο δεύτερο καρέ, τα ευρώ πέφτουν στο πάτωμα, και ο Τσίπρας-Neo της προσφέρει γιαούρτι λέγοντας «Είμαι ο Εκλεκτός, είσαι τελειωμένη».
Τι άλλο έγινε; Μα ο Πάνος Καμμένος έκανε αντιγερμανική επανάσταση. Μετέβη στην γερμανική πρεσβεία ο αρχηγός των ΑΝΕΛ προκειμένου να παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Ο Π. Καμμένος έφτασε με μία αντιπροσωπεία του κόμματός του στη γερμανική πρεσβεία, χωρίς να συναντήσει κάποιο εμπόδιο, αφού είναι αρχηγός κόμματος.

Ο Καμμένος βοηθά τον Κουίκ που κλαίει από τα δακρυγόνα

Ωστόσο, δεν έγινε δεκτός για να παραδώσει το ψήφισμα. Έτσι, θυροκόλλησε το ψήφισμα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια δήλωσε: «Λυπούμαστε που φαίνεται ότι είχανε εντολές να μην παραλάβουν φάκελο διαμαρτυρίας από κοινοβουλευτικό κόμμα… Έτσι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία στο γερμανικό κράτος!».
Στο ενδιάμεσο πάντως είχε σπεύσει προς βοήθεια του στενού του συνεργάτη Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δέχθηκε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Κλαμμένος ο Τέρενς δεχόταν τη βοήθεια του Πάνου χωρίς να ξέρει τότε ότι τα δάκρυά του  θα του έδιναν διαβατήριο για να είναι υπουργός μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τώρα υποδέχεται την μαντάμ Μέρκελ σαν σωτήρα.
Τα επεισόδια
Σήμερα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις το απόγευμα αν και δεν αναμένεται μεγάλη συμμετοχή ή κάτι το συγκλονιστικό. Το 2012 όμως,  ήταν η εποχή του μεγάλου αντιμνημονιακού αγώνα. Διαβάζουμε στα ρεπορτάζ της εποχής:
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Πλέον διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας ενώ άνοιξαν και όλοι οι σταθμοί του μετρό.
Την ώρα που η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρωνόταν, επεισόδια ξεκίνησαν στο Σύνταγμα, όταν ομάδα διαδηλωτών, άρχισε να σπρώχνει το φράκτη που έχει υψωθεί στο πλάι της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Η αστυνομία απάντησε με βομβίδες κρότου-λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών ενώ ορισμένοι έριχναν πέτρες και μπουκάλια στα ΜΑΤ.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, όπου ομάδες ατόμων άρχισαν να προκαλούν φθορές, ξηλώνοντας πλάκες από πεζοδρόμια και πετώντας πέτρες στις ομάδες ασφαλείας και σε κτήρια της περιοχής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώηρησαν σε εκτεταμμένη χρήση χημικών, καθώς και σε προσαγωγές.
Τελικά, μετά από μία εκτεταμμένη επιχείρηση της αστυνομίας, με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος, η συγκέντρωση της πλατείας διαλύθηκε και αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι διαδηλωτές. Το ΠΑΜΕ αποχώρησε μέσω της οδού Πανεπιστημίου, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους γύρω δρόμους μικροεπεισόδια.
Στη διάρκεια των επεισοδίων, ασθενοφόρο και δύο μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ εισήλθαν στην πλατεία Συντάγματος, παρείχαν πρώτες βοήθειες σε άτομα που βρίσκονταν στο κέντρο της πλατείας. Τουλάχιστον τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ νεαρών και ανδρών των ΜΑΤ συνεχίστηκε και νωρίς το απόγευμα οι ταραχοποιοί, καταδιωκόμενοι από αστυνομικούς, μπλέχτηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούσαν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, οπαδοί των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αποτέλεσμα να διαλυθεί προς στιγμήν ο κορμός των διαμαρτυρομένων του κόμματος. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς από τους Στύλους και προς τη Συγγρού σκορπίζοντάς τους σε παράπλευρους δρόμους της λεωφόρου Συγγρού.
Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 220 προσαγωγές και σε 24 συλλήψεις.

To κόμικ που κυκλοφορούσε τότε
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου