Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Εκλεψαν τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου από εκκλησία στην Ουκρανία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στην κλοπή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου προέβη 28χρονος Ουκρανός από εκκλησία στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας της χώρας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
«Ένας εφημέριος της τοπικής εκκλησίας ενημέρωσε μονάδα της αστυνομίας στη Ντομπρόπολη ότι άγνωστο άτομο έκλεψε θήκη με τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου από την εκκλησία. Μετά από αρκετές ώρες οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον δράστη», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αρχές.
Ο 28χρονος, ο οποίος και συνελήφθη φαίνεται πως αποφάσισε να κλέψει τα λείψανα ελπίζοντας πως θα  επωφεληθεί από τις θαυματουργές τους ιδιότητες.
Όπως υπογραμμίζεται τα λείψανα έχουν κατασχεθεί ως αποδεικτικό στοιχείο, ενώ σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για «βεβήλωση νεκρού».
Ο Άγιος Γεώργιος ήταν Ρωμαίος στρατιώτης ελληνικής καταγωγής, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή αρνήθηκε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό. Συνήθως απεικονίζεται να ιππεύει ένα λευκό άλογο και συχνά σκοτώνει ένα δράκο.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου