Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας έδωσαν το «παρών» σήμερα στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδες διαδηλωτέ

Με μεγάλο παλμό και… δακρυγόνα/καπνογόνα. 

Ούτε στη χούντα τέτοια συμπεριφορά

Οι θρασύδειλοι κυβερνώ-βουλευτές προτίμησαν να είναι μακριά.  Αλλά, ο λαός θα μιλήσει όταν πρέπει.  Η φωνή του λαού θα είναι αμείλικτη.  Άραγε πλησιάζει ο καιρός που θα «λακάνε» από τις ταράτσες και τα μπαλκόνια με ελικόπτερα;
ς

Τεράστιο σε όγκο και παλμό το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος. Κατά εκατοντάδες έφθασαν στο κέντρο της Αθήνας οι διαδηλωτές που ήρθαν στην Αθήνα από κάθε μέρος της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και σε όσους θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία, όπως όλα δείχνουν θα έρθει στην ελληνική Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, στέλνουν σήμερα χιλιάδες Έλληνες στο Σύνταγμα, σε μία συγκέντρωση που αναμένεται να ξεπεράσει σε συμμετοχή της προηγούμενη.
Αν και το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 2 μ.μ., ήδη, από νωρίς το πρωί, διαδηλωτές έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Σύνταγμα. Σε βίντεο που έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνθρωποι κάθε ηλικίας τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή» ακόμη και μέσα στους σταθμούς του μετρό, αλλά και συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ενταση και χημικά στο συλλαλητήριο
Ένταση σημειώθηκε στο κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα.
Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή όταν οι άντρες των ΜΑΤ τους απώθησαν με χημικά.
Νωρίτερα, κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες πετούσαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Σημειώνεται επίσης ότι σε εξέλιξη βρίσκεται στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων, η οποία διεξάγεται παράλληλα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι προσερχόμενοι στη συγκέντρωση των Προπυλαίων, φώναξαν συνθήματα όπως «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα», «κόκκινα Βαλκάνια, σοσιαλιστικά χωρίς πολέμους χωρίς αφεντικά». Στα Προπύλαια, μεταξύ άλλων έφθασαν μετά από προσυγκεντρώσεις τους, οργανώσεις της άκρας Αριστεράς (από την πλατεία Κάνιγγος) και ένα ισχυρό μπλοκ Αναρχικών (από την πλατεία Εξαρχείων).-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου